Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Omlós csirkemáj csirkemell kéregben recept

Omlós csirkemáj csirkemell kéregben recept

Az Omlós csirkemáj csirkemell kéregben hozzávalói:
1 kg csirkemell
30 dkg csirkemáj
natúr ételízesítő
1 tk paprikakrém
1 tk mustár
1 kk szárított fokhagymapor
parmezán sajt (ízlés szerint)

bors ízlés szerint
egy kevés margarin


Az Omlós csirkemáj csirkemell kéregben elkészítési módja:
A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk, kicsit klopfolhatunk is rajtuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. A csirkemájakat egészben hagyjuk, és ízesítjük őket a natúr ételízesítővel, borssal, pici sóval. Egy-egy egész májat és egy kis csík margarint beleteszünk egy csirkemell szeletbe, és feltekerjük. A tekercsek külsejét még ízesítjük paprikakrém, mustár, fokhagymapor, natúr ételízesítő, bors keverékével. Amikor készen vannak a tekercsek szorosan betekerjük őket alufóliába, így nem fognak szétesni. Sütőben megsütjük őket. Mielőtt teljesen átsülnének a tekercsek, kivesszük a sütőből őket, és levesszük róluk a fóliát, majd visszatesszük, hogy kicsit piruljon még a tetejük (ha szeretjük a parmezán sajtot, akkor szórjunk a tekercsekre, és úgy tegyük vissza a sütőbe őket). Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit várunk vele, hogy hűljön, majd szeleteljük, és pl. petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk. A máj nagyon omlós, puha benne, és nagyon jól harmonizál a fűszeres csirkemell burokkal.

sütési hőfok:
180°C


Kategória: Húsételek receptjei


Az omlós csirkemáj csirkemell kéregben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook