Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nyárbúcsúztató-hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után? fórum

Nyárbúcsúztató-hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után? (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Nyárbúcsúztató - hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után?

2019. aug. 31. 07:39

Két hét szabadság a maximum, amire egyszerű csinovnyikként mehetek.Előtte meggebedés, utolsó pillanatig munka, közben e-mailek csekkolása minden nap, mert nem akarok agylobot kapni az első reggelemen 179 olvasatlan levéllel, meg mert fel akarok készülni mi vár rám a szabadság után-olyan a munkám, hogy siman lehet hogy az első munkanapomra leszerveztek nekem valamit ami miatt este 9-kor fogok majd végezni, és ezt nem aznap reggel akarom megtudni.

A főnököm alap ak tekinti, hogy ő a szabadsága alatt is minden nap több órát dolgozik.Én erre nem vagyok hajlandó, ezzel máris a kevésbé elkötelezett munkavállaló kategóriába esem.Gyerektekenként, ki kett mondva, tilos az iskolai szünetek idején szabadságra mennem, hiszen ez a gyerekes kollégák szent ideje.Az, hogy az isk9ai szünetek olyan ünnepek köré csoportosulnak, amikor más földi halandó is szabadságra menne, egyéni szociális probléma.

10. grassi
2019. aug. 30. 12:05

érdekes, nekem nem a szabi hosszától függ az, hogy mennyire esik nehezembe újra dolgozni.

most augusztusban volt egy olyan sima hétvégém, amikor nem nyaraltam, egyszerű lazulás és otthoni teendők, ennek ellenére nagyon megviselt a hétfő, valahogy nagyon nehezen találtam vissza mentálisan.

júliusban 1 hét szabi után már rendesen vártam, hogy mehessek dolgozni.

2019. aug. 27. 08:54
Nyárbúcsúztató???... megint az egész csak a pedagógusoknak szól hiszen a legtöbb ember örül ha két hét szabira tud elmenni, én 1.5 hétnél hosszabb szabadságon sosem voltam, nem akkora tragédia visszarázódni, akkor van nagyobb baj szerintem ha valaki nagyon nem szereti a munkahelyét és emiatt feszült a visszamenetel miatt.
8. 301ae9b789 (válaszként erre: 7. - Spinneli)
2019. aug. 26. 22:56
Őszi szabi közelebb van, de még messze sajnos. Jó, tudom, nem lehet mindig a dologtalanságra gondolni, de én született lusta vagyok. Csak sajnos nem szépség és nem vett el senki azért, hogy kanapémacskának tartson otthon. Car az élet :D
7. spinneli (válaszként erre: 5. - 301ae9b789)
2019. aug. 26. 22:32

Pár hónap és itt a karácsony.

:)


Megértelek nekem is nehéz volt múlt hét szerdán felvenni a fonalat.

6. spinneli (válaszként erre: 4. - Globus)
2019. aug. 26. 22:31

Lehet itt az ideje Globus.

:)

2019. aug. 26. 22:07
Ma reggel mindenki más pont úgy utálta, hogy kezdődik a szabi utáni végeláthatatlan gyűrődés, mint én. Rólam tudják, ilyenkor különösen antiszoc vagyok, senki nyaralása, kertje, unokája nem érdekel. Megvan mindenki, épségben, ennyi elég. 11 körülre fogtam fel, milyen rendezvényen vagyok az otthoni alvás helyett. A kötelező bemelegítő fejtágítás alatt nyomtam a szokásos hülye vicceimet pár hasonszőrűvel, elröhögtünk, hazajöttünk.Kár, hogy vége a nyárnak, nincs már nekem kedvem melózni semmit. )
2019. aug. 26. 21:53
Annyit még sosem voltam szabin, hogy el tudnék feledkezni arról, mi-merre-hány méter :)
3. spinneli (válaszként erre: 2. - Amaunet)
2019. aug. 26. 20:59

Szerintem a többség inkább agyradíroz szabi alatt, és pihen. Én több embertől inkább hallottam azt a tapasztalatot, hogy nehezen rázódnak vissza...én speciel annak ellenére, hogy hozzád hasonlóan azért olvasgatok, informálódom szabi alatt is.

:)

2019. aug. 26. 18:34

"de hogyan tudunk hosszú gyorsan" lehet, hogy ezt csak én nem értem?


Biztosan vannak, akiknek szükséges ilyen "vonalvezető" a szabadság után, de nem hiszem, hogy két hét szabi alatt ennyire leállna az ember agya, hogy ne tudna ilyesmi nélkül munkába állni.

Pl. szabi alatt is foglalkozom a szakmámmal, olvasok szakkönyveket, előadásokat nézek meg a neten.

2019. aug. 26. 17:30
Vége a nyárnak, vége a hosszú szabiknak, többünknek kezdődik a munka... de hogyan tudunk hosszú gyorsan és hatékonyan visszarázódni a munka világába?

Ugrás a teljes cikkre: Nyárbúcsúztató - hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook