Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején? (tudásbázis)
Ezért kérdeztem, hogy nem lett volna veszélyes-e rátok nézve (már ha terhes lettél volna) a munkaköröd, de nem ez volt az ok.
ez igaz! viszont ha megkérdezel egy munkáltatót, tuti biztos, hogy azt mondja, hogy a nők és a gyerekes anyák a legjobb munkaerő; aki el tud irányítani egy családot munka mellett és még magára is marad ideje az olyan problémamegoldó-képességgel rendelkezik, amivel egy átlag férfi sosem fog
vérlázító és elkeserítő :(((
csak úgy szimplán
a munkakör nem lett volna kicsit sem veszélyes egy magzatra, szinte egész nap ülni kellett.
Magyarország én így szeretlek!
Amúgy ha ez igaz, engem mélységesen felháborít! Úgy megalázó ahogy van.
A munkaköröd miatt nézték, vagy csak szimplán nem akartak egy terhes nőt?
Mondjuk melyik munkáltató akar terhes nőt alkalmazni???
már látom, ahogy a vezérigazgató a pisis poharakkal körülvéve ül és tesztel :o)
Hát erről nem hallottam, de nagyon elszomorítana ha bevezetnék!
Ezt a részt már kivették a tervezetből!
De ettől függetlenül undorító, ami nálunk megy; az egyszerű, dolgozó emberek, fiatalok és idősek egyaránt a kizsákmányolása, jogszerű -de nem etikus- kifosztása
A jelenleg hatályos szabály így szól: "Tilos a munkavállalót terhesség megállapítására irányuló vizsgálat elvégzésére, illetve erről szóló igazolás bemutatására kötelezni, kivéve, ha erre a munkaköri alkalmasság vizsgálata és véleményezése körében, jogszabály előírása alapján kerül sor". Ez az, ami most kimaradt a tervezetből.
akkor az enyémet gyorstesztel nézték meg.
Gyorsteszttel, vagy laborba küldik???
igazából nem.. csak eltörlik hogy tilos.. ergo szabad.. felháborító a cikk mindenesetre ha a figyelőnetest olvastad te is.
Nem, hanem pisilni kell egy pohárba és majd Ők megnézik.
Miért? A másik jobb lett volna???? Volt lehetősége bizonyítani, nem tette. Egyébként meg szerintem egyik se jobb a másiknál :-((((( Az én bizalmamat teljesen elveszítették. A kisebb pártoknak meg már meg se adom a bizalmamat nehogy megint csalódnom kelljen.
De durva! Mondjuk nem hiszem, hogy lesz is ebből valami, de agyament ötletek vannak, ez tény.
ez egyébként annyira bizarr, hogy csak kacsa lehet
Egyébként én megértem a munkaadót is valahol.
Nálunk botrány volt egy kedves kollegina miatt, aki gyesről jött vissza terhesen, de nem szólt róla és ez rengeteg bonyodalmat okozott.
Az egészségügyi alkalmasság igazolásába ez is belefér.
Kíváncsi lennék a rajongóik mit gondolnak most!
Akkor ez majdnem olyan, mint amikor Romániában a magyar nőknek minden hónapban nőgyógyászati vizsgálatra kellett menniük, hogy nem terhesek-e :( Amit meg beszél a média, annak még a tizede sem igaz. Tudod: Moszkva, Leningrád, osztogatnak, fosztogatnak)...
Nem súrolja ez kőkemény diszkrimináció.
Első a család! Biztos azért van így, nehogy veszélyes munkakörbe sorolják a kismamát! Vagy mégse?! :o)
"A családosok vagy a gyermeket tervezők több szempontból is rosszul járhatnak, ha a munka törvénykönyve ebben a formában lép életbe. Például a tervezetben már nem szerepel az a korábbi tiltás a munkaadók felé, hogy az álláskeresőt nem kötelezhették terhességi teszt elvégzésére (Ezt korábban kizárólag abban az esetben kérhette a leendő munkaadó, ha a munkakört a veszélyessége - sugárzás vagy vegyszerek használata - miatt várandós anya nem tölthette volna be). Most azonban ugyan nem engedélyezik, de nem is tiltják meg.A felmondási tilalom megszűnése nemcsak a gyesen, gyeden lévő nőket, hanem a várandós anyák elbocsátását is lehetővé teszi. Egy apró, megfogalmazásbeli kiskapu miatt akár a szülés napjával kézhez kaphatja valaki a felmondólevelét."
És akkor támogassuk a fiatalokat, hogy tervezzenek családot???
Hogyan képzelték??
A kezedbe nyomnak egy tesztet és mint a doppingellenőrök kikísérnek pisilni és csöppentenek a tesztre??
Szerintem ezt a TASZ meg fogja támadni.
ezt személyiségi jogok miatt nem hiszem, hogy keresztül tudják vinni
További ajánlott fórumok: