Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Önkormányzati lakás? fórum

Önkormányzati lakás? (beszélgetős fórum)


8. Grampsch (válaszként erre: 7. - Lufthansi)
máj. 21. 11:44
Szegényke:-D
7. Lufthansi (válaszként erre: 6. - Enissa)
máj. 18. 17:52

Köszi az infókat, én nagyon rászoruló lennék.

Bátorságot adtak a szavaid, megkeresem a területi képviselőmet..-))))))

6. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 17:09

Budapesten is kerületenként változnak a feltételek.

Ha nagyon rászoruló vagy, megkeresheted a területi képviselődet is egy fogadóórájában, hogy segítsen. Az Önkormányzat szociális osztályától is kérhetsz segítséget.

Anonim nyitottál fórumot le is írhatod, hol szeretnél igényelni, hátha valaki konkrétan tudna segíteni.

5. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Simple)
máj. 17. 15:39

Gondoltam, hogy valami nagyobb településről írsz. A mi kicsinyke kis városunkban csak a törvény szerint rászorulóknak van esélyük valamikor majd bekerülni egy ilyen lakásba. És még akkor is be kell nekik fizetni az u.n. lakáshasználatba vételi díjat, vagy minek nevezik.

De valójában nem tudjuk, hogy FI hol lakik, legtisztább, ha a helyi önkormányzat lakás osztályán érdeklődik. Majd elmondják neki, ott hogyan megy a dolog.

4. simple (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
máj. 17. 15:17
Budapesten ez nem így működik. Pályázatot ír ki az önkormányzat a szabad lakásokra, és bárki megpályázhatja akit az adott lakás érdekel. Két hetente, havonta van egy önkormányzati ülés, ahol a pályázatokat elbírálják, akinek a javára döntenek az viheti a lakást.
máj. 17. 14:51
Mivel leginkább minden település szűkében van önkormányzati lakásnak, leginkább úgy megy, hogy be kell adni az igényt, és majd amikor sorra kerülsz, és van éppen üresedés, akkor írnak, hogy megmutatják, elfogadod-e? A mi városunkban legalább 3-5 évet kell várni egy "behívóra" és természetesen, még akkor is megfelelni azoknak a kritériumoknak, amelyek egy bérlakás kiutalásához szükségesek. Elsősorban a jövedelmi viszonyok, és valóban, a településen élni, dolgozni... Nálunk ilyen, hogy érdekel egy lakás, és beadom rá a pályázatot, még viccből sem tenne senki, annyira sokan várnak a sorukra.
2. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 14:29
Ha van egy lakás ami érdekel, akkor beadsz rá egy pályázatot. A feltételek mindenhol mások, legtöbb helyen elő van írva például hogy mondjuk már legalább 5 éve a kerületben kell élned. De ezekről a feltételekről az adott önkormányzat tud részletes tájékoztatást adni.
máj. 17. 14:19
Aki igényelt már önkormányzati lakást milyen úton indultak el? Feltételek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook