Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Öreg testben is élhet fiatalos szív békés szerelmet sugározva cikk

Öreg testben is élhet fiatalos szív békés szerelmet sugározva


Ez a kis történet méltó példa lehet arra, hogy idősebb korban is lehet emberi méltósággal élni, kihasználni a sors nyújtotta szerencsés találkozásokat, pillanatokat és megtalálni a boldogságot. Adjon reményt ez mindenkinek! :)
Öreg testben is élhet fiatalos szív békés szerelmet sugározva

A törökbálinti idősek otthonába (volt Arany Alkony, ma Olajág Otthonok) pár évvel ezelőtt beköltözött egy stramm, jóképű idős úr: Gyuri bácsi. Kiderült róla, hogy író-költő, számos műve megjelent már.


Ő lett az otthon kedvenc lakója, mert a faliújságokat elárasztották a versei és minden nők napján saját verssel köszöntötte a hölgyeket és valóban Ő a női nem nagy tisztelője.


Hajnalonként többször végig sétálta a parkot, lejárt az uszodába is, mindenkihez volt egy kedves szava. Ha szembe jön velem, ölelésre kész kitárt karokkal mosolyogva közeledik és a kérdésemre:

- "Szia Gyuri bácsi, hogy vagy?"

sugárzó jókedvvel válaszol:

- "Köszönöm szépen jól, szépen süt a nap, trilláznak a parkban a madarak, kedves emberekkel találkozom, - csak jól lehetek!"


Amikor beköltözött, a szomszéd apartman lakója, Rózsika segített rendbe tenni a holmiját, ruházatát, egyebeket. Mindig, mindenhol együtt voltak, látták őket többször kézenfogva sétálni.


Két héttel ezelőtt Rózsika megkért engem, hogy segítsek kosztümöt vásárolni. Mondtam, nagyon szívesen, - na de álmomban sem gondoltam volna, hogy a 87 éves Rózsika esküvői kosztümöt vásárolt az én ízlésem alapján, mert december 29-én tartják az esküvőt a 97 éves Gyuri bácsival a törökbálinti katolikus templomban!


Tündéri édes két idős ember, nagyon meghatódtunk az esemény hallatán (amit persze próbáltak titkolni), és Rózsika pironkodva magyarázta: "Tudod édes Andikám, ez nem olyan esküvő, - csak az egymáshoz fűződő barátságunkat szeretnénk a házassággal megpecsételni..."


Így is lehet idős korban emberi méltósággal élni, - kihasználni minden percet, pillanatot, amit az élet nyújt, és nem azon sopánkodni, hogy jaj, de megöregedtem, - és igenis öreg testben is élhet fiatalos szív békés szerelmet sugározva...
Írta: Bártfai Andrea, 2012. december 29. 13:08
Fórumozz a témáról: Öreg testben is élhet fiatalos szív békés szerelmet sugározva fórum (eddig 70 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook