Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan? (tudásbázis kérdés)
Bocsi :)
De a véleményemet is elmondtam. Szerintem hiba lenne megszüntetni. Másra nemigen számíthatsz, csak arra, amit magadnak megtakarítasz.
Én is csak pontozok.........
:-)
De ez jogos?
hisz a Rendőrség nem szankcionálhat,
csak figyelmeztet, mert nincs rá jogszabály.
Akkor honnan van a Biztosítóknak e joguk?
Éljen, az ügyvédi irodák forgalma alaposan meg fog nőni. Ide most se szmájlit, sem szomorú arcot nem rajzolok..........
Másrészt a biztosító akkor sem fizet, ha télen összetöri az autót és nyári gumi van rajta. S ilyen perekben sorra nyernek a biztosítók.
Még csak két óra telt el az utolsó hozzá szólásom óta, de másik fórumokon már is olvasható, hogy
a ma összetört, engedély nélkül közlekedő kocsikkal nem foglalkozik a biztosító, mondván
"szabályt szegett".
?
Reméltem, hogy itt nem kerül szóba ez a téma, de tévedtem.
Engem is mélységes felháborít az embereknek ez a viselkedése.
Magastól tesznek úgy a globális felmelegedésre, mint a levegő mérgezésére.
Aztán majd ők hőbörögnek a legjobban, ha légúti és vérképzőszervi probléma adódik valamelyik családtagjuknál.
A kismamák mérgezéséről nem is beszélve, akiknek lehet,hogy muszáj most vizsgálatra menni,
vagy a babát vinni, akinek sokkal lentebb van a kis légzőkéje, benne a legnagyobb méreg felhőbe.
Szerencsére a sors igazságos.
:-(
Ebben én egészen biztos vagyok.
Ugyanakkor sajnos azt látom, hogy az embereket kizárólag a saját érdekeit érdeklik.
Megdöbbenve látom, hogy páratlan rendszámú autó közlekedik ma, többségében egyetlen ember ül benne. Nem szankcionálják, tehát tojik rá a nagy többség. Indokot persze mindenki tud mondani.
Én is szívesebben ülnék a fűtött ülésű autómban és hallgatnék zenét ahelyett, hogy a buszmegállóban fagyoskodnék. De a páros rendszámú autómmal ma a párom húzott el, mert neki nagyobb szüksége van arra, hogy autózzon.
Ez lehet hogy inkább a Miért tartunk itt topicba kellett volna írnom, mert őszintén szólva többek között ezért tartunk itt. Önkéntes jogkövetés???? A jogaival mindenki tisztában van, de a kötelezettségeivel kevésbé.
Bízzunk a reformokban,
és abban, hogy akik kibújnak a kötelezettségek alól, azok előbb-utóbb szembesülni fognak azzal, hogy a saját nagyszüleiknek, szüleiknek a nyugdíját sumákojlák el.
Minden rendben lesz!
:-)
Ez speciel teljesen független az országra jellemző moráltól. Olyan bankot kell választani, amely nem forintban, nem a magyar piacon fektet be.
az állami nyugdíjrendszer akkor is megbukna, mert azok az arányszámok, amik a megalkotáskor jók voltak, ma már nem jók. Amikor ezt a rendszert alkották, a nyugdíjkorhatár lényegesen magasabb volt, az emberek átlagéletkora pedig kevesebb. Ez az arány drasztikusan megváltozott.
De abban egyetértünk, hogy a járulék nem fizetés hozzájárult az összeomláshoz.
"ellentétben az állami nyugdíjrendszerről,"
Ez sem bukna meg, ha lenne morál az országban,
és mindenki befizetné tisztességesen a járulékokat.
Ez óriási hiba lenne. Ez a rendszer biztosan nem fog megbukni,ellentétben az állami nyugdíjrendszerről, amitől nyugdíjat egyáltalán nem remélhetsz.
A gazdasági helyzet valóban nem a legrózsásabb, de az idő telik. Miből fogsz megélni, ha nem teszel aktív éveidben félre?
Bocs! Még egy fontos dolog. Ha minden áron meg akarod szüntetni: Először számoltasd ki mennyi a hozadéka és a kamata a pénzednek. Ezt aztán vedd ki!
Majd egy jó hónap múlva szüntesd meg a tőkét. Akkor ugyan is az 57% levonás csak arra érvényesithető!
"Nagy a valószinűsége hogy megszümtetem az önkéntestés csak a *kötelező* magánnyugdíjt fizetem."
Én nem tenném.
Óriási most a bukás.
Függeszd fel a további befizetést, de hagyd meg a tagságodat a
hozamok és a
kamatos kamatok miatt.
Hosszú távon ez az ésszerűbb.
Most minusszal zár mindegyik Nyugdíj Pénztár.
10 év után hozamot többet kapsz, mintha szerződést szegnél,
arról nem is beszélve, hogy a tőke marad.
Rosszul tudja a könyvelőd.
Benne van a nevében, Nyugdíj pénztár!
Csak akkor veheted fel adó és járulék mentesen, ha a kezedben van a jogerős nyugdíj határozatod.
NE TEDD! Több, mint 50%-ot buksz.
Viszont nagyon jó hír,
a hozamot felveheted adó és járulék mentesen
3 évenként.
További ajánlott fórumok:
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Önkéntes nyugdíjpénztárból ki lehet venni a pénzt?
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?
- Önkéntes nyugdíjpénztár vagy nyugdíjbiztosítás
- Önkéntes nyugdíjpénztárból hány év után lehet felvenni a befizetett összeget adómentesen?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?