Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nyaralunk, de fél 7kor keltem a családot minden nap. fórum

Nyaralunk, de fél 7kor keltem a családot minden nap. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
42. LBO
aug. 22. 18:19

Korán kelő vagyok, de eszembe nem jut felkelteni a családot nyaralás alatt, meg amúgy máskor sem. A reggeli kávémat is úgy iszom meg, hogy egyedül megyek le az étterembe, megiszom a kávém és visszamegyek a szobába készülődni. Szállodába a reggeli 10 óráig tart. Így mindenki akkor megy le, amikor akar. Mi a férjemmel általában 8-fél 9 körül reggelizünk, a többiek 1 óra múlva kerülnek elő.

Mi sem azért megyünk nyaralni hogy egész nap aludjunk, de a nyaralás az, amikor mindent megengedhetünk magunknak. Akár a késői kelést is. Ráadásul éjfélnél előbb nem nagyon kerülünk ágyba, ezért sem kell hogy korán keljen a család.

41. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - Simi55)
aug. 22. 17:47
Irigyellek az élményért 😛 tuti mi is 5kor kelnénk.
40. Simi55
aug. 15. 10:37

Engem nem zavarna. Maun mikor voltunk minden nap 5-kor keltünk, hogy megnézzük a napfelkeltét. :)) Ráadásul mindig korán mentünk a programokra. Megérte.

Kora reggel amikor kimész az óceánpartra annál nem nagyon van szebb :))

A titok, hogy ne éjjel egykor bújj az ágyba :)) Én volt, hogy már 20.30-kor feküdtem. :D

aug. 15. 09:08
Hazaértünk és mindenki alhat, ameddig akar. 😛 Remélem ti is kipihenitek a saját traumáitokat.
38. ,zumba
aug. 13. 14:30
Ha kelted őket, akkor ők még alszanak -aludnának, mivel nyaralni vannak.
37. 55Judit (válaszként erre: 36. - Kacsahercegno)
aug. 13. 10:18
Értem köszi
36. Kacsahercegno (válaszként erre: 35. - 55Judit)
aug. 13. 10:09
A te gondolatmenetedet folytattam csak, nem azért, mert te írtad.
35. 55Judit (válaszként erre: 32. - Kacsahercegno)
aug. 12. 13:06
Biztos hogy nekem akartad ezt írni? Én senkire nem mondok olyat hogy gyökér.
aug. 12. 09:52

Oké, oké. Ha előre megbeszéltétek, és nektek így jó, akkor rendben.

Mondjuk én ezt egész másként gondolom. Családi nyaralás során soha nem ébreszteném a családtagjaimat.

Egész más mondjuk egy nyári tábor a gyereknek, akkor úgyis alkalmazkodniuk kell a napirendhez. Ott aztán nem alhat addig, amíg szeretne, és mást sem csinálhat szabadon, kedve szerint.

Azért egy családi nyaralás - az más. Búvárkodni nemcsak a kora reggeli órákban lehet, amiatt biztos nem ébreszteném a családtagokat reggel fél 7-kor. Arról nem is beszélve, hogy ha már együtt nyaralás, akkor a kisebb gyerekeknek nagy "buli", hogy este tovább fent maradhatnak, nem kell "időben" lefeküdni.

Persze függ az egész a gyerek/gyerekek korától is.

Nem egész napos punnyadásról beszélek én sem, csak szerintem aktívan lehet tölteni a napokat akkor is, ha nem fél hétkor van "riadó". 🙂

Csak arról írtam, hogy nálunk hogy működik.

De mondom: ha nektek úgy jó, ahogy írtad, akkor legyen.

aug. 12. 08:50
Húha...
32. Kacsahercegno (válaszként erre: 30. - 55Judit)
aug. 12. 08:20

Akinek ez jó az csinálja így, pihenje ki magát ahogy szeretné, de ezért legyökerezni valakit elég erős... Felteszem hogy a család jelezné, ha nem örülnének neki, vagy nem akarnának akkor nyaralni menni vele, ha ekkora szörnyű terror alatt tartaná őket.

Meg gondolom van a vallomásban direkt egy kis "polgárpukkasztás" is, valószínűleg meg van beszélve, vagy lehet simán maguktól kelnek, vagy ők kérik, vagy ha nem is kérik, benne vannak, hogy korán induljon a nap. :D

31. jooeva (válaszként erre: 30. - 55Judit)
aug. 12. 07:58

Ez gyerekfüggő, egyikem egy szóra kel, másikomnak fél óráig könyörgöm😃

Én pedig mindig pacsirta voltam, még ha hajnalban feküdtem le, akkor is 8-kor ébredtem😃 most is igy van

30. 55Judit (válaszként erre: 29. - Angel.in.the.night)
aug. 12. 07:39

Nem vagyunk egyformák. Vannak akik ha nem alusszák ki magukat éjjel, az egész napjuk agyon van csapva. Milyen nyaralás már az olyan?

Én arra is ügyeltem hogy a gyerekemet sose kelljen reggel ébreszteni akár óvoda, akár iskola. Este 8-kor alvás születésétől fogva. Reggel magától ébredt mindig időben. nem sírva, nevetve!

aug. 12. 07:10

Látom, sokan rossz véleménnyel vannak rólad emiatt. Én vagyok az ellentábor. Igazad van, hogy a reggeli kevésbé meleg időszakban felkel a család, kávézás, reggeli kényelmesen, stb. Utána a nagy melegben nyakig mennék a vízbe, ha olyan helyen nyaralok, vagy túráznék a hűs erdőben, ha a hegyekben nyaralok. Aztán hűsölés egy légkondis 'netkávézóban vagy szállodai szobában, ebéd után. Este megint ki lehet mozdulni. Nem aludni megyünk el nyaralás címén, egy nem is nagyon olcsó helyre. Amúgy, az igazsághoz hozzátartozik, hogy én és a családom sem későn kelő tipus.

😉

28. jooeva (válaszként erre: 27. - Kacsahercegno)
aug. 12. 06:53
Én meg napozni és menni-menni, új tájakat felfedezni🥰
27. Kacsahercegno (válaszként erre: 25. - Jooeva)
aug. 12. 06:51
Én nagyon szeretek pancsolni meg heverészni is, csak napozni nem, de igyekszünk úgy, hogy ne legyen túl sok meg unalmas, pl. 1-1 délelőtt vagy délután, és a többi időben világot látunk. 😊 Engem is az tölt fel, hogy új ingerek érnek, nem is tudnék későig aludni, mert túl izgatott vagyok, hogy mi vár rám 😂 (Amúgy gyerekkoromban is ez volt, én ébresztettem a szüleimet hajnalban amikor a balcsin voltunk, hogy mostazonnal menni akarok a strandra, nem bírtam magammal :D)
26. jooeva (válaszként erre: 24. - Kacsahercegno)
aug. 12. 06:29
Dunakanyarban minden reggel naofelkeltét nézni ajándék😊 nagyon feltölt🥰
25. jooeva (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 12. 06:28

Tavaly, mikor Erdélyben voltunk családilag, mi sem heverésztünk 10-ig. Nagyok voltak távolságok 1-1 napra, no meg 2 kamasz nem kapja magát össze 10 perc alatt.

Nyaralás idején is korán ébredek, 5 körül, mire mindenki magához tér, addigra kész a reggeli, szendvics, kávé😃

Nekem nem teher, mielőtt belekötnétek😃

Kinek mi a pihenés😃 mi aktivan szeretünk. Tegnap is 20kmt túráztunk, ahogy előtte is és ma is megyünk😊

Nekem büntetés lenne pl. egésznap pancsolni vagy heverészni😉

aug. 12. 06:24
Tökre igazad van, elképesztőek a kommentek 😂 Nem mindenki igényli a késői alvást, mondjuk nincsenek gyerekeink de nyaraláson is korán kelünk, meg itthon hétvégén is, barátnős nyaralásokon is. Ha valakinek így jó, akkor miért ne csinálhatná?? Nincs is jobb mint korán reggel elmenni valami programra, vagy csak nézelődni, vagy úszni a tengerben, aztán ebéd után visszamenni a hotelbe, és szundítani 1-2 órát. Úgyis éget a nap és hőség van 🤷‍♀️ Aztán délután újra belevetni magad :D
aug. 12. 01:26
Mondd azt, hogy "gyökér vagyok", anélkül, hogy azt mondanád : "gyökér vagyok" 😒
22. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 11. 23:02

Ilyet se hallottam még. A nyaralás nem arról szól, hogy mindenki kipihenje magát?

Nyilván előfordulhat olyan program, amiért koran kell kelni, na de minden nap kizargatni a gyerekeket az ágyból inkább egy kiképzőtábor nekem, nem családi pihenés.

Gondolom, te diktálsz a mindennapokban is.

Mernének nem akarni sznorkelezni reggel fél 7-kor.

21. komor
aug. 11. 21:01

Mondjuk egy ilyen sznorkelezéshez érdemes hajnalban kelni, ha azt csak korán lehet élvezni: [link]

De ezt miért nem lehet a hűs vízben mondjuk 12-kor művelni?

20. Ghost👻 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 11. 19:36

Veled valóban egy élmény lehet...

Ha nem bìrod a pofánkat egyébként miért vagy köztünk?

aug. 11. 18:45

Élményeket szerezni jöttünk és nem aludni. Azt lehet a déli melegben, amikor kint szétéget a nap. 8-kor már együtt sznorkelezünk és senki sem szid, előre megbeszéltük, hogy aludni otthon is lehet.

Ti viszont úgy reagáltok, mintha titeket keltenélek fel reggel. Nevetséges és felesleges kikelnetek magatokból, ti nem vagytok itt. Szerencsére. 😅

18. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 11. 17:02

Úgy rúgnálak fel, hogy le sem esnél!

Nyaralás után első dolgom az lenne,hogy otthagylak!

17. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 11. 15:28

Én akár még meg is érteném, ha elmondanád, hogy a korai kelés után milyen szuper programokat csinálsz a családnak. De csak azt hozni, hogy napközben túl meleg van nem elég.

Lehet árnyékban ping pongozni, jókat eszegetni, iszogatni, kártyázni, és még ezer dolgot csinálni.

Mit tudtok hajnalban csinálni, amit napközben nem?

16. 55Judit (válaszként erre: 15. - Fokhagyma)
aug. 11. 15:16
Nem. Vannak ilyen elvetemült gonosz emberek akiknek a családjuk nyugalma sem szent.
15. fokhagyma (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 11. 15:04
Ez annyira gonosz, hogy nem is hiszem el, hogy igaz. Szerintem csak azért írtad, mert kíváncsi voltál a kommentekre.
aug. 11. 14:06

Jesszusom, ez nem nyaralás, hanem katonai kiképzés nyaralási díszletek között.

A nyaralás egyik legnagyobb luxusa éppen az, amikor az embernek semmihez sem kell igazodnia.Ha akar, felkel, ha akar alszik tovább, ha melege van, sziesztázik, ha meg nincs kedve semmihez, akkor egyszerűen nem csinál semmit.

13. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 11. 13:51
Az a "de" azt sugallja, hogy ez szerinted se normális. Hogy lehet így hazavágni egy egész család nyaralását?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook