Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Űrhajós diéta fórum

Norbi Űrhajós diéta (beszélgetős fórum)


1 2
2019. aug. 9. 14:01

4 hónap telt el indulás óta, bár az utolsó 1 hónapomban már nem vezettem az étkezéseimet, nem számoltam a norbi-pontokat, sem a CH-t.

Ehelyett volt fesztiválozás, habzsi dőzsi. A vacsora mennyiségét visszavettem az utóbbi 1,5 hétben, mert éreztem magamon, hogy túlzásba viszem a mértéktelenséget. Mondhatni már nem az űrhajós diéta szerint élek - de azzal indultam.


Ez az űrhajós diéta arra volt jó számomra, hogy megadja a kezdő löketet és motivációt, hogy az utolsó 5 kgtól megszabaduljak. Szerintem a norbis termékek nélkül is ugyanígy ment volna, a CH bevitelt kell ésszerűen visszaszorítani és az én testemnek ennyire volt szüksége a fogyáshoz. (+mozgás!)


Az elmúlt 4 hónap eredménye: Megszerettem megválogatni, hogy mit eszek. Igaz, hogy van amikor lecsúszik 1-2 cukrosabb süti, vagy benyomok egy egész tábla csokit, vagy megeszek egy szelet fehérlisztes kenyeret, de nem ez a jellemző már rám. A sok nyári program miatt sajnos abbahagytam az edzésre járást - nagyon hiányzik. Amint elindul az őszi szezon, tuti hogy újra kezdem. :) Jobban éreztem magam a bőrömben, fittebb voltam.


Picit megint sikerült fogynom - bár már egyáltalán nem törekedtem rá.

Jelenleg 54,1 kg vagyok, jól érzem magam a bőrömben.

32. timea_b93 (válaszként erre: 29. - Timea_b93)
2019. júl. 5. 09:28

A 3. hónap alias "súlymegtartás" eredményeit is elhoztam. A harmadik hónap első 2.5 hetében még nagyon odafigyeltem, hogy mit eszek, utána viszont eljött az esküvő hete. Vidéken voltunk egész héten, ahol baromi sok stressz, össze vissza zabálások, csoki, süti, sör<3 volt. Ilyen dolgok derültek ki az utolsó héten, hogy a dekor központi virága nem kapható, mert nem volt rá jó idő.. a menyasszonyi ruhámat hosszúra és egy kicsit nagyra igazították rám (még szerencse, hogy volt B tervem!!), minden nap reggel 7,30tól este 18,00ig be volt osztva, hogy percre pontosan hova kell menni. Szóval dolgozott bennem az ideg rendesen. Na mindegy, lement az esküvő 29-én, másnap morzsa-party, a maradékból annyit ettünk amennyi csak belénk fért. :) Vasárnap este értünk vissza Pestre, viszont én mindig reggel mérem a súlyom, ezért leghamarabb hétfő reggel tudtam ráállni a mérlegemre. Nagy meglepetésemre egy gramm se jött rám vissza! :) Azóta voltam 4x edzeni és visszaálltam a "Norbitól megrendelem" típusú ebédekre, ma reggel 55.0 kg voltam. Csípőbőséget elfelejtettem mérni egy ideje, ha lesz rá alkalmam megnézem azt is.A 3. hónapban is elértem a célom: sikeres súlymegtartás. :)

A kiindulási állapothoz képest a jelenlegi súlyom:

59,7 kg -> 55,0 kg

31. Fisica (válaszként erre: 28. - Brigu07)
2019. jún. 13. 15:03

Szia. Ahhoz, hogy végig vidd a diétát (életmódváltást) nem kell update dolgokat vásárolnod. Nyugodtam váltsd le olyanokra amik olcsóbbak és a közeledben megtalálhatóak. A lényeg, a kevés szénhidrát.

Sokan azt figyelik, hogy 100 gramm termékben ne haladja meg a 30 grammot a szénhidrát. Jah és a rostokat, poliolokat ki kell vonni a Ch-ból, mivel ezek nem szívódnak fel! Sok sikert!

30. Fisica (válaszként erre: 29. - Timea_b93)
2019. jún. 13. 14:57
Tök jól haladsz, gratulálok ;)
29. timea_b93 (válaszként erre: 26. - Fisica)
2019. jún. 6. 09:30

Elhoztam a 2. hónap tapasztalatait. A második hónapban is szorgalmasan vezettem a bevitt ételeket. Mindent leírtam egy táblázatba. Közben kijött az Űrhajós diéta applikáció, ami eleinte nagyon béna volt, viszont most hogy június 1-től lejárt a béta-üzemmód, most valamilyen szinten használható lett. Ezzel szemben én még mindig a kis Google drive-os Excelemben vezetem a dolgaimat. :) A fő irány nálam már nem az űrhajós diéta pontok, hanem a bevitt CH csökkentése.

A második hónapban naponta átlagosan 65 gramm szénhidrátot fogyasztottam 1 nap. Volt 4 csaló napom (elsőáldozás, nagypapi szülinap, stb..) ilyenkor nem sajnáltam a tortát, a fánkot, semmit. Ellenben sokkal több csoportos edzésre mentem el. Megtapasztaltam, hogy képes vagyok 10 km-t futni megállás nélkül, voltam egy amatőr terepfutó versenyen, ahol a kb. 40 indulóból 9. helyezés lettem. Kipróbáltam a kangoo-t, benéztem pár zumba órára is, emellett pedig alakformáló aerobikra jártam. Az 1 megálló metrót felváltotta 1,5 megállónyi séta reggel és este is. Otthon (3. emeleten lakunk) nem szálltam liftbe egyszer sem, mindig gyalog közlekedek - legyek bármennyire fáradt. :)


A 2. hónap eredményei a kiindulási állapothoz képest:

Súly: 59,7 kg -> 55,2 kg

Csípőbőség: 97 cm -> 92,5 cm


Két hónap diéta és sport -4,5 kg-t jelent nekem, amire nagyon büszke vagyok. A környezetem is észrevette, hogy fogytam, sokkal jobb a közérzetem, így, hogy aktívabb életmódot folytatok.


A következő egy hónapra a célom, hogy ezt az 55 kg-t sikeresen megtartsam, ne fogyjak, ne is hízzak, mivel jövő héten rám fogják igazítani a menyasszonyi ruhámat, így ezt a formámat kell hoznom a Nagy Napon is (A hónap végén férjhez megyek.) :)

2019. jún. 5. 16:24
Sziasztok! Kipróbálnám az űrhajós diètát, viszont az update dolgok nagyon drágák. Szerintetek helyettesíthetem mással őket? Előre is köszönöm,a válaszokat!
27. ikres_anyu (válaszként erre: 24. - Timea_b93)
2019. jún. 5. 08:18
Sok sikert továbbra is!
26. Fisica (válaszként erre: 24. - Timea_b93)
2019. jún. 3. 19:29

Milyen jó is amikor komoly megszorítások nélkül lehet fogyni, elég egy pici odafigyelés.

Ebből is látszik mennyire nem a kalóriától kell félni :)

Remélem megosztod a további eredményeket is.

2019. jún. 2. 10:42

Szervusztok!Régóta olvasom a mindenféle hozzászolásokat.Most viszont bátorkodom én is irni pár sort a tapasztakataimról.A diéta furcsa egy dolog,hisz mindenkinek masképp reagál a szervezete bizonyos ételekre,szokásokra.Személy szerint az életem során rengeteg diétát kiprobáltam több kevesebb sikerrel.A tanulság es a megvilágosodás akkor jött amikor egy alternativ gyogyászattal foglalkozo orvos felvilagositott arrol hogy az ember komplexen és holisztikusan kell hogy lássa magát,hisz az ember saját magát betegiti meg,a hizás valamiböl adodik,ami azt jelenti hogy diszfunkciónálisan működik az emberben valami,az alapvető problémák általában lelki eredetűek,amikről sejtelmünk sincsen hogy léteznének,a másik a rossz nyugati szokásaink amit felvettünk az évek során.S itt nem csak a hizásról van szó hanem egyébb megbetegedésekkel kapcsolatban is.Bár azt is tudom hogy az élemiszerekkel is rengeteg káros anyagot magunkoz veszünk,ebben sajnos mitsem tudunk változtatni hacsak nem költözünk egy új bolygóra,mert ennek már befeleggzett.Nem szándékozom okitani senkit ,csak egy alternativa hogy aki bármely problémával küszködik az legyen hizás és itt nem azokra gondolok akik max 5 kg pluszban vannak,hogy nem feltétlenül söt meg merem kockáztatni hogy nem önön hibájukból van.Konkluzio, biztos hogy valami nem funcionál rendesen .Sajnálatos hogy a nyugati orvoslás ezt nem látja át hisz csak tünetet kezelnek ,es nem az egyént nézik egészében.

Elnézést hogy ilyen hosszura sikeredett az irásom,de maximálisan megértem azokat az embereket ,akik probálnak ilyen vagy olyan modon változtatni,sajnos sikertelenül.

Köszönö azoknak akik esetleg végigolvasták az irásomat.

További szép napot mindenkinek!

24. timea_b93 (válaszként erre: 1. - Timea_b93)
2019. máj. 10. 17:09

Túl vagyok az első hónap űrhajós diétán, a napi 40 pontos étrendet követtem. Minden étkezésemet vezettem egy Excelben. Az első két hét után elkezdtem számolni a pontok mellett a bevitt CH-t is, ami napi átlagosan kb. 95 grammra jön ki. Nem tapasztaltam éhséget, nem voltam rosszul sosem. Heti 2x mozgok 1-1 órát, jellemzően aerobikra járok. Nem kellett lemondanom semmiről, ugyanúgy jártam a barátaimmal bulizni -> ami a kalória számlálós diétában szóba sem jöhetett, mivel 1 felesnyi whisky kb. 100 kcal. Ami egy 1300-1500 kalóriás diétába nem fért bele nálam (főleg ha több is lecsúszott! :D) Elégedett vagyok az 1 hónap alatt elért eredményemmel. Mivel nem sanyargattam magam, ezért valamiért nem vártam "csodát", hogy 1 hónap alatt ledobok 10 kilót - bár az én súlyom mellett ez teljességgel lehetetlen. :)

Jöjjenek a számok:

59,7 kg -> 57,5 kg, amit sikerül tartanom. Ha telenyomom magam kajával, akkor sem megyek már 60 kiló fölé, amitől nagyon boldog vagyok.

Csípő: 97 cm -> 94,5 cm

Jöhet a 2. hónap! :)

23. Fisica (válaszként erre: 19. - 82b19139c2)
2019. ápr. 15. 22:13

Süt rólad az ellenszenv, persze, hogy csak olyan dolgokat látsz meg amiből negatívan hozhatod ki az egészet. Halványlila fogalmad sincs az updateről. Ez nem baj, csak ne írj olyanról okosságot, aminek nem néztél utána rendesen :)

Sokszor elmondták nem kell megvenni a termékeiket, anélkül is el lehet érni azt amit szeretnének az emberek. Az Update csak alternatíva.

Norbi azt is elmondta többször, hogy nem kizárólag update terméket eszik, simán megeszi a fehér kenyeret is, majd amikor úgy látja, hogy sok, akkor odafigyel amire kell és simán hozza pár hét alatt a korábbi formáját.

Réka viszont csak update szerint táplálkozik.

A termékekkel lemondás nélkül lehet fogyni, és ez a lényeg.

22. 82b19139c2 (válaszként erre: 20. - AppIe)
2019. ápr. 15. 06:24

Igen van és? Ha nem lennének nem léteznének ezek a műsorok így teljesen logikus amit írsz. Habár nálam nem áll a meg a teóriád,mert nem nézek tévét, sőt Norbi facebook és insta oldalát sem láttam soha. Épp elég hozzá,hogy a net eléd dob egy oldalt ami ezzel foglalkozik és rákattintasz. Bár az igaz, hogy legalább 3 órán át olvasgattam, mert nem hittem a szememnek, ott

tartott a döbbenet, ez van, mea culpa. Ne fájjon ez neked, 1hónapja ágyban fekszem mindenre van időm, már minden szart elolvasok. Egyébként ez pont az amit nemhogy nem kéne olvasni, hanem éppen hogy sok mindenkinek látnia kéne akármennyire is szánalomra méltónak tartod. Elég sokan megúszhatták volna az inzulinrezisztenciát és még nem tudom milyen más betegséget (talán pajzsmirigy, de nem biztos h jól emlékszem) amiket a Norbi étrend okoz (hosszú távon fogyasztva).

2019. ápr. 14. 15:41

Véletlenül bukkantam erre a videóra, ami lassan négy éves lesz. Nem kell ahhoz Norbi-termékeket fogyasztani, hogy ezt meglássuk és azt hiszem ő is csak "meglovagolja" az élelmiszeriparról és gyógyszeriparról szóló híreket, de igazat mondhat.


[link]

20. AppIe (válaszként erre: 19. - 82b19139c2)
2019. ápr. 14. 08:31
Koszonjuk Emese. Mindig is tudtuk, hogy sok ember van, aki soha, soha, soha, sohasohasohasohahosa neeeeeeem nezne Norbit, VV-t, Gyoziket, decsak hogy "rohogjon rajta" (vagyis szorakozasbol) megis megteszi rendszeresen, hosszu orakon keresztul.
2019. ápr. 14. 06:46
Nem akarlak megbántani, de én mindenkit hülyének nézek aki Norbit követi. Szerepel tévében, újságban, ott a facebook oldala. Aki hisz egy hájas, nagy hasú, két kilós tokájú embernek, hogy bármilyen terméke vagy diétája működik, az egyszerűen nem épeszű. Éveken át támadta a fehér lisztet, megnézed a termékeit és az első összetevő a fehér liszt. Nézd meg a videoit facen, én rengeteget szoktam röhögni rajta. Egy videon belül képes saját magának ellentmondani, még nagyon figyelni sem kell,hogy kiderüljön mennyire nem ért ahhoz amit elvileg csinál. Anynira vicces mikor pl Réka beszél, kihuzza a konyha fiókot, hogy kivegyen valamit és ott a nagymama lisztje meg a kristálycukor :D Vagy amikor kiteszi instára a képeit, h merre járnak és ott van előttük a normális kaja, cukros kóla, fanta :D Az egész űrhajós diéta pontozását hasra ütés szerűen pontozta be.
18. Andi.Bobi (válaszként erre: 10. - Bless the child)
2019. ápr. 13. 23:52
😂😂😂
17. 12d083b51b (válaszként erre: 9. - Papája)
2019. ápr. 11. 08:26

Egyetértek!

Amikor még csak erősen építgette a vállalkozását és a mi kis "istenhátamögötti" városkánkban is nyílt egy bolt a termékeivel, nyitás után a fél város ott tolongott. Három hónap múlva pedig bezárt, annyira "nem volt vevő" a méregdrága száraz tésztára és hasonlókra. :))

16. 12d083b51b (válaszként erre: 13. - AppIe)
2019. ápr. 11. 08:23

Csak annyiból felesleges, hogy teljesen mindegy, hogy a pontokat számolom, vagy a kalóriát, ch-t, zsírt és fehérjét.

Nem attól fogysz, hogy mit számolsz, hanem attól, ha odafigyelsz arra, mit és mennyit eszel, ill. mellé mit mozogsz.

Persze mindenkinek szíve joga, és természetes, hogy mindenki olyan mankót választ, ami neki tetszik, de a mankó önmagában még nem fogyaszt.

15. AppIe (válaszként erre: 10. - Bless the child)
2019. ápr. 10. 19:41

XD


Ezen hazaig fogok fetrengeni!

14. AppIe (válaszként erre: 11. - Fisica)
2019. ápr. 10. 19:40

Valamelyik Dumaszinhazas sracnak volt errol egy regi monologja XD

De amugy vannak leponnyano dolgok, amiket azert fedeztunk fel, mert urkutatnak. Atugy en hulyesegnek tartanam az urkutatast, mert ki a faba szorult ferget erdekel... De amiatt olysn erofeszuteseket tesznek, es penzt aldoznak, higy halad a technologia.

13. AppIe (válaszként erre: 4. - 12d083b51b)
2019. ápr. 10. 19:36

Nem szemetseg egy modszer alternativalat felajanlani. A konyvnek/applikacionak van ismertetoje, eldontod, hogy szimpi vagy sem, es megveszed vagy sem.

A regenytol az eletmod javaslatokig minden errol szol. Vannak konyvek, filmek, amiknek azert orulok, hogy aldoztam ra, mert ket mondat hasznos volt, vagy tetszett, mert szep.

Ha Norbika-brand csak par szaz vagy ezer embernek segitett a celjaban, szerintem mar megerte az emberiseg szepontojabol. Amugy meg egy csomo felesledes xarra koltunk, ez van. Nem a tuleles nomad ertelmeben eljuk a napjainkat manapsag Europaban.

12. Fisica (válaszként erre: 9. - Papája)
2019. ápr. 10. 19:18
Nem kötelező vásárolni tőle. De ennyi erővel ne is járt boltba és ne vegyél semmit, mert a tulaj jól jár. :)
11. Fisica (válaszként erre: 10. - Bless the child)
2019. ápr. 10. 19:18
A NASA által kitalált diéta újragondolt változata
2019. ápr. 10. 19:04
Mitől űrhajós? Eljutsz vele a súlytalanság állapotába?
9. papája (válaszként erre: 4. - 12d083b51b)
2019. ápr. 10. 19:04
A KalóriaBázisnál nincs jobb, Norbi meg menjen a f@nébe. Mindent kitalál, csakhogy szaporodjon a pénze.
8. globus (válaszként erre: 4. - 12d083b51b)
2019. ápr. 10. 18:26
Akkor ez a Weight Watchers diéta átnevezett változata. Lerágott csont.
7. Fisica (válaszként erre: 1. - Timea_b93)
2019. ápr. 10. 18:25
Ne törődj a kalóriával nem attól hízol hanem a szénhidráttól. Kalória abban is van aminem hízlal.
2019. ápr. 10. 18:23
Azért 1 pont a víz mert az is "valami", tehát elfogyasztod. Egyébként nulla, de mégis számolja hogy megittad, olyan jelzés szerű dolog ahogy elmondta, mert a valami nem lehet semmi.
5. semleges (válaszként erre: 2. - Simple)
2019. ápr. 10. 17:52
Na akkor már nem is érdekel. A vízre mennyit ad?:)
4. 12d083b51b (válaszként erre: 3. - Papája)
2019. ápr. 10. 15:07

Norbi újabb pénzszedő (rászedő???) biznisze. Ennek nyomán nem a kalóriákat számolod és vésed fel az ingyenesen használható KalóriaBázis.hu-ra, hanem megveszel Norbitól egy kis könyvecskét, és az abban levő pontszámokat adogatod össze, amiket az egyes kajákhoz írt.

Ha valaki képes betartani a könyvben levő pontszámokat, akkor azt is képes lenne betartani, hogy a kcal-számolással napi x kcal deficitet összehozzon, és úgy fogyjon. Nem kell ahhoz még külön Norbit gazdagítani.

De attól még lehet, hogy valakit éppen az így kiadott pénz fog motiválni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook