Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Nyári kapros saláta recept

Nyári kapros saláta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Nyári kapros saláta hozzávalói:
2 csokor piros retek
2 csokor zöldhagyma
1 fej kemény saláta
2 fej lila karalábé
az öntethez:
1 csokor kapor
2 dl joghurt
2 kemény tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
ízlés szerint só


A Nyári kapros saláta elkészítési módja:
A retket és a hagymát megtisztítjuk. Mind­kettőt felkarikázzuk, a hagymazöldet a sa­Iáta mártásához félretesszük. A salátafejet megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csí­kokra tépjük vagy vágjuk. A karalábét há­mozás után az almareszelő durva fokán le­reszeljük Turmixgép poharába öntjük a jog­hurtot és az olajat, hozzátesszük a felkari­kázott hagymazöldet, a megmosott és le­csöpögtetett, valamint összevágott kapor felét, a mustárt, a tojássárgákat, a sót és a cukrot, majd sűrű mártássá keverjük. A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük

ez tényleg kapros jó annak aki szereti a kaprot
és nagyon különleges íze van


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A nyári kapros saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook