Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Önértékelés fokozása - hogyan? fórum

Önértékelés fokozása - hogyan? (beszélgetős fórum)


2017. márc. 28. 01:08

1. Pozitívan, elfogadással állsz önmagadhoz, ilyen kijelentéseket is teszel (belül), nem húzod le saját magadat!


2. Becsülöd magadat annyira hogy olyan helyzetekben veszel részt, amelyek MÉLTÓK hozzád! Ez nem nagyképűség! Ez igényesség! Ez pozitív hatással van az önképedre!


3. Egy feladat elvégzése során figyelsz és azt a lehető legügyesebben, legfelelősségteljesebben hajtod végre. A sikerélmény hatással van az önértékelésedre. Ehhez tudnod kell hogy jól csináltad, nem feltétlenül mások jelzik.


4. Őszinteség és becsület, mert ha a lelkiismeretedre nem hallgatsz, az rossz irányba befolyásolja az önképet. Minél negatívabb az önkép, annál nagyobb a "hasadás", annál jobban eltávolodsz saját magadtól, annál inkább nem vagy önazonos, önutálat jelentkezik, stb...

2016. nov. 5. 19:54
hit kérdése. hidd el hogy jó vagy. és bizonyíts:))
2016. nov. 5. 13:56
Sikerélmények halmozása által.
2011. okt. 17. 18:52

Szeretet,önelfogadás,megbocsátás.

Bocsáss meg önmagadnak,mindenért.Szeresd magad.Fogadd el magad.

És hogy még konkrétabb legyek:pozitív megerősítésekkel.Pl. vonzó,és szeretet teljes ember vagyok.A kulcsszó-a vagyok.

2011. okt. 10. 09:15
azt is tudni kell a másik ember tükör amikor beszél az ember hozzá érzelmeket vált ki ez az érzelem sorozat--vagy te ezért vezet rá egy másik ember arra hogy milyen beálitotságu vagy.Ha rosszak a gondolatok akkor kérdezd meg magadtól mi is váltja ki,hol bántot meg valaki az ilyen reagálást érezve mert minden olyat nemtetszéssel veszük.Nem is gondolnád,de még az is rossz ingert tud kiváltani aki hasonló valami veled.És mégis az a legfontosabb ha elfogadjuk magunkat.Szeretjük azt aki vagyunk.
6. Kori92 (válaszként erre: 1. - Júliusi)
2011. okt. 9. 21:41
Az agyban dől el minden, a gondolkodást kell átalakítani. Nagyon nehéz, de idő kérdése. Egyszerűen be kell beszélni magadnak, és el kell hinned, hogy vannak emberek, akik pontosan ugyanolyanok szeretnének lenni, mint Te. Mert annyira különbözőek vagyunk! Míg saját magadat lebecsülöd, addig más (aki sosem fogja a szemedbe mondani), csodálhat téged. Magadat kell a legjobban becsülnöd és elfogadnod, ha ezt megtanulja az ember, más dolgokhoz is pozitívabban fog állni. (de igazából ez nehéz, én is csak próbálkozom vele...)
5. 53dfddad18 (válaszként erre: 2. - Júliusi)
2011. okt. 9. 21:06
És ez milyen csillagállásból jött ki neki?
2011. okt. 9. 20:05

Köszi,megnézem.

Amúgy nem tudom,nem tartom magam beképzelt embernek,sőt.

Szerény csendes ,visszahúzódó vagyok.

Nem szimpatikusak a beképzelt, öntelt emberek.

Sokszor tapasztalom, hogy gyakran azok a magabiztosak,akiknek nem volna rá sok okuk.Úgy külső,mint belső tulajdonságuk terén....

2011. okt. 9. 19:55
Nagyon sokat szokot segíteni előszőr az ha megtanuljuk szeretni tisztelni és becsülni magunkat.Nagy változás szokott beálni már ettől is,de ezt ne máról holnapra várd el,hogy máris érezni fogod.A tükör segít a gyakorláshóz.Mindig az szokot baj lenni ha fontos,hogy mások mit mondanak rólam,gondolj arra nem egyedül vagy ilyen és hasonló gondolatokkak,de nálad az a helyzet,hogy változtatni szeretnél,Segíthetek ha szeretnél kapaszkodot olvas bele a naplomba ahol a rosszból segítek felemelkedni cime a naplomnak az élet energiája.íííitt is megoszthatjuk a gondolatainkat.
2011. okt. 9. 19:40

A neten kérdeztem egy asztrológust az egészségemmel kapcsolatban,és ő ezt válaszolta:"érdemi bajt nem látni, de az önértékelését fokozni kéne.."

De hogyan?

2011. okt. 9. 19:38
Önértékelés fokozása -hogyan?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook