Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nyílt levél dr Zacher Gáborhoz fórum

Nyílt levél dr Zacher Gáborhoz (beszélgetős fórum)

2013. jún. 17. 18:57

Nem értek hozzá csak olvasgattam

"kolon hidroterápia:

candidiasis, gombás megbetegedések,

nőgyógyászati panaszok, meddőség,

pattanások, bőrbetegségek,

fáradékonyság, kimerültség,

elhízás, anyagcsere-zavarok, allergiák, asztma,

székrekedés, hasmenés, diabétesz,

emésztési problémák, hasfájás, puffadás, teltségérzet,

szédülés, fejfájás-migrén, fülzúgás,

depresszió, egyéb központi idegrendszeri problémák,

fertőzések, hepatitis, psoriasis,

vitiligó-(pigment hiány), ekcéma, hajhullás,

ízületi problémák, gyulladások, isiász, lumbágó, porckorong-problémák (gerincsérv),

cukorbetegség, autoimmun betegségek, krónikus felső-légúti, húgyúti, és kismedencei gyulladások,

pajzsmirigy betegségei, arc-ideg zsába,

lábszárfekély, talpi fekélyek, impotencia,

változókor, inkontinencia (vizelettartási zavar)."

Ami módszer mindenre jó, az egyre sem

Különösképpen van közte néhány, amire biztos nem

10. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 9. - Krumplicska)
2013. jún. 17. 18:04
...bocsánat...én csak komolytalan vagyok:) Ne haragudj:)
9. krumplicska (válaszként erre: 8. - 16b5d6ae34)
2013. jún. 17. 18:02

Salakanyagnak a bomlástermékeket hívjuk, mint ahogy a kohó salak is egy melléktermék, ami már csak útépítésnél használható...

De a méregtelenítés lényege, minden felesleg eltávolítása a szervezetből, legyen az egyébként hasznos alapanyag, csak felesleg: szénhidrát, de főleg zsírok.

8. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 7. - Fd681950b6)
2013. jún. 17. 13:26
jó...az én étrendemből is kimaradt...de akkor már soha nem tudjuk meg, hogy milyen salak?:)
7. fd681950b6 (válaszként erre: 6. - 16b5d6ae34)
2013. jún. 17. 13:00
Én nem eszek olyat. :)
6. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 5. - Fd681950b6)
2013. jún. 17. 12:47
kohósalak.....:))
5. fd681950b6 (válaszként erre: 4. - Krumplicska)
2013. jún. 17. 12:37
Na de mik azok az anyagok?
2013. jún. 17. 12:02
A méregtelenítési eljárásoknak számos formája létezik. Az alternatív gyógyászat nem igazi mérgeket, hanem nagy mennyiségben felszaporodva már károsító anyagokat kíván eltávolítani. Sajnos a sokaknak egyszerű salakanyagok is nagyon sok problámát okoznak pl lelassult anyagcsere esetében.
2013. jún. 17. 12:00

Nem értem pontosan a fórum lényegét, de Zacher Gáborral sok dologban tudok azonosulni.

köztük a méregtelenítéssel kapcsolatos észrevételeivel is.

Ha a szervezetünknek szüksége lenne a méregtelenítésre, akkor ennek hiányában bizony meghalnánk mérgezésben.

Azt sem gondolnám, hogy a szervezet természetes méregtelenítési folyamatába jó dolog lenne belepiszkálni, hiszen hosszútávon lehet gondot okozna. Itt gondolok a bélrenyheségre az örökös hashajtózástól és társaitól. Szerintem elsődlegesen annak kiderítése a fontos, hogy a szervezet miért nem működik megfelelően és nem kezeléseket alkalmazni a következményre/tünetre. Gondolok itt pl. a pajzsmirigy betegségre, akinél köztudott a lelassult anyagcsere, amit ez esetben sem hashajtóval kezelnek, hanem a hormon pótlásával.

2. fd681950b6 (válaszként erre: 1. - Krumplicska)
2013. jún. 17. 11:54
Először is azt kellene tisztázni, hogy konkrétan milyen anyagokat, mérgeket akarunk eltávolítani. Ha ezt sikerül kitalálni, akkor már lehet módszert kidolgozni rá. Mert az hogy salakanyag az semmit nem jelent.
2013. jún. 17. 11:17

Nyílt levél dr. Zacher Gábornak

2013. június 9., vasárnap

Válasz dr. Zacher Gábor toxikológusnak, az Elitmed egészségügyi portálon megjelent előadására

Kedves Olvasók!

Több neves és nagy tekintélyű szakember szólt hozzá dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos interneten közzé tett előadásához, melynek érdekessége, hogy azt, a közismerten alternatív gyógyászat ellenes szakember, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Természetgyógyászati Szakmai Tagozatának közelmúltban tartott továbbképzésén adott elő. A hozzászólók mind a természet gyógyászatot ellenzők táborából kerültek ki. Ezért, bár Zacher doktort ismerve előadása biztosan sziporkázó és élcekben gazdag volt, mint orvos-természetgyógyász, némileg megszólítva érzem magam.

Bevezetésként tisztáznám, hogy egyértelműen és elsősorban orvosnak tartom magam és jelenleg is praktizáló sebész, traumatológus szakorvos vagyok. Emellett azonban a Szegedi Orvostudományi Egyetem szervezésében elvégeztem a „Hagyományos Kínai Orvoslás” (HKO) és a Pécsi Orvostudományi Egyetemen a „Méregtelenítési eljárások” postgraduális képzést.

Mivel Zacher doktorral 2012 novemberében egy rádió beszélgetés során megállapítottuk, hogy lehetséges, hogy a méregtelenítés kifejezés nem a legszerencsésebb, de ezt az elnevezést a kolléga által is citált természetgyógyászati törvény adta, szerintem erről túl sokat nem érdemes vitázni. Tudva és tiszteletben tartva, hogy az „igazi méregtelenítést” a toxikológiai osztályokon zajlik, kérem még a toxikológus kollégák türelmét.

Először is érdemes tisztázni, mit ért az alternatív gyógyászat a méregtelenítés fogalmán: eltávolítani a szervezetből minél többet abból, ami felesleges, ezzel segítve annak működését. Azaz próbáljuk megszabadítani testünket

- a feleslegben raktározott tápanyagoktól – hisz oly sok a számos rizikófaktort jelentő (szív-ér rendszer, magas vérnyomás, II tip.cukorbetegség, epekövesség, zsírmáj,ízületi problémák, stb.) túlsúlyos ember

- a salakanyag maradványoktól – napjaink mozgás szegény, rosszul táplálkozó életvitele mellett rengeteg a lassult emésztésű, székrekedésre hajlamos, ugyanakkor kevés folyadékot fogyasztó, így a vese működését is túlterhelő páciens

A természet gyógyászat az evidencián alapuló orvoslásban is gyakran alkalmazott speciális diétákhoz hasonlatos tehermentesítő étrendet, a lebontó-kiválasztó működések serkentését és a kivezető módszerek összességét nevezi méregtelíntésnek.

A teljes cikk itt olvasható: [link]

dr. Gajdos Gábor

További ajánlott fórumok: