Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Nyers káposztasaláta recept

Nyers káposztasaláta recept

A Nyers káposztasaláta hozzávalói:
1 közepes db vöröskáposzta (vagy fehér fejeskáposzta)
1 közepes db lilahagyma (vagy vöröshagyma)
1 kávéskanál só
2 csapott ek cukor
1 db babérlevél (kicsi)
1 kávéskanál köménymag
1 ek ecet (vagy ízlés szerint)
2 dl víz (egy bögre)


A Nyers káposztasaláta elkészítési módja:
A káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett, kinyomkodjuk, és egy fazékba rakjuk a hagymával együtt, majd megszórjuk köménnyel. Egy edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, a cukrot, a babérlevelet. Ízlés szerinti ecetet öntünk bele. A forró saláta ecetet a káposztára öntjük. Lefedjük, és megvárjuk, míg kihűl. Nem árt neki, ha egy éjszakára a hűtőben pihen.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A nyers káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook