Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Nyanyás olaszkenyér recept

Nyanyás olaszkenyér recept

A Nyanyás olaszkenyér hozzávalói:
nyanya:
3 dl langyos víz

csipet só

50 dkg liszt

1 ek. olaj

1 tk. cukor

1 dkg élesztő
a kenyérsütőben kicsit összekevertetem gombóccá.3 rászre osztom.2 a mélyhűtőbe 1 simán a hűtőbe zacskóba.

a cipó
1 kg liszt
0,5 l víz(de ez liszt függő. Lehet több is. 0,6 l.)
6 ek olaj
2-2 tk só és cukor
1 mk szárazélesztő v 1/5 sima élesztő
+ az 1/3 nyanya


A Nyanyás olaszkenyér elkészítési módja:
a nyanyát előző este megcsinálom a leírtak szerint és a hűtőbe ill. a fagyasztóba teszem. A cipó hozzávalókat és az 1/3 nyanyát simára dagasztom a dagasztógéppel.Majd bő 1/2 órát hagyom szobahőmérsékletem kelni. amíg kel a sütőt is előmelegítem 250 fokra. Veszek elő egy 2 jénait, majd teszek bele sütőpapírt, hogy a tészta ne ragadjon le. A megkelt tésztát 2 részre osztom.Kicsit átgyúrom,majd hosszúkás alakra formázom.Beleteszem a jénaikba, bevágom.Vagy a jénai tetejét spriccelem be alaposan vízzel, vagy a kenyér tetejét kenem meg ecsettel, hogy kicsit vizes legyen. Majd a 250 fokom sütöm 15 percig. Ekkor a jénai tetejét leveszem, és a sütő hőmérsékletét is visszábbveszem 200 fokra. ezen a hőfokon sütöm még 30 percig. a megsült kenyeret még forrón megkenem ismét vékonyan vízzel és hagyom kisit kihülni. isteni finom.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A nyanyás olaszkenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook