Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nyugtalanul alszik a gyerekem! Mit lehet tenni? fórum

Nyugtalanul alszik a gyerekem! Mit lehet tenni? (tudásbázis kérdés)


19. judit0625 (válaszként erre: 18. - Herengtimea)
2008. okt. 14. 15:16
Bibibi!!!! Mi már végigalusszuk az éjszakát fél éve!!!!! A fiam 3 lesz januárban:-((( Viccet félretéve én már túl vagyok ezeken a rosszul alvós éjszakákon és már enni sem kel fel!!!!(nálunk rtendszeres volt az éjszakai kétszeri tejcsizés, pedig napközben is igen jól evett!!) Végre!!!! Viszont elárulom, hogy mellettünk alszik. Egyszerűen nem birtam 1 év után már tovább, és inkább magam mellé vettem. Legalább igy én is aludhattam egy kicsit. Ezt hallaná egy védőnő!!! De csak próbálná ki, milyen az amikor már egy éve nem aludtál 2, max. 3 óránál többet egyhuzomban.Mindenkinek KITARTÁS!!!!
2008. okt. 14. 14:40
hát énis csatlakozom,kezet foghatok mindanyiatokkal,az én kicsi fiam is rettenetes rosszul alszik,14 honapos de még egyetlen éjszakát sem aludt át,bezzeg nappal,most is úgy alszik mint egy medve.o már nagy ágyon alszik mellettunk,mert a kiságyban mindig arra ébredt fel,hogy beuti a rácsokba a fejét,így meg van hogy már a fejemen alszik annyit mocorog,és nem hogy kevesebbszer kel fel enni,hanem ma éjjel például már háromszor is felkelt.
2008. okt. 14. 14:16

Ja, elfelejtettem: kapott a szobájába egy kismagnót, esténként halk, nyugtató zenéket hallgat, és molyol az ágyában.

Amikor megunja, szépen elalszik.

2008. okt. 14. 14:14

gyógynövényboltban vettem egy nyugtató illatú növényekkel töltött párnácskát.


Amíg ez nem volt, a párologtatóba tettem esténként néhány csepp levendulaolajat.


Észrevehetően kevesebbszer ébredt fel.

2008. júl. 15. 14:13
Az én lányom 23 hónapos és még mindig így alszik, akármit próbáltunk ez ellen tenni. Többször "körbeforogja" a kiságyat, csapkod, beveri a fejét az ágy szélébe, felül ... Állítólag majd elhagyja. Napközben nyugodtan alszik, de éjszaka nem, főleg éjfél előtt és 4 óra után nyugtalan.
14. Minya
2007. febr. 5. 13:15
Én megkérdeztem a védőnőt hogy, miért alszik olyan nyugtalanul azt a választ kaptam hogy biztos frontérzékeny és hogy a nappali alvásnál ne sötítsem be a szobát így talán nyugottaban fog este aludni.Az én kicsi fiam is izeg mozog szopizás közben van amikor a cici a szájába és énekel aztán meg gagyarászik de csak 10 perc amit igazán szopik biztos hogy elég neki mert reggel 8-kor szopik és kibírja délig.
2007. febr. 5. 10:30

Én is gondoltam a hiperaktív témára, de én is úgy tudom, csak később lehet megállapítani.

Piszkosul sok energia szorult a gyerkőcbe, remélem, ha majd tud járni , ebből legalább néhány százalék levezetődik (nesze neked Norbi, azt hiszem, a futkosó gyerekeink mellett nem lesz szükség diétára, max. roboráló étrendre...)

12. win
2007. febr. 5. 09:49
Ja, a hurrát arra értettem, hogfy te vagy az első, akit sikerült fellelnem ezzel a szoptatós problémával. Akit eddig kérdeztem, csak nézett!
11. win
2007. febr. 5. 09:48

most modhatnám, hogy hurrá!!

De mégsem illik örülni más bajának, pláne ha magunk is ugyanazzal küzdünk!


A fiam nemcsak rugdos szopás közben, hanem a kezei is járnak: markolássza az orromat, belekapaszkodik a számba, tépi a pólómat, és ha ezeket netán valami csoda folytán mind ki tudom küszöbölni, akkor húzgálja a saját ruháját, vagy birizgálja a fülét.:(((


Lehet majd hülyének leszek itt titulálva, de már arra is gondoltam, hogy hiperaktív! de úgy tudom, azt ilyen kis korban nem lehet még vizsgálni.

10. móci74 (válaszként erre: 9. - Win)
2007. febr. 5. 09:10

Ajjaj! Ezt nagyon ismerem. A nappali alvás nálunk is "vörös posztó". Viszont mindíg elhatározom: estefelé már NEM ALSZUNK, akkor talán mélyebb lesz az éjszakai alvás és persze majd könnyebben elalszik. Aztán persze, amikor már látom, hogy kész van a kisasszony, irány a sötét, hideg utca...:( (ld. tegnap este)

Az éjszakai kalimpálás pedig úgy tűnik, nem függ attól, mennyit is alszik nappal.

Egyébként pici lányom enni is úgy eszik, hogy szopi közben rugdal, jár mindlkét lába (akár csak éjjel).

9. win (válaszként erre: 8. - Móci74)
2007. febr. 4. 19:30

Lehet össze kellene hozni őket a fiammal!:))))


Totál ugyanez! Mindenki el van ájulva tőle, hogy milyen figyelmes, érdeklődő, vidám kiegyensúlyozott baba. Én meg esténként a fáradtságtól vagyok elájulva, annyira leszívja az energiámat az egész napos "bohóckodás"!:)


Van hogy napközben le akarom tenni aludni, mert látom hogy fáradt, már nem bír magával, de amint leteszem a kiságyba, kipattan a szeme, és már kész is! Ilyenkor még van egy 1 órás körünk, aminek a végére aztán végképp totál kész van, és olyankor alszik 1,5 órát. Sokszor, ha látjuk, hogy nem fogja bírni estig, akkor még este elvisszük egy sétára, mert akkor a kocsiban bóbiskol egyet.

2007. febr. 3. 19:59

Mondjuk amellett, hogy lányom is aranyos, vidám gyerkőc, nappal sem túl nyugodt. Minden érdekli (ami persze jó).

Non-stop igényli a foglalkozást, tulajdonképpen a szórakoztatást... Valójában soha nem tudott kicsit egyedül eljátszani, vagy nézelődni stb. (nyilván itt nem órákra gondolok, csak legalább 10 percre, amíg mondjuk leköti magát valamivel.

Nem tudom, lehet-e összefüggés anappali aktivitás és az éjszakai nyugtalanság között.

2007. febr. 3. 19:01
Én is hasonló cipőben járok csak az én kicsi fiam este 8-tól alszik 11-12-ig nyugottan meg se mozdul aztán meg óránként vagy 20 percenként hajnal 4-ig utána megint nyugottan alszik reggel 7-fel 8-ig.Jó lenne megtudni az okát miért csinálják.Amugy nagyon mosolygós vidám baba :-))
6. móci74 (válaszként erre: 5. - Win)
2007. febr. 3. 16:19

Én sem akarnék beletörődni, mivel sokszor szinte hallucinálok a fáradtságtól.

Persze nem vígasz, hogy más is van így, de legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül a problémával.

Mert amúgy gyönyörűen fejlődik mind testileg, mind mentálisan.

Az igazság az, hogy mindíg próbáltam találni a nyugtalanságra valamilyen kiváltó okot (pl. most erős hideg (meleg) front van, telihold van, fájhat a hasa, lehet, hogy jön a foga (még nincs), túl sok inger érte stb.), de ez gyakorlatilag kezdetektől fogva -néhány csekély mértékben könnyebb éjszakától eltekintve- változatlan. Sőt.

Viszont nem tűnik kialvatlannak vagy rosszkedvűnek ébredéskor, ám ébredés után kb 1,5-2 óra elteltével mégis alszik koradélelőtt kb. 1 órát.

5. win (válaszként erre: 4. - Móci74)
2007. febr. 3. 11:06

Jó vicc!!! :(((


Igaz, nem ő nem alszik miatta, meg kap gutaütést!

2007. febr. 3. 10:11

A gyerekorvosunk homeopátiás bogyót javasolt, de nem jött be.

Azt mondja az orvos, hogy próbáljak beletörődni, hogy "ilyen típusú" a gyerek.

3. win
2007. febr. 3. 09:38
Na, ez engem is érdekelne, mert amit leírtál, akár a fiamról is írhattad volna! Ma rekordot döntöttünk: 9-től hajnal 3/4 3ig aludt, onnantól csak nyüglődtünk! Mondjuk neki úgy tűnik jön épp az első foga és megtanult mászni is a héten, tehát elég sok minden izgathatja a pici fantáziáját.
2007. febr. 3. 08:43
Lassan 7 hónapos a lányom, és az éjszaka nagy részében forog, csapkod, sokszor megfordul a "tengelye körül" (dupla rácsvédő kell a fejbeütések ellen), álmában dörzsölgeti az öklével az arcát, illetve állandóan felsír (miközben alaszik). Ezekkel viszont folyamatosan fel is ébreszti magát, sírni kezd (immár ébren).Most kb 23 óra körül átmegyek aludni a szobájába, magam mellé veszem, és ha elkezd csapkodni, símogatom, megfogom a kezeit. Viszont így én nem alszom. Éjjel még felkel enni egyszer, kb. 2-3 óra körül.
2007. febr. 3. 08:39
Nyugtalanul alszik a gyerekem! Mit lehet tenni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook