Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Novemberben töltötte a kislányom a 3. évét és még mindig fél a bilibe vagy WC-be kakilni...miért van ez? fórum

Novemberben töltötte a kislányom a 3. évét és még mindig fél a bilibe vagy WC-be kakilni...miért van ez? (tudásbázis kérdés)


1 2
47. Ganz (válaszként erre: 45. - Birkill)
2013. febr. 6. 11:24
Ugyanez a helyzet nálunk is, a mamák teljesen kivannak, hogy a kaki, hogy csak pelenkába megy...na mondjuk azon is ki voltak akadva, hogy 30 hónaposan még szopott( egyébként 33 hónaposan egyik napról a másikra leszokott...nem is hittem el, hogy ilyen létezik...), szóval pisi megy a bilibe is WC - be is csak ez a fránya kaki...:(
46. Ganz (válaszként erre: 27. - Kisgynevtanonc)
2013. febr. 6. 11:19
A kakilástól fél, akár bilire ül, akár WC -re; a pisi megy bilibe is , WC -be is de mikor kakilni kell csak pelenkába...:(....már éjszakára sem adok rá pelust több mint 1 éve...
2013. febr. 5. 11:16
Csak azért írok, mert én is átestem ezen a problémán és felháborít némelyek hozzáállása a szobatisztasághoz. Először is: az a gyermek, aki érzi a vizeletét és székletét tartja és elengedi akaratlagosan, az szobatiszta, hiába kakil pelusba! Nekem a nagylányom 2,5 évesen megbízhatóan szobatiszta lett, azonban a székletét kizárólag pelenkába volt hajlandó üríteni! És ez 4,5 éves koráig ment. Pedig kérleltem, zsaroltam, ajándékkal kecsegtettem, elvettem a pelust tőle (majd 3 nap után vissza adtam, nehogy székrekedése legyen) stb. szóval minden fázison átestem. Korábban gyerekek közt dolgoztam és kudarcnak éltem meg, hogy neki nem megy, és ebben az sem segített, hogy a nagyszülők zrikálták a gyereket. Akkor kifakadtam, mindenkit letiltottam a témáról, és én is bele törődtem, nem akartam tovább kínozni a gyereket. Aztán egyszer elkezdte intim módon intézni, elvonult kakiláskor, rá kb. egy hónapra finoman bepróbálkoztam a WC-re és sikerült. Mostanában 1 éve, hogy már WC-be kakil, és 5 és fél évesen elmeséli, hogy ő félt bele kakilni a WC-be, mert nem tudta mi fog akkor történni és, hogyan kell kakálni a WC-be. Pedig ezerszer átrágtam vele, de lelkileg valahogy nem tudta feldolgozni. A tapasztalataim alapján a kicsinél még türelmesebben kezelem ezt a dolgot, és bevettem a lesz***m tablettát. A mamák véleményére pedig ne hallgassatok, mert bizonyított tény, hogy az eldobható pelenka miatt a mostani gyerekek csak 4-6 évesen lesznek teljesen szobatiszták (azaz eddig megengedhető) ráadásul a régi szobatisztaságra nevelésről csak annyit, hogy az is bizonyított, hogy a mostani felnőttek kb. 60 %-a kűzd székelési zavarokkal a helytelen szobatisztaságra nevelés miatt. Innentől kezdve szerintem nem a mamák véleménye a mérvadó...
44. Ganz (válaszként erre: 28. - Mariann63)
2013. febr. 3. 17:03
Nagyon köszönök minden választ...megkérdezhetném, hogy mi a címe az Elmo - s DVD - nek mert olyan sok mese van a youtube - on, hogy hogy képtelenség végig nézni...előre is köszönöm!!
43. kisgynevtanonc (válaszként erre: 41. - Trapiti)
2013. febr. 3. 10:16
Jó jó, utána rájöttem hogy rosszul értelmeztem, írtam is :)
42. Mariann63 (válaszként erre: 39. - Trapiti)
2013. febr. 2. 19:22
Elhiszem.De itt vidéken 1 db ovi van a kisvárosban, máshova meg fel se vennék, mert nem helyi lakos. Nálunk különben a nem beszélés miatt voltak a problémák, nappal már szobatiszta volt.Éjjel viszont bepisilt egészen 5 éves koráig.egyszerűen nem ébredt fel, hogy pisilnie kell.
41. trapiti (válaszként erre: 32. - Kisgynevtanonc)
2013. febr. 2. 18:17

Én úgy értettem, hogy náluk nem arról van szó, hogy kialakult az ágytisztaság és visszaesett.


Nálunk egyébként volt 4-4.5 éves kor körül bepisilés éjszaka óvodai gondok miatt, párhuzamosan a nappali bepisiléssel és bekakilással. Arról nem gondoltam egy percig sem hogy normális.

40. trapiti (válaszként erre: 35. - Roza Lee)
2013. febr. 2. 18:09

Az oviban mennyit iszik vajon? Nem lehet hogy ott nem iszik eleget és délután-este pótolja? Így éjszakára tevődik a pisilés nagy része...

Meggondolandó valóban a folyadékmegszorítás, de csak akkor ha biztos vagy benne hogy napközben eleget iszik.

39. trapiti (válaszként erre: 37. - Mariann63)
2013. febr. 2. 18:07
Mi a harmadik oviban találkoztunk szeretetteljes közeggel, sima állami óvoda a VII. kerületben...
38. Bobesbobek (válaszként erre: 35. - Roza Lee)
2013. febr. 2. 17:59
igen nálunk is a tea megvonas segitett r eves koraig ejszaka pelus volt.lecsokkentettem az ivast keso delutan csak viz elalvashoz csak keves.elotte telepisilte a pelust egyik nap elfogyott es nem tudtam elmenni mar venni hirtelen le is szoktunk.
37. Mariann63 (válaszként erre: 33. - Bobesbobek)
2013. febr. 2. 17:50
Nálunk a waldorf óvoda volt a megoldás.Ott nem szégyenítik meg a kicsiket, ha bepisilnek.
36. Mariann63 (válaszként erre: 35. - Roza Lee)
2013. febr. 2. 17:49

Mit kap inni a kicsi? Amíg kapott a fiam cukrot a teájába, sokkal többet ivott.Áttértünk az üres kamillateára, azóta is azt issza,főleg télen, pedig már majdnem 8 éves.

Ennyi sok pisi azért elég nyugtalanító, orvost megkérdezhetnél miatta.

35. Roza Lee (válaszként erre: 31. - Trapiti)
2013. febr. 2. 17:33
Nem úgy pisil be éjszaka,hogy néha napján,minden éjjel rengeteget pisil,reggelre tele van a pelus.
34. kisgynevtanonc (válaszként erre: 32. - Kisgynevtanonc)
2013. febr. 2. 17:26
Bocs. Abból a hozzászólásból ez nem derült ki, azaz félreértettem. (asszem)
33. Bobesbobek (válaszként erre: 30. - Trapiti)
2013. febr. 2. 17:25

En is biztos vagyok hogy az oviba leszidtak vagy valamiz mondtak amitol rossz érzésr lett.Mar probáltam mindent szepen csunyan hizelegve jutalmazva zsarolva semmi

most turok de borzsszto ahogy szenved.

sajnos sok hasonlott hallok de mindenkinel magátol megoldodik a végen.

32. kisgynevtanonc (válaszként erre: 31. - Trapiti)
2013. febr. 2. 17:25
De nem akkor, ha előtte már szobatiszta volt a gyerek.!!!
31. trapiti (válaszként erre: 29. - Roza Lee)
2013. febr. 2. 17:14
Az éjszakai bepisilés akár 5 éves korig normális.
30. trapiti (válaszként erre: 15. - Ganz)
2013. febr. 2. 17:12

Azt hiszem, én sem erőltetném, ha komolyan ilyen ellenállás van benne. Minél többet pörögtök a kérdésen annál inkább ellenérzése lesz.


Az ovi jó kérdés, lehetetlen megjósolni, hogyan reagálnak. A hasmenéstől általában azonnal kiveri őket a frász és hazaküldik a gyereket (az én lányom csecsemő kora óta naponta többször kakil, ha valami olyasmit eszik, rögtön hígabbat, többször küldték már haza holott semmi baja nem volt).

A bekakilásra is változó a reakció. Ha rendes-normális az óvoda akkor nincs balhé. De jártunk mi olyan oviba is, ahol amikor bekakilt (mint utóbb kiderült az óvoda által okozott lelki problémák miatt) akkor a székletét (konkrétan az egész hurkát) becsomagolták a kakis bugyijával együtt egy zacskóba és betették a szekrényébe.

2013. febr. 2. 17:06
Az én kisfiam elmúlt már három,mire végre bilibe ment a dolog.Most 4,5 éves,és éjszakára még pelus kell neki.(ha nem adom rá,összepisili az ágyat)
2013. febr. 2. 16:56
Nálunk a WC-s Elmos mese DVD nagy segítség volt.Nézzétek meg, hátha megvan a You tube-on.
27. kisgynevtanonc (válaszként erre: 1. - Ganz)
2013. febr. 2. 16:52
Egyébként a kakilástól fél, a bilitől, WC-től? Vagy eyszerűen csak nem akar?
2013. febr. 2. 16:50
Ja és a legnehezebb része: TÜRELEM!!!!!!!!!
25. githaj
2013. febr. 2. 16:50
Nem szabad a gyermekeket eroszakkal biliztetni, mert késobb kihatással lehet rá. Mikor az enyémek kicsit voltak az anyám azzal idegesített hogy miért nem ultetem oket bilire hogy megszokják. Nemet mondtam és inkább mostam rájuk továbbra is a pelenkát. Mindketten hároméves koruk elott leszoktak és saját akaratukból,sokkat beszélgettem veluk errol és amikor megértették hogy nekik úgy jobb és kényelmesebb, akkor leszoktak a pelusról.
2013. febr. 2. 16:49

Lehet egy rossz élmény a probléma, mint ahogyan azt többen is említettétek, (régebbi fájdalmas székelés).


A másik a megszokás és később tényleg megérik majd rá.


Lehet egy lélektani probléma is. Ugyanis, (akkor is ha ezt soha sehol nem hallotta) a fekáliáról azt hiheti, hogy az egy része a testének nem akarja elengedni, látni ahogyan eltűnik a szeme láttára. A pelus az más :) Megszokta. :)


WC-től való félelem.


Én, ha a sajátom lenne, nem erőltetném semmiképpen a dolgot. Sokat beszélgetnék róla. A WC-ről, arról hogy mindenki belekakil. Anya is apa is a többi gyerek is. A baba a nyuszi a kiscica. Lehet venni bababilit, amit oda lehet adni a gyereknek, játszátok el a kakilást a WC be a babával.


Ha kéri hogy ráül, ha nem produkál, akkor is megdicsérném: de ügyes vagy hogy szóltál, igaz most nem kakiltál, de legközelebb sikerülni fog....


Ha produkál, akkor is meg kell dicsérni, de nem kell elájulni, csak csendesen, természetesen :)

2013. febr. 2. 16:31
Nekem a fiam wc be kakilt mielott 3lett.Elment oviba kb 1hónap mulva valami gyenge hasmenést kapott amitöl bekakilt az oviba azota 1éve konkrétan nem hajlando kakilni kuppal hashajtoval eoszakkal tudom rávenni akkor is mikorr mar fetreng a fajdalomtol bekakil.Megjártam már mindent probáltam mindent.
22. 14f968b657 (válaszként erre: 18. - Ganz)
2013. febr. 2. 16:12
Szerintem ha igy türelmesen haladsz lehet lassabban de eléred a célod,ha erőszakos vagy és egyszrrüen elveszed a pelust az gyereknek ès neked is egy trauma és ugy megmakacsolja magát utána hogy még nehezebb lesz leszoktatni...
2013. febr. 2. 16:08
egyébként van a csoportban nem is 1 gyerek aki csak este és csak pelenkaba kakil.
2013. febr. 2. 16:07
mi is Így voltunk. Én sem adtam rá pelenkát . De szorulás volt a vége és kakilni sem akart. Májusban töltötte a 3at utána szeptemberben kezdtük az Ovit . Előtte pár héttel magától kakilt wcbe. Nem hoztuk fel a témát , nem érdekelt a dolog, biztattuk amikor próbálkozott .de nem görcsöltem rá. Talán ez segített de elkezdett wcbe kakilni magától. Persze volt hogy kért pelenkát , volt hogy kapott is még pár hétig de aztán elhagyta. Nálunk mondjuk nincs igazán édességevés és amikor sikerült a kaki kapott 1 gumicukrot. Aztán mikor természetessé vált a dolog Persze már nem kapott.
19. 14f968b657 (válaszként erre: 16. - 14f968b657)
2013. febr. 2. 16:02
az öcsi most három éves,két évesen már csak a kakiláshoz hasznAltunk pelust nála most oldodott meg :-P
18. Ganz (válaszként erre: 16. - 14f968b657)
2013. febr. 2. 15:58
Igen, én is elmondom minden alkalommal, már oda is eljutottunk, hogy meg meri nézni, ő húzza la a WC - be, de akkor sem akar csak pelenkába...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook