Nullás hónap (egy hónapig nem veszek semmit):D (beszélgetés)
Pontosan:)))
És még hozzáteszem, hogy ha már azért veszünk valami drágábbat, mert tovább bírja, akkor le is kell használni az árát, és addig nem venni másikat. Ez a spórolás.
És mindig az olasz nőkkel jövök, tudom, de komolyan, ők nagyon cipő-táskamániásak, és ezen nem spórolnak, de szinte büszkeséggel mondják:
"jaj,képzeld, ez a táskám már 10 éves és még mindig bírja" vagy hogy "jaj, ezt a szandit még a nászutamon vettem, és azóta is mintha új lenne" :D
Szóval soha nem hallani tőlük olyat, hogy úristen, ez a kabát tavalyi, már nem divat. Igenis, minden divat, ami nem kirívó, és ők mesterei ennek az eleganciának.
Pl órákig képesek az utcán sorban állni egy bizonyos üzlet előtt, amikor kiárusítás van téli dzsekikből tavasszal, vagy tél végén, hogy a következő télen hordhassák, és mondhassák, hogy milyen jó üzlet volt mert 40-50-kal kevesebbért vették.
Én értelek, és tetszik a hozzáállásod, szóval te úgy mondod, hogy bevonzod az anyagiakat, de mellette 12 órát dolgozol (ha jól értettem):DDDD
Szóval így be lehet vonzani!!
Én közös megegyezésből vagyok itthon, mert kiszámoltuk, hogy amit kereshetnék a végzettségemmel, az pont elmenne bölcsire, de én a háztartást ugyanúgy egy munkának veszem, és mint munka, anyagilag látszódnia kell valahol, amit meg tudok takarítani, az lenne az én fizetésem, így nem érzem azt, hogy nem teszek le az asztalra.
Összehasonlítási alapként ismerősöket kérdeztem, hogy mennyit költenek pl kajára, rezsire, csevegős alapon, nem kihallgatási alapon:DDD
Meglepődtem, hogy vannak, akik fizetéshez mérten is nagyon meggondolják a heti bevásárlást stb. automatikusan félretesznek és nem szégyen megbecsülni a pénzt vagy épp engedményesen vásárolni, megvárni a kiárusítást stb.
És van az ellenpélda is, de nekem ők nem modell
Csak az ár-érték arány számít. Legyen valami pokoli drága, amennyiben annak megfelelően magas minőséget képvisel.
Az más kérdés, hogy jó ízlésű ember feltűnősködő márkajelzéseket nem aggat magára :-)
Na, akkor érted, hogy miről beszélek:)
Igazából nem az ellen vagyok, hogy ne költsünk semmit ÁÁÁ, hanem hogy ne költsünk olyanra amire nem érdemes.
Belőlem nem fog villát építeni a L-real tulajdonosa...
Ugyanígy nem szeretek szinte semmi ilyen multi-dolgot, készételeket stb. mert hiába nem nekem kell érte dolgoznom, nem akarok többet fizetni olyan munkáért, amit nem tudom ki csinált, és nem tudom, hogyan.
Becsülöm a kisiparosokat, a gyógyszerészt, és nem a gyógszergyárakat, becsülöm a kistermelőt,stb, utálom a reklámokat, az emberek megtévesztését.
Még a márkás dolgokat is becsülöm, ha ruházatról van szó, de teszek különbséget pl tudom hogy mondjuk g-cci az egy igazi tősgyökeres toszkánai kisiparostól kezdődött, de dolce-gabb. szerintem csak rongyrázás és így tovább. Nem leszek boldogabb, ha kiadok egy farmerért 3000eurót (amiből van aki egy évig él), de 2 hét múlva szétszakad. Sosem tennék ilyet, ez számomra inzultálni azokat, akik beosztanak minden fillért.
És nem bírom azt sem amikor valaki nem a minőségért vesz valamit, hanem mert nagybetűkkel rajta van egy márkanév, ezzel is reklámozva az illetőt, sőt még fizet is azért, hogy reklámozza őket, nem ők fizetnek! Ez balekság..
Inkább előre félreteszem az adott pénzt, mint utólag sírjak, hogy jajj, mi lesz velem vagy utólag próbáljam meg -ne adj isten hitelre- kicsengetni az összeget.
Gondoljunk csak bele: ha a mosógép elromlik, úgyis megvesszük, ha eleve azt hittük, hogy nincs fölösleges pénzünk spórolni, ám az áruhitel részleteit úgyis kifizetjük. Akkor mégiscsak megy valahogyan?
Ráadásul az a többszörösébe kerül.
Nem is így értettem.n is voltam itthon 4 éviga kisfiammal.
Ugyanúgy igényes maradtam,csak a játszótérre nem magassarkúban mentem.
Amúgy én nem is a spórolás részét emeltem ki.Sose érdekelt,kinek miből,mire telik,mindig is felnéztem azokra a nőkre akik szinte a semmiből gazdálkodnak ki dolgokat.
Itt mindenkinek más az élethelyzete,kora,tapaszatlata,munkája,stb.
Nem az a cél hogy egymást felülmúljuk,csak a beszélgetés,az ötletek kicserélése.
NAgyon nagyon ügyes!!:))))))
Szóval én is ezt az elvet követem, és tulajdonképpen nincs soha az az érzésem, hogy lemondanék valamiről, inkább átcsoportosításként élem meg, mert azt a pénz amit ezekre félreteszünk, a végén magunkra, családunkra költjük, csak nem most, hanem később:))))
NEkem is valahogy az alig érek a hónap végére okozna lelkifurdalást. De a tudat, hogy már hó elején félretettem, segít abban hogy esetleg ne is lépjem túl a budgetet, nehogymáá belerondítsak a szép kis nyaralásra félretett összegbe:D
Nem, én nem punnyadok, mindennap torna, diéta, smink és testápolás stb.
Igen, az isi előtt sokszor csúnyán néznek az anyukák mert nem kinyúlt mackóban megyek, hanem mindig rendben vagyok. De mindez nem annak az eredménye, hogy most mindig úgy kell tip-top-nak lennem, hogy ennyit és ennyit költök, hanem nagy becsben tartom a ruháimat, cipőimet, táskáimat, és jó ízlésem van, legalábbis az uram szerint igen, és barátnők szoktak hívni, hogy segítsek alkalmi ruhát választani:)
Nem mindig pénzkérdés ez az összhang, de igazad van, mert itthon vagyok, csinálhatok itthon egy csomó dolgot, ha dolgoznék akkor mindezt vagy nem tenném, vagy rohangálnék ide oda és többet költenék, de a munkával több pénz be is jön, tehát, még mindig sikerülne valahogy a 10%-ot megcélozni.
Az én bőrgyógyászom az egyik legjobb, így nem lehet szó panaszra.
Mi pl. mosdakodáshoz, fürdéshez egy olyan szappant használunk, amiben semmi irritáló, kőolajszármazék, paraben, állatkísérletes vacak nincsen. 95% olívabogyó préselve, a maradék pedig a megmaradt víztartalom és egy töredékszázalék (0.13) tisztítólúg.
Én ezt abszolut támogatom.
Már a hivatásomból kifolyóan is.
A 20% elvét vallom én is. Ennek a fele nyugdíj-előtakarékosságra megy, a másik fele pedig hosszú távú kiadásokra, mint új autó, nyaralás stb.
Plusz van egy vésztartalék kasszám is, amihez akkor nyúlok, ha pl. szerelőt kell hívni vagy új mosógépet venni. Ezek nélkül nyugtalan vagyok.
Mellesleg a bőrgyógyász igen, mindig igaza van (ha jó:D)
Pl már jó ideje én gyógyszerész által kikevert krémeket használok, bőrgyógyász recepttel, szóval csomagolás nagyon alap, fehér, semmi reklám, semmi csilivili, és mindenki mondja, hogy szép a bőröm.
Hialuronsavat használok (nagyon erős hidratáló, ránctalanító)az összes krémben, és ez is lehet, azt kevesen tudják, hogy az ilyen reklámozott márkák csak max 5% hialuron savat tehetnek a krémekbe (törvény miatt), és a gyógyszerész viszont beletehet 40%-ot is, mert ő "orvos", és van rá engedélye. Mindez annyit jelent, hogy fele annyit fizetek a gyógyszerésznek ezért a krémért, mint akár egy kisebb márkásért a boltban ami csak 5%-ot tartalmaz.
Mellette biztos vagyok benne, hogy nem a reklámot, és benzinpénzt, csillogós csomagolást fizettem, és helyben, azonnal keverték ki, tehát nem is romlandó annyira, mint a bolti, meleg lámpák, esetleg napsütéses kirakatban tartott krémek:)
És ami marad, az csak ápolt bőr
Lehet ha eljárnál dolgozni,akkor te is többet költenél magadra,mert az automatikusan hozza magával.
Ha csajok közt dolgozol,akkor meg pláne.
Ha meg vannak körötted pasik,akkor meg pláne pláne:-)
Nem félreérteni,férjem van és egy 9 éves kisfiam,de szeretek nő lenni.
Mellesleg nekem is most volt 2 hónapos punnyadásom,amikor sok olyan dolgot hanyagoltam amitől jól érzem magam,és már bent is észrevették hogy ez nem én vagyok,és szóltak érte a csajok.
:-))
Én sem festetem a hajam, mert nem őszül, úgyhogy nem látom értelmét, viszont rövid, nekem kötelező 4 hetente a fodrász, különben minősíthetetlenné válik a fejem.
A műcuccokat semmilyen formában nem tartom szépnek, így ezek nálam teljesen kiesnek.
Fogalmam sincs ma mennyi az átlagkereset,de azt tudom,hogy sokaknak a 100ezret alig éri el.
Nekem sem "műkarmom "van(bár karma az állatoknak van szerintem,az embernek körme van úgy tudom)
Most anélkül, hogy belemennék, mennyi a mi bevételünk havonta, pl én is a bőröm miatt nem járok napra sem, nemhogy szoliba, csak mindössze évi 5x megyek, hogy ne égjek le, amikor bejön a nagy meleg, és mondjuk 5 percig állnom kell a napon a gyereket várva a suli előtt, na erre felkészítem magam egy 5 alkalmas szolival, egyébként meg soha.
Műköröm az fakoltatív, itthon csinálom, amikor kell, van hozzá uv-lámpám is, és a gyantát, stb itthon csinálom.
Fodrász, ha kijön a havi pénzből, mert másra nem költöttem nagyon, akkor azért van, hogy elmegyek frizuráért is, vagy csak a lenövés stb., ha nem jön ki, akkor 3havonta melír, és festés, egyébként minden attól függ, hogy hogy tudom megoldani.
Szőkésbarna vagyok és még nem őszülök, hosszú hajam van, kényelmes, ha nem vágatom akkor is jó sokáig, mert nem látszik hogy nem volt frissen vágva, szóval előfordult, hogy 6-9 hónapig nem jutottam el fodrászig, de suli-gyerek miatt is volt, senki nem vett észre belőle semmit. SZóval úgy vagyok már vele, hogy ha kerül, és időben megoldható, megyek, ha nem, akkor nem. Igyekszem tartani egy 3 hónapot azért max.
Ugyanezt, megértem, valaki, aki rövid hajat hord, nem biztos, hogy ugyanezt megteheti, vagy ha őszül, legalább az otthoni festésre költeni kell.
Nálam is vannak azért ilyen hiúsági kiadások, de belőttem ezt a 10%-ot, és kész. Mi az, hogy ha tavalyi táskával járok, akkor OUT?! :DDD
Nem azt mondom, hogy átlagfizetésből mindezt meg kell oldani!
Szóval beosztani, hogy egyik hónapban csak fodrász, másikban csak kozmetikus, amit lehet, otthon csinálni (gyanta stb.)
Úgy gondolom, hogy aki nem tudja megoldani a 10%-ból, az nyilván kevesebbet keres, mint amennyit elkölt olyasmire, amit igazából nem engedhetne meg magának.
Szárnyaljuk magasan (nem IQ-ban:D), Paris Hilton a 10%-ból nemhogy a lu.vu táskát hanem műkörmöt, stb. kihoz, és a ruhákat is (mert a gazdagok tanácsadókkal kezeltetik a pénzt, és követik ezt az ábrát nagyjából), szóval a mi Paris-ünk ezt produkálja a 10%-ból.
Aki nem keres annyit mint Paris, de mégis olyan tatyóval akar mászkálni, vagy rucikban, vagy így kinézni, azt úgy nevezném, hogy majmolja a gazdagokat, de a különbség, hogy ez az egyén megtámadja a saját gazdasági egyensúlyát, Paris meg nem:)
Namost, ha már egyensúlynál tartunk, mindenben számít az egyensúly, nem lehetsz úgy boldog, hogy a szívedben egyensúly van, a pénztárcádban meg nem.
A jógiknak is egyensúly van a szívükben, de mellette nem költenek többet mint amennyi a saját gazdasági egyensúlyukból kitelik (és ez nem vicc)
Szóval visszatérve, mindenkinek szíve joga, hogy azt majmolja akit akar, és ha lerobbantnak érzed magad műköröm nélkül, ám legyen, de tegyél egy fontossági sorrendet. TAlálj egy egyensúlyt hogy jusson is és maradjon is. Minimum 20%-ot muszály lenne félretenni havonta, és a többiből élni. Ha te ebből kihozod a kölcsön fizetést, kaját, ruhát, műkörmöt, utazást (ha éppen utazni vágysz, mert van aki nem vágyik rá, és így nincs szükség, hogy erre is tegyen félre). Szóval ha mindezt kihozod, és félreteszel 20%-ot, akkor örülj neki, és engedd meg magadnak.
Ha nem tudod kihozni, akkor gondolkodj el rajta...
Nem tűnik el semmi az univerzumban és a pénzt nem lehet megenni ugyebár.
Én sem harácsolok most mint egy hörcsög, hanem gyűjtök valamire. HA van egy fontossági sorrendem, hogy erre a dologra gyűjtök, akkor nincs igazán lemondás érzetem, nem mazochista gyűjtésről van szó, mert ez a dolog is az enyém lesz:) (mármint én új kocsira gyűjtök, mert tetszik a mostani is, és még csak 3 éves, de 6 év múlva csere, és max addigra össze szeretnék gyűjteni egy újra, hogy ne kelljen lízinggel venni, ha előbb jön össze, örülök neki, ha véletlenül bevonzom, de ha nem vonzanám be, akkor is sok kicsi sokra megy, 6 év alatt csak összejön)
Kinek mi felel meg.
Szolárium: én nem járok, mert a bőröm egészsége sokkal fontosabb és ebben a bőrgyógyászom véleményére alapozok.
Pedikűr: nem szeretem, nem járok.
"Körmös": soha nem rakatnék föl műkarmokat.
Nálam a saját kiadásaimat a fodrász, a kozmetikus és a sportkiadások jelentik, a ruházkodás egy másik tétel.
Egyébként pedig az átlagkereset ma, országosan 140 ezer ft.
Mondjuk egy átlagkereset 100ezer.Ennek a 10%-a 10000ft.
Ebből hogy jössz ki nő létedre úgy ,hogy fodrász,kozmetikum,ruha,stb?
Én sehogy.
Nekem a fodrász 9200(csíkozás,festés,vágás,és csak lapockámig ér kb a hajam)
Körmös 6500)egy sima rövid francia köröm)
Néha heti 1-2 x szoli,de ez nem heti szinten,de 1600ft.
Egy pedikür is 3000.
És akkor nem mondtam a ruha cipő,ezt azt amazt.
Ha ezeket nem adom meg magamnak,akkor lelakottnak érzem magam(próbáltam),ha meg itthon "sufni tuningban" elkészítem ezeket az sem ugyanaz.
Huu a gazdasagi egyensulyrol kimaradt, szoval mivel amig nem tudunk bekoltozni, azert fizetnunk kell ide is es oda is a villanyt es a gazt. Emiatt van egy csomo olyan koltseg, amit lejjebb vinni nem tudok, de ha tartani akarom, hogy 60%-bol kijojjenek a szuksegletek akkor valahol mashol lejjebb kell vinni.
Szoval nem vagyok "rakenyszeritve" de nem is viccbol csinalom az egeszet, es mivel vannak vagyaim nekem is, nem mondok le roluk, de felallitottam egy fontossagi sorrendet, igy bizonyos cikkek, amik nem szuksegletek, hanem inkabb shoppingmania vagy hivja az ember, ahogy akarja, na ezek kozott felallitottam egy fontossagi sorrendet es fixaltam egy maximum hatart is.
Nevezetesen ruha/elvezeti cikk/fodrasz stb nem lepheti at a bevetel 10%-at.
Es 10%megy vesztartalekba
10%nyaralasra
10%felretett penz hosszutavra
(ezt kicsit a naplombol is ideztem, nekem ez jelenti a gazdasagi egyensulyt)
Megszabadulni, azt ugy ertem, hogy nem csak ugy "tartogatni".
Egyebkent igen, van 2 "orokbefogadott" fekete kisfia a csaladnak, egyiket az anyos fizeti, masikat a ferjem:)
A penzbol amit kuldtunk nekik, vettek egy tehenet a falujuknak:)
De soha nem mondtam, hogy tele vagyok FELESLEGES kajaval hanem hogy felesleges sokaig orizgetni mindent, meg kell enni. Jelenleg epitkezunk es nemsokara koltozunk, termeszetesen szeretnek elerni egy gazdasagi egyensulyt a haztartasban, vagyis kihozni a bevetel 60%-bol a
szuksegleteket.
Neked itt hol jott le, hogy annyi kajam van amitol meg kellene szabadulnom?!
Apropo utazas, ha egyedul szervezitek meg, es foglaljatok le a szallodat stb, utazast is egyedul szervezed meg, azzal nagyon sokat lehet megtakaritani (szinten az elv, hogy ne fizess masnak olyanert amit te is meg tudsz csinalni:DDD)
Pl mi mindig igy csinaljuk, soha nem megyunk utazasi irodaval, mindig mi foglalunk le mindent. Ez azt is hozta magaval hogy elmehetunk egy tavolabbi helyre vagy jobb szallodaba mert kikerul a budgetbol.
Szoval szerintem abbol amit emlitettel hogy ennyit es ennyit tudsz felretenni, ki tudnal hozni egy olaszorszagi utat is, mondjuk ha nem is Szardinian, de a Rimini, Riccione kornyeken igen.
Riccione tele van ujonnan epult es olcso, nagyon csaladkozpontu szallodakkal, a kaja finom, es a gyerekeknek is van egy csomo tennivalo:) delfinshow stb
De en sem vagyok mindig az a sporolos kategoria ami a kajat illeti, ugy ertem szeretem a minoseget de nem szeretek fizetni valami olyanert amit en is megcsinalhatok.
Pl mi hetente 2-3x eszunk friss tengeri halat, mert olcson is hozzajutok lazachoz stb, de pl en sajat kezzel filezem ki, vagy friss rakot veszek es sajat kezzel tisztitom meg egyenkent stb.
Amit abszolut pazarlasnak veszek, az pl az elore bepanirozott sertesszelet, vagy chicken nuggets.
Mert pl 1kg ilyen panirozott sertesszelet az annyiba kerul mint 1 kg friss lazac, de a lazac megis minosegi etel es luxuskategoria, viszont a sertes az nem. Szoval ha te abba a csoportba tartozol aki inkabb sertesszeletet vesz ugyanennyi penzert, akkor te nem luxusdolgot veszel, hanem hetkoznapi dolgot luxus aron.
Nem ugyanaz a ketto.
Tehat felre ne erts, pl mi is eszunk epret, spargat, avokadot stb de mindent a maga idejeben, amikor ideny. Ehhez tudni kell fozni is, en egy zoldseg-kavalkad es tengeri-hal kavalkad helyen elek, de itt is van olyan aki meg mindig mondjuk felvagottat vesz a boltban, nem penzhiany miatt hanem lustasagbol vagy mert nem tud fozni.
A csirke viszont egy nagy kedvencem mert sok dietas kaja alapja, es megint az van, hogy miert fizessek 3x annyit csirkemellert ha egesz csirkebol ki tudom vagni sajat kezzel?
Szoval en elvbol megprobalok biokajakat es alap-hozzavalokat venni, inkabb az van hogy azert csinalom mert tudni akarom mit eszem es nem akarok masnak fizetni olyanert amit en ingyen megcsinalok.
(ezert nem ertem ugye a felvagottasokat, mert ennyiert friss halat vehetnenek)
örülök, hogy megint fellendült egy kicsit a fórum, én is nézem mindennap.
Én is próbálok valami célt kitűzni, ami most nálam egy utazás lenne a férjemmel ketten, valahova pár napra, nem luxus út, hanem a legolcsóbb, a lényeg a hely szépségeinek felfedezése és a együtt lenni ketten !
Én most tegnap azt csináltam, hogy kiszámoltam egy összeget, amit áprilisra szánok kajára, ezt elosztottam a hetek számával, így már lett is keretem, amitől nem fogok eltérni.
Utána egy összeget elraktam, mert sajnos , amit februárban eltettem, márciusban vissza kellett vennem, megcsúsztam még az elején , és utána már hiába akartam a nullás hónapot csinálni az utolsó két hétre, nem ment, mert nagyon kifogytam.
Emiatt lelkifurdim lett, és most áprilisban visszatettem a kivett pénzt, plussz még hozzá egy kicsit.
Így még maradt egy összeg, ami nem élelem, hanem bármi egyéb dologra költhető, és ha hó végén ebből marad, akkor akár cipőt, akár, krémet bármit veszek, de csak, ha marad.
Akkor neked most a nullás hónap leteltével, újra töltened kell a készleted?
Nekem ez a minimál vásárlás nem mindig jön be,csak kampányszerűen.
Sokszor jönnek hozzánk vendégek,van mikor váratlanul is,így mindig vannak itthon olyan dolgok,amik nem éppen a spórolós kategóriát merítik ki.
Jó annak aki tud ilyen "Mazohista" módon spórolni.
De érdekes amit írsz,mert Te a saját bőségedet lemondások által teremted meg.
Én meg bőséggel a bőséget,agyban vonzom be.
Úgy látszik működik mind a kettő.
Amugy ami nektek kell, hogy a hiusagot vegyuk celba, pl kineztetek egy draga kiegeszitot:napszemuveg, taska, cipo, kendo
Ezutan eldonteni fejben, hogy oke, megveszem de cserebe valahol mashol le kell csokkentenem mert kulonben nem jon ki. Elsore, januarban en kituztem magamnak hogy csokkentem a kajapenzt 30%-kal, es ebbol pont kijott a kendo amit kineztem. Es megelolegeztem magamnak, megvettem rogton.
Mivel egy csaladra fozok, nemcsak magamra, nekem iszonyat buntudatot jelent, ha toluk veszem el a falatot, de nem akartam tullepni megsem a kituzott kajapenzt, ezert az en hulyesegeimmel kezdtem, szoval semmi ujsag, krem, keszetel stb.
Es ez igy nem is volt nehez mert ugye a kendot mar nem vihettem vissza szoval kenytelen voltam ellenallni:)))))
Februarban viszont megint nem vettem magamnak semmit mert megvettuk a kutyat, es nem akartam atlepni a budgetet, probalkoztam egy "szinte nullas" honappal de azert meg mindig az egyharmadat elkoltottem (ami mar eredmeny, de megsem nullas)
:))))))))
Igen, minden forumnak vannak "nema" olvasoi is:)
Tulajdonkeppen mar csak par nap van hatra es faj a torkom is, meglatszik a friss zold hianya, de orulok neki, hogy sikerult (ne felejtsd el, hogy ez 2. Nekifutas volt, az elsot elcsesztem)
Es persze ho elejen lesz 2 par pipello amit mar lefoglaltam, csak nem volt a meretemben szoval shoppinggal kezdem az aprilist en is, de egy csomot nyertem igy is:
-megmaradt durvan egy havi kajapenz
-megtanultam jobban megbecsulni az etelt, es beosztani azt ami VAN, ahelyett hogy a kozertbe rohangasszak 1 liter tejert, ami sok mast "huz" magaval (igen bevallom en is sokszor maniakus vasarlonak erzem magam, ez amolyan elvonokura volt:DDD)
-tobb idom van masra is, mert nem a boltban lofralok mint valami napi seta
-ha arrol lenne szo, hogy veszhelyzetben "elesben" kene ugyanezt, mar tudom, hogy hogy kell megszervezni a semmibol egy havi elelmezest (semmi atvitt ertelemben, mert mindig mondom, hogy a spajz tele van kincsekkel)
-kozelebb kerultem a celomhoz amire gyujtok. Cel nelkul nincs ertelme, csak a semmire nem lehet gyujteni mert uncsi es elobb utobb feladod
További ajánlott fórumok:
- Tanácsokat kérek! Hogy lehet (pár hónapig) havi 20 ezerből négy embernek kijönni?
- Stresszes munka mellett max.hány hónapig dolgoznál terhesen?
- Ti adtatok 4 hónapos babátoknak almát, gyümiket?Vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva 6 hónapig csak anyatej?
- Családtagtól mennyi pénz kérnétek ha nálatok lakna 3 hónapig?
- Milyen munkahely ahol az egyik embert még a boltba sem engedik át 10 percre munkaidő alatt, a másik meg 1,5 hónapig nem jelenik meg?
- Vagy diót veszek ma vagy semmit. Nálunk nem kell a...