Öblítő helyett ecet tényleg árt a mosógépnek? (tudásbázis)
Öblítőt egyáltalán nem használok. Nagyon régóta. Öblítő helyett használtam egy ideig a DM-ben kapható citromsavat, ami a leírás szerint a ruhák puhítására is ajánlott. Na, ez nem vált be nálam, nem hozta az elvárt puhaságot.
Vízkőtelenítésre pedig nekem is azt mondta a szerelő, hogy nyugodtan használjak 10%-os ecetet. Időnként ezt teszem, 60 fokon. Néha indítok egy üresjáratot 91 fokon. A szűrőt rendszeresen tisztítom.
Az olvasottak szerint mindenkinek más válik be.
9 éve jól működik a mosógépem, azóta is kizárólag 10%-os ecetet öntök az öblítőszer tartályába. Folyékony mosószert a dobba, ruhákra öntöm.
Nekem bevált. Az ecet fertőtlenít is.
Az öblítőszerek "bevonatot" hagynak a textilen, a természetes pamut nedvszívó hatását csökkentik.
Semmit nem használok öblítő helyett.
A folyékony, meg kapszula mosószereket is elhagytam. Visszaváltottam porra, valahogy nekem az tisztább érzés, a gép sem nyálkás tőle.
Ecetet nem tennék a gépbe, nincs magyarázatom rá, de ecet + gumi, ecet+fém... nem tűnik jó kombonak
Én is már régóta ecetet használok, de kb. fele víz, fele ecet keverékét öntöm a tartályba, hozzá 10-15 csepp illóolajat.
Kb. másfél éve volt nálunk szerelő, elmondtam neki, helyeselte ! Azt mondta, jól teszem, nem lesz vízköves a gép.
Fokhagyma kisasszony. Kijelentem, hogy én vagyok a buta, azóta mosok, mióta a kedves feleségem elhúnyt.
Most pedig kell egy kicsit csavarognom.
Nem ajánlom. Csak egyszer próbáltam, nem higitottam, egyenesen a ruhákra öntöttem, egy jó fél pohárral. Fehér foltok lettek tőle, el kellett dobnom 2 inget.
Úgy tudom megrongálja a gumi tömitéseket is.
Semmit nem használok öblítő helyett.
És igen, az ecet tönkreteszi a gépet idővel. Sajnos az az idő több, mint amennyit ezek a mai gépek bírnak, úgyhogy kb majdnem mindegy.
Nem emlékszem hol olvastam, hogy öblítő helyett ecetet használnak. Máshol meg, hogy árt(hat) a mosógépnek az ecet. Kb. 1 éve 2 rész ecet, 1 rész víz keveréket öntöm az öblítő tartályba. (Nem egészen egy öblítős kupaknyi az össz. mennyiség) A ruhák puhák, jó illatúak (gondolom a mosószertől), ecetszagot nem érzek. A héten kivettem a szűrőt, kicsi sűrű valami volt rajta. Könnyen lejött folyóvíz alatt. Akár valami szöszös ruhákról lehetett.
Azt is olvastam, hogy az ecet tönkreteszi/szétmarja a tömítéseket.
Előre is köszönöm, ha valaki szintén ecetet használ öblítő helyett, megírná a tapasztalatát.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok ajánlani olyan öblitőt, amelyik tényleg hosszan tartja az illatát?
- Vizesen vagy szárazon értendő a max5kg autómata mosógépnél?
- A mosógépnél az öblitő rész mosás után miért telik fel vizzel?
- Tényleg cikizni fogják a gyereket az iskolában, ha iPhone helyett Toshiba Handibookot veszek neki?
- A hideg gyantacsíkok (arcra) tényleg jobb eredményt produkálnak, ha a kezem helyett hajszárítóval melegítem fel őket? Vagy felejtsem el?
- Szavarin süteménybe tényleg zsemlemorzsát kell tenni liszt helyett? Valaki próbálta?