Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nyugdíj - menjek vagy ne? fórum

Nyugdíj - menjek vagy ne? (beszélgetés)

1 2
36. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:52
Egy percig nem dilemmáztam rajta hogy menjek, vagy maradjak. Az a biztos ami már meg van. Igaz, én azóta is dolgozom, de nincs az a pénzmennyiség ami ne jönne jól :)
35. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:57
40 év után rádfér a pihenés.
34. Icuska538 (válaszként erre: 28. - Amaunet)
tegnap 19:54
Tényleg nem 2010ben 11ben jöttem nyugdíjba. Most Hogy utánna számoltam. Bocs🤣
33. Icuska538 (válaszként erre: 25. - Globus)
tegnap 19:50
Elsők közt értem el. Még nem is foglalkoztam vele, anyugdijjal mikor felajánlották hogy tovább dolgozhatok. Elmentem de nem igy lett. Mindegy dolgozom
32. globus (válaszként erre: 31. - Birebora)
tegnap 17:34

Jól tették. Lehet akár 40 nyugis évük.

Mondjuk 20 év munka után 40 évig nyugdíjat kapni matematikai bukfenc :)

31. birebora (válaszként erre: 30. - Amaunet)
tegnap 17:11
Mondjuk azt megértem. Azok is elmentek 45 évesen akik az íróasztalnál adminisztrációs munkát végeztek.
tegnap 16:54

A kortáblát 2008-ban állapították meg, ahol az 1957 után születetteknek már 65 év lett a nyugdíjkorhatár.

2011-ben volt az, hogy megszüntették a korkedvezményeket. (katonák, rendőrök, bányászok ...)

29. birebora (válaszként erre: 15. - Asztanaviszta)
tegnap 16:47
A hiány szakmákban nem. Ott még kicsit rá is tesznek, hogy maradjon a dolgozó.
28. Amaunet (válaszként erre: 25. - Globus)
tegnap 16:45

2011. január 1-jétől vezették be.

2010.11.11-én született határozat a bevezetéséről.

27. birebora (válaszként erre: 25. - Globus)
tegnap 16:36

Én sem tudom már, hogy volt. Talán mikor eltörölték nőknél az 55 éves nyugdíjkorhatárt akkor lépett be a nők 40?

Azt tudom, hogy akkor teljesen elvoltam keseredve és azt gondoltam én csak távolodom a nyugdíjtól. És lám, mégis eljött.

tegnap 16:33

Szerintem menj. Nem lesz sokkal több nyugdíjad másfél év múlva sem. És ha gondolod tovább dolgozhatsz. 18,5%-al többet fogsz kapni. Az sem utolsó szempont, hogy az a tudat, hogy bármikor leléphetsz nagy terhet vesz le a válladról. Kapod a nyugdíjat és a fizetést. De ha nem maradsz vagy nem mész máshová akár részmunkaidőbe, akkor is ott a nyugdíjad. Ebben az életkorban jó esetben már nincs hitelünk, nincsenek extra kiadásaink, meg van mindenünk. Nagy dolgokra nem kell már költenünk.

És az sem mindegy mennyi egészségben eltöltött évek várnak még ránk. Használjuk ki amíg van egészségünk és topon vagyunk mentálisan és fizikálisan is. Mondom ezt úgy, hogy nyugdíj mellett dolgozom még.

25. globus (válaszként erre: 9. - Icuska538)
tegnap 16:07

2010-ben már volt Nők40?

Nem gondoltam, hogy ennyire repül az idő.

24. *bzsuzsanna (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:57

Élj a lehetőséggel. A nyugalom megfizethetetlen.

Később ha unod a banánt kereshetsz részmunkaidős elfoglaltságot.

tegnap 12:27

Még az jutott eszembe (bár, biztos van, aki jobban tudja:)), hogy a munkáltatónak csak be kell jelenteni. Azt is csak azért, mert a bérszámfejtés módosul.

A másik, ha van adókedvezményed született gyermekek után. Tk. azzal számolhatsz, hogy semmit nem vonnak majd a béredből + jön majd a nyugdíj.

Persze, ha mentálisan és fizikailag bírod még.

22. spann (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:23

[link]

[link] meg-tobb/gyik/itt-tegye-fel-a-kerdeset.html

21. michelle.r (válaszként erre: 20. - Asztanaviszta)
tegnap 09:58

Sajnos így van. A 45 feletti, de még nem nyugdíjas korosztály mostantól nem csak a fiatalokkal, de a nyugdíjasokkal is versenyzik. 🫣.

Ráadásul 3 éve még alig hallottunk AI eszközökről, és annyit fejlődött a technológia, hogy már most is nagyon sok munkakört el tudnak látni, 20 éven belül teljesen átalakul a foglalkoztatási piac.

Mindenkinek azt tanácsolom, barátkozzon az AI eszközökkel, mert aki nem képes használni, már most kiírja magát a munkaerőpiacról.

20. asztanaviszta (válaszként erre: 19. - Michelle.r)
tegnap 09:44

Így igaz.

Csak mint tényt említettem meg.

A nyugdíjas foglalkoztatása anyagilag is kifizetődőbb.

Nem kell utána egy sor adót-járulékot befizetni.

19. michelle.r (válaszként erre: 15. - Asztanaviszta)
tegnap 09:34
Ha jó szakember nem fognak felmondani neki. A háziorvosom most keresett új asszisztenst, azért választotta nyugdíjast a jelentkezőből, mert szakmailag mind megfelelt, de a nyugdíjas sokkal jobb üzlet neki.
18. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:31

Az "alamizsna" és a 1,5 év között 2 % van.

Ha például és ha jól gondolom és jól számolok és csak szemléltetve mondjuk most 300.ezer lenne a nyugdíjad akkor 1,5 év múlva 306 ezer kb és hozzávetőlegesen. A mostani jogszabályok szerint. De annyi mindent rebesgetnek.

17. semleges (válaszként erre: 4. - Alnisa)
tegnap 09:22
Szerintem nem tudják kiszámolni. Ki tudja mi lesz jövőre?
tegnap 09:20
Ha most van meg a 40 éved és 1,5 év múlva eléred az öregségit akkor most 63,5 vagy. Az a 1,5 év szerintem sem nyom a latba számottevően. Akkor 2 %-al fogsz többet kapni.
15. asztanaviszta (válaszként erre: 8. - Kerjan)
tegnap 08:30
Ha nyugdíjasként dolgozol, indoklás nélkül bármikor felmondhatnak.
14. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - Alnisa)
tegnap 08:30

Csak azt tudják kiszámolni, hogy mennyit kapna most.

Nem tudják, hogy a következő másfél évben mennyi lesz a keresete, illetve mekkora az idei és a jövő évre számított valorizációs szorzó.

13. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:29

Nem számít sokat.

Ha 40 év munkaviszonnyal mész nyugdíjba (függetlenül attól hány éves korban) a megállapított átlagkereseted 80 %-át kapod nyugdíjként. Ha 41 évvel, akkor 82. ha 42, akkor 84.

Tehát ez nem fogja nagyságrendileg befolyásolni a nyugdíjadat.

12. Icuska538 (válaszként erre: 10. - Icuska538)
tegnap 08:23
Jujj a kapkodás eredménye visszavesznek helyesen.
11. Icuska538 (válaszként erre: 10. - Icuska538)
tegnap 08:21
Fórumnyitó nak írtam hogy dolgozzon bocs.
10. Icuska538 (válaszként erre: 8. - Kerjan)
tegnap 08:21
Így igaz. Elj{ettem mert ígérték vissza esznek. Nem így lett, dolgozgattam majd újra postás lettem. Ha bírod dolgozz. 🍀
9. Icuska538 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:18
A 40 év nem csökkentett nyugdíj. Menj el. Vagy más hogy tudja? Én 2010 ben lett 40éves munkaviszony nyugdijas. Dolgozom. Kitudja később lehet e nyugd mellett dolgozni kezdik Feszegetni, ezt a témát.
tegnap 08:06
Attól függ milyen a munkahelyed.Van aki alig várja hogy mehessen,van akit el sem lehet küldeni.
tegnap 07:38
Fél percig se gondolkodnék! Azonnal mennék.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook