Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nyílt levél anyámnak fórum

Nyílt levél anyámnak (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nyílt levél anyámnak

1 2 3 4
41. JUL17
2010. okt. 18. 12:09
Sok erőt kívánok ennek feldogozásához,
40. a26b2a1b7e (válaszként erre: 38. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 12:08
Szerintem ez még csak a kezdet ;)
39. Cservenák Vali (válaszként erre: 38. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 12:06
Ez egy olyan cikk ami sokakat érint és foglakoztat.Nem is gondolnád,hogy mennyi ember van még rajtad kivül akik hasonló érzelmekkel,gondokkal,problémákkal vannak a szülei iránt.Vannak még sanyargatottabbak akiknek a gyermekkorukat a szülök tették borzasztóvá.
2010. okt. 18. 12:02

Köszönöm mindenkinek a kommenteket....

Tényleg nem vártam ennyit, azt hittem csak egy lesz a sok közül az írás. :)

37. a26b2a1b7e (válaszként erre: 22. - Csillagpaszuj)
2010. okt. 18. 12:01

Ez már mind megtörtént. Nem várok tőlük semmit.

A Hellinger után vártam újra (holott korábban már lezártam ezt az egészet, azt hittem... mint már sokadjára), mert a terapeutám azt mondta, hogy a családállítás nem csak az egyénre, hanem a környezetére is kihatással van.

Újrajátszottuk az élettörténetem egy részét... a közvetlen származási családomét...

És a végén, amikor a szereplők összeölelkeztek, és amikor a terapeuta azt kérdezte: "egy család vagytok", és Ők egymásra mosolyogva azt mondták: "igen, egy család vagyunk", akkor elhittem, hogy ez a valóságban is megtörténhet...

Hónapokig utána úgy gondoltam, hogy visszakaptam a családomat....

Végül újra pofára estem, rájöttem, hogy csak áltattam magam, hisz semmi sem változott.

Én is csak annyiban, hogy végre megértettem, hogy nem vagyok kevesebb, vagy értéktelenebb attól, amit Ők tettek......

És csak még biztosabb lettem abban, hogy egy percre sem szabad otthagynom a kisfiamat Náluk felügyelet nélkül! Az én gyermekemmel senki sem teheti meg azt, amit velem megtettek!

De nem hiszem, hogy van következő lépés. Hacsak nem valaki (esetleg egy újabb terapeuta) ismét elhiteti velem, hogy velük én egy család vagyok, és újra várni akarnék tőlük valamit.

De bízom abban, hogy ez még egyszer már nem fordulhat elő. Mert már minden szinten tudom, hogy ők nekem idegenek.

Nem voltak, és soha nem is lesznek a családom.

Csupán néhány szánalmas ember az életemben, akiknek az erőmet, a magamra találásomat köszönhetem. Nem, nem tudatosan adták nekem az erőmet, és nem segítettek abban, hogy magamra találjak... de a tetteik, a kínzásaik, azok igen.... általuk tanultam meg azt, hogy az ellenségek értéke az, hogy nagyobb lökéssel segítenek előbbre jutni, vagy olykor a bajból megmenekülni... de ezért nem tartozom nekik semmivel... és ők sem nekem...

...csak mint rosszindulatú, nemtörődöm idegenek, akik lelöknek egy buszról, hogy Ők elférjenek... és miközben a földön fekve a sebeimre nézek, azt látom, hogy a busz, amin ezek az önző idegenek utaznak a szakadék felé rohan... amire felkelek a földről, és leporolom magam, azt látom, hogy a busz belezuhan a szakadékba.... és hálás lehetek a rosszindulatú idegeneknek, mert önző cselekedeteikkel megmentették az életem...

Nyilván nem fogok életem végéig ott ácsorogni a szakadék mellett, és nézni, hogy akár beleeshettem volna én is... és nem fogom sajnálni sem azokat, akik engem lelöktek... a sorsnak leszek hálás inkább talán... és magamnak, amiért nem kapaszkodtam vissza csökönyösen....

És nyilván továbblépek. Az élet örökös változás. Nem maradhatunk egy helyben. Mindig csak menni, menni, menni tovább, toronyiránt ;)

2010. okt. 18. 11:59
A szivem szakadt meg ahogy olvastam.Kivánom neked,hogy légy nagyon boldog...
2010. okt. 18. 11:57

Sírva fakadtam a cikk olvasásakor,- nagyon együtt érzek az írójával...

Nekem nem kellett ilyesmit megélnem,- de a megbocsátás nálam csak úgy működik, hogy megéltem és megélem folyamatosan,Valaki nekem is megbocsátott sokféle hibámért és vétkemért...

34. Cservenák Vali (válaszként erre: 15. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 11:56
Nagyon együtt érzek veled. Néha jólesik kiirni a bennünk lévő fájdalmakat,hiszen ezért van ez a honlap létrehozva többek között. Én is igy szoktam tenni ahogyan rajtunk kivűl még sokan mások. Az nem baj,hogy kiirtad magadból a keserúséget mert az jó a lelkednek. Csak időnként nagyon megkell gondolni,hogy mit ir le az ember .Mindig az igazságot szoktam leirni mert csak igy van értelme az egésznek ASz nem baj,hogy néhány ember elitéli de sokan mellé állnak az ügyhöz és ez a lényege a dolgoknak.Őszintén kívánom neked,hogy te mindig legyél boldog a gyermekeiddel és férjeddel,mert én is igy vagyok,Sokkal jobban szeretm a lányomat mint engem anyám szerett. Igyekszek a tőlem telhetőt megadni neki,mert anyám bizony nagyon egoista volt világ életében. Ennyit szerettem volna neked irni. Szia
33. Cservenák Vali (válaszként erre: 31. - 04e95f637a)
2010. okt. 18. 11:50
igy van, hasonlókat érzek én is.
32. Cservenák Vali (válaszként erre: 27. - Fairytalentum)
2010. okt. 18. 11:49
Igazad van én is hasonlót irtam csak nekem még nagyon frissek a sebek .Igaz,hogy az anyám felnevelt de hogyan azt nem kívánom senkinek. De halotról jót vagy semmit.Nem tudom leirni mert sokáig tartana de ugy is lehet valakit bántani,hogy velünk van és az szerintem mégrosszabb.Ehez a dolgokhoz mi laikus emberek nemnagyon értünk inkább egy szakember ért hozzá annak biztos,hogy teljesen más a véleménye mint nekünk, de hamár leirták a cikket akkor illik hozzászólni ha van valakinek véleménye,mert azért irta le az illető,hogy mások is tanuljanak belőle.
2010. okt. 18. 11:46
Ugyan ezt érzem az anyámmal kapcsolatban!Most bőgök egy sort,mert ezt csak az érti aki,átélt hasonlókat! :((((
30. a360345bdd (válaszként erre: 24. - Cservenák Vali)
2010. okt. 18. 11:45

Egy anya elvesztése biztosan szörnyű dolog. Fogadd őszinte részvétemet.

De ennek a hölgynek nincs édesanyja. Az a nő csak azt mondhatja el magáról, hogy szült. Azt, nem hogy anya lenne.

Szerintem...

2010. okt. 18. 11:43

Van 3 gyermeked, mutasd meg nekik milyen az anya! Mit jelent valójában az hogy édesanya, édesapa, család, és milyen mikor a szónak jelentése van, tartalommal bír, ez a szó a szeretlek.

Ne beszélj nekik a Te anyádról, ne is sejtsék, hogy ilyen is létezik.

Fordulj el ettől az egésztől! Nem tudom mekkora összegről van szó, de gondolj rá úgy, hogy ennyibe került az, hogy végleg megszabadulj tőle. Ugye, így már nem is tűnik olyan soknak!

Kívánok neked feledést és tovább lépést! Légy nagyon boldog!

28. rozsa13 (válaszként erre: 26. - Rozsa13)
2010. okt. 18. 11:41
bocs a hibákért, most látom,nem műkodött jól a klaviaturám!
2010. okt. 18. 11:40

A megbocsájtás az lesz,amikor már semmilyen jelentőséget nem fogsz tulajdonítani ennek az egésznek.Egyszerűen félre teszed a sértődöttségedet és nem a múltra koncentrálsz,hanem arra ami abból következett.Ne nyalogasd a sebeidet,azzal nem mégy semmire,csak magadat károsítod.A múlton semmit nem változtat.Viszont ebből a nem éppen csodás multból született meg a jelenlegi éned,amivel elégedett lehetsz.A további sorsod pedig már rég óta a kezedben van.Másrészt kár az anyádat pellengérre tenni,mert a dolog gyökere nem nála van.Ő is csak egy ember,olyan-amilyen.Gyengeségekkel,esendőségekkel.Valaki őt is nevelte,valami miatt lett olyan amilyen,de ezen kár filózni.Neked ez kellett,hogy most olyan légy amilyen...

Ha büszke vagy a mostani énedre,akkor az anyádat se ítéld el érte,mert mondom,a gyökerek nem nála keresendők,azok sokkal mélyebben vannak.

Koncentrálj a jelenedre,és légy az aki vagy.

Mindig! :)

26. rozsa13 (válaszként erre: 1. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 11:39

Ne rágódj multon!Inkább fogd fel ugy, hogy tanulság számodra, a te gyermekeid, soha ne tudjákmeg milyen érzés ilyen szülőknek gyermekei lenni!arag csak keserűséget hoz számodra és az nem jó !

Fó hogytalponvagy, van 3 csodás gyermeked, és csak nekik és nagymamádnak tartozol szerettel aki

nem hagyott magadra!

25. csilla80 (válaszként erre: 24. - Cservenák Vali)
2010. okt. 18. 11:35
Mar megbocsass de mellette soha nem volt ott az Edesanyja,csak a hianyat erezte... mibol gondolod,hogy a halala utan jobban fog hianyozni,amikor soha nem volt vele???
2010. okt. 18. 11:32
Szerintem akkor fogod majd az anyukád hiányát érezni amikor már nem lesz. Mert ezzel én is igy vagyok. Nekem csak egoista volt az anyukám és én ezt nagyon nem szerettem.Most,hogy nincs bizony azt sem bánám,ha sokszor egoista lenne csak élne még. Alig birom leirni ezeket a sorokat sirás nélkül,mert a seb még nagyon uj. Szeptember 22 én halt meg ebben az évben.Mindent odaadnék,hogy mégegyszer szoljak hozzá. Szerintem te is gondolkozzál el azon amit irok. Hasonlóan gondolgodtam mint te,és lám egyszer csak vége lett. Egy anya elvesztése nagyon nagy ürt hagy magaután. Mostmár én is tapasztalom,mert nagyon hiányzik.Pedig én sohasem bántottam meg egy rossz szóval sem.Rám jött a sirás és beis fejezem a levelemet. Szia
23. Molyka
2010. okt. 18. 11:32
szia. csak kisbetűvel írok, etetek. szóval szerintem jobb is ha nem olvassa, mert az benned tán egy újabb reményt vethet fel, hogy vajon mit szól mindehhez... és semmit nem szólna. aki ilyet tett, az érzéketlen, és nem folytatom. részvétem mindezek miatt.
22. csillagpaszuj (válaszként erre: 11. - A26b2a1b7e)
2010. okt. 18. 11:26
Nem is kell megváltoztatnunk másokat, csak a saját hozzáállásunkat. Már az is egy lépés, hogy nem érzed a vak gyűlöletet, ez legtöbbször egy lassú gyógyulási folyamat. A következő lépés az lehetne, hogy elfogadod azt, hogy nincs mit várni tőlük, mert csak ennyit tudtak adni.Ennyi telt tőlük És továbblépsz.
21. eb11a53b33 (válaszként erre: 17. - Pocakmanci)
2010. okt. 18. 11:19

Nem tudom.

Talán hiányzik belőle ez az ösztön.

Vagy nem tudom....

20. eb11a53b33 (válaszként erre: 16. - 9242a6388c)
2010. okt. 18. 11:18

Háááát....

nem érzem magamban, hogy akarnám is....

Talán itt a baj.

19. a284cbe523 (válaszként erre: 15. - Eb11a53b33)
Ezt én sem tudnám megbocsátani soha, de a haragot célszerű elengedni, mert megkeseríti az ember életét. Le kell zárni mindazt, ami történt. Nem kell megbocsátani, de a rossz érzéseket el kell engedni egy szabadabb élet reményében!
18. 9242a6388c (válaszként erre: 15. - Eb11a53b33)

"Olyan karmos érzéseket hurcoltam magamban, melyek elsősorban engem sebeztek. Az én lelkemet mérgezték meg, s állandóan kizökkentettek a nyugalomból. Nem kellemes haragban, sértettségben, tompa bosszúvágyban, bármiféle fojtott indulatok tüzében élni."

Müller Péter

17. Pocakmanci (válaszként erre: 15. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 11:15

A megbocsátás magától fog jönni, nem most, hanem majd évek, évtizedek múlva, talán csak akkor, ha majd végleg elveszted őt.

Mindenesetre sírni tudnék a cikkedet, pedig nem is volt olyan részletekre törő, vagy hatásvadász.

Nagyon jó, hogy leírtad, hogy kiírtad magadból, még jobb lenne,ha egyszer anyáddal is ezt közölni tudnád. Ha szembesítenéd vele, hogy milyen gyerekkort adott neked. Nem kiabálva, szemrehányóan, vitázva, csak csendesen, szomorkásan, akár úgy, hogy már megbocsátottál, de szeretnéd, ha ő is tudná, hogy mit követett el.

Becsülendő,hogy te más lettél.

Kíváncsi lennék arra, hogy ezt az ősidőktől fennálló ösztönt: anyaság, az alkohol tudja-e ilyen mértékben rombolni, vagy egyszerűen vannak önzőbb, gondatlanabb emberek.

16. 9242a6388c (válaszként erre: 15. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 11:08
Igy kell elkezdeni:)
2010. okt. 18. 11:07

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

Nem tudom hogyan kell elkezdeni a megbocsájtást, ezért nem is futok neki. :)

Amúgy jól esett kiírni.

2010. okt. 18. 11:04
'...............eső után köpönyeg.'
2010. okt. 18. 10:55

Kedves Gabriel!

Gratulálok a cikkedhez, és ahhoz is, ahogy túlélted ezt a gyerekkort. Jó, hogy kiírtad magadból, ami fáj. Ez egy nagy lépés ahhoz, hogy tudatosítsd magadban még erősebben, hogy nem Te vagy a hibás azért, mert olyan rútul cserbenhagyott a családod. Anyukád is, és apukád is...

Ez az Ő szégyenük!

Te csak legyél büszke Magadra, hogy ilyen nagyszerűen helyt álltál az életben. És soha nem inogj meg abban a tudatban, hogy nagyon értékes és szerethető ember vagy!

És szeresd a gyermekeidet! Adj meg Nekik minden szeretetet, amit Te nem kaptál meg! És akkor idővel némiképp gyógyulgatni fog a lelked...

Sosem lesz olyan a gondolkodásod, mint másnak, akik nem éltek át ilyen borzalmakat. De sokkal erősebb vagy, mint az átlag!

Ha keserűséget és a csalódottságot lelki erőre, és a gyermekeid iránti szeretetre tudod változtatni, akkor jól leszel, sokkal jobban...

Ha ráébredsz a saját értékeidre, akkor rájössz majd arra is, hogy a szüleid nem érdemlik meg még azt se, hogy egy kósza gondolatot pazarolj rájuk... és úgy lépsz majd át rajtuk, vissza se nézve, mint az apró rücskös kavicsokon, amik eddig ugyan nyomták a cipőben a lábadat, talán meg is sebesítettek, de ha kirázod őket a cipődből, újult erővel léphetsz tovább, a sebeid begyógyulnak, és semmi kedved nem lesz visszanézegetni a ronda rücskös kavicsokra!

12. Basset (válaszként erre: 1. - Eb11a53b33)
2010. okt. 18. 10:49

szia...

hihetetlen, amit végig éltél, az ember mindig azt gondolja, az ő életénél már nincs rosszabb.... és mindig van. sőt... :(

megbocsátani? hát persze... muszáj! de mit jelent megbocsátani?

elfelejteni? NEM!

úgy tenni, mintha meg sem történt volna? NEM!

a megbocsátás azt jelenti, ELENGEDNI A TARTOZÁST. azt mondani, tudom, mit tettél, nem tudom helyesnek ítélni és talán elfogadni az indokaidat sem (az alkohol nagy úr...), nem fogom elfelejteni, de megalázom magam (!!!) és elengedem a tartozást. nem tartozol semmivel, nem kell tenned semmit, hogy a rosszat kompenzáld.

és ezzel együtt lezárni magadban is. mintha tényleg, pénzt adtál volna és beletörődtél volna, hogy sosem látod viszont. nem izgat tovább.

elengedni és tovább lépni. ez a legjobb (és egyetlen), amit tehetsz.

remélem, megnyugszik a lelked és egyszer az elengedés talán valami varázslatos módon átváltozik megbocsátássá. de ha nem, az sem baj. mert már nem zavar... :)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook