Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Olajban sült krumplis pogácsa recept

Olajban sült krumplis pogácsa recept

Az Olajban sült krumplis pogácsa hozzávalói:
50-60 dkg krumpli
1 db tojás
liszt

olaj a sütéshez


Az Olajban sült krumplis pogácsa elkészítési módja:
A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Ezután kanalazzuk a krumplinyomóba és nyomjuk át, vagy villával alaposan törjük össze. Még melegen keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű sót, majd hagyjuk hűlni, hogy éppen csak langyos legyen. (azért kell kihűteni, mert így a krumpli kevesebb lisztet vesz fel) Amikor már teljesen kihűlt a krumpli, csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsünk bele kb. 20 dkg lisztet, és üssük bele az egész tojást. Ezután kezdjük el összegyúrni, majd a többi lisztet apránként adjuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Az összegyúrt tésztát ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. (a leeső tésztarészeket szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki) Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a pogácsákat, majd közepes lángon, mindkét oldalukat süssük szép pirosra. Végül szedjük ki, és tegyük papírtörlőre hogy a felesleges zsírt felszívja. A kisült pogácsákat kínálhatjuk egy kiadós leves mellé ebédre. Tejföllel, vagy egy pohár teával akár vacsorára is kínálhatjuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az olajban sült krumplis pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook