Norbi updates ételek (beszélgetős fórum)
GOMBÁS CSIRKEMELL Energiatart.: 289 kcal
60 dkg csirkemell
20 dkg gomba
4 dkg Delma light
2 dl sovány tejfõl
só, bors, paprika, kakukkfû, bazsalikom
A lebõrözött, jól kivert csirkemellet rostjaira merõlegesen
bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és kikent tûzálló tál aljára
fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal, addig
pároljuk a gombát, amíg a levét el nem fõtte. A tûzrõl
levéve a tejföllel és a többi fûszerrel símára keverjük és
a húsra öntjük. Sütõben, kb. 30 percig sütjük.
Csirkesaláta
40 dkg csirkemell (sütve), 20 dkg mirelit kukorica (sós vízben megfőzve), 20 dkg mirelit zöldbab megfőzve, 1 csomag retek, 1
fej saláta, 1 cs. újhagyma, 2 dl kefír, citromlé
A sült csirkemellet lebőrözzük és csíkokra vágjuk. Összekeverjük a leszűrt kukoricával, zöldbabbal, a felkarikázott
hagymával. Megsózzuk, megöntözzük citormlével, végül ráöntjük a kefírt. Megmosott, salátalevelekkel kibélelt tálba öntjük és a
cikkekre vágott retekdarabokkal díszítjük
Diétás franciasaláta
30 dkg burgonya, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg alma, 10 dkg túró, 10 dkg savanyú uborka, 4 dl kefír, mustár,
citromlé, fehérbors, só, Polisweet
A sárgarépát, a burgonyát, a zöldborsót gyengén sózott vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd a
sárgarépát, a burgonyát, az almát és a savanyú uborkát apró kockára vágjuk. Ezután elkészítjük a hamis majonézt. Kefírt
összeturmixoljuk a mustárral, citromlével, sóval, borssal, pár csepp Polisweettel, túróval, és a vegyes zöldségre öntjük.
Óvatosan összekeverjük.
Szárnyas hússaláta
15 dkg csirkemell, 40 dkg burgonya, 20 dkg alma, 1 fej saláta, 2 dl kefír, citromlé, bors, mustár, édesítőszer, só
A főtt csirkemellet, a főtt meghámozott burgonyát, az almát, a megmosott, leszárított salátát vékony csíkokra vágjuk. Kefírből,
mustárból, citromlével, borssal, édesítőszerből öntetet készítünk, majd óvatosan összekverjük a többi hozzávalóval.
Készíthetjük maradék sült husiból is
Sajtos sárgarépa-saláta
60 dkg sárgarépa, 10 dkg edámi sajt, 5 dkg füstölt sajt, 2 dl joghurt, só, citromlé
A sárgarépát lereszeljük, és megöntözzük a citromlével. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, megsózzuk. Közvetlen tálalás előtt
megöntözzük a joghurttal
Karfiolsaláta
50 dkg karfiol, 5 dkg túró, 3 dkg vöröshagyma, 2 dl joghurt, 1 kk. étolaj, só, ecet, petrezselyem
A kisebb rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, és kihűtjük. A joghurtot
csomómentesre keverjük a túróval, az oljjal, és ízesítjük sóval, petrezselyemmel és a nagyon apróra vágott hagymával. A
karfiolra öntjük és óvatosan összekeverjük
Pulykahússaláta
40 dkg főtt pulykamell, 20 dkg fejes saláta (2db), 15 dkg főtt zöldbab, 20 dkg paradicsom, petrezselyem, 2 dl kefír, só, bors,
tárkony
A pulykahúsról a bőrt lefejtjük, kicsontozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A kefírt fehér borssal, apróra vágott tárkonnyal
összekeverjük, majd beletesszük a pulykahúst, a cikkekre vágott paradicsomot, a kb 2 cm-es darabokra tört zöldbabot, a
leveleire szedett fejes salátát és a petrezselymet. Jól lehűtve tálaljuk.
Zöldbab túróval
80 dkg zöldbab, 5 dkg vöröshagyma, 2 ek olaj, 25 dkg. tehéntúró (sovány) áttörve, 1 dl kefír, só, fűszerpaprika
A tisztított és kis hasábokra vágott zöldbabot sós vízben félig puhára főzzük.
Ezután a zöldbabot a pörkölthöz hasonlóan elkészítjük. Levétől félig lecsurgatjuk, tűzálló edénybe töltjük.
A túróval befedjük, a kefírrel megkenjük, és előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük
Vegyes rakottzöldség
50 dkg kelkáposzta, 20 dkg póréhagyma, 50 dkg burgonya,
40 dkg. sárgarépa, 1 dkg margarin, 4 dkg óvári sajt, 2 db tojás, 4 dl tej, só
A zöldségeket megtisztítjuk. A kelkáposztát ujjnyi vastag csíkokra, a pórét és a buronyát karikákra,
a sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. Enyhén sós vizet forralunk, és sorban megfőzzük és zöldségeket.
A kelkáposztát 10 percig, a póréhagymát, majd a burgonyát 5 percig, a sárgarépát 3 percig.
A sorrendet nem érdemes felcserélni, mert a sárgarépa megszínezi a burgonyát.
A zöldségeket jól lecsepegtetjük. A kimargarinozott sütőtálban soronként és felváltva szépen lerakjuk a zöldségeket.
A tojásokat simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és a zöldség tetejére öntjük.
Lefedjük alufóliával, és sütőben enyhe pirulásig sütjük
BROKKOLIS VIRSLI
50 dkg brokkoli, 20 dkg virsli (baromfi), 1,5 dl ketchup (diétás), 10 dkg Óvárisajt,só
A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A
virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és a ketchuppal
meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük
SAJTOS KELBIMBÓ
> 80 dkg kelbimbó, 10 reszelt sajt, 5 dkg margarin, 3 dkg liszt, 2 dl tej, 2 db
tojássárgája, fehér bors, só
> A kelbimbót sós vízben, kb. 10 percig főzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
> A lisztből és a 3 dkg margarinból világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel,
sóval, borssal fűszerezzük
> és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük
a tojássárgákat,
> és a reszelt sajt felét. Kimargarinozott tűzálló tálba rakjuk a kelbimbókat, ráöntjük
a mártás, a tetejét meghintjük a maradék
> sajttal. Forró sütőben sütjük, amíg a sajt ropogósra sül.
ha a sima lisztet kicseréljük tk.lisztre, máris U2-es lesz
KARFIOL GOMBÁVAL
> 80 dkg karfiol, 40 dkg gomba, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg alma, 2 ek étolaj, 4
dl kefír, 1 cs petrezselyem,
> só, bors, pici babérlevél
> A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, lesűrjük és jól lecsepegtetjük.
> Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a vékonyra felszeletelt
gombával összekeverjük,
> és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítve fedő alatt puhára pároljuk.
> Ezután a gombát kiszedjük, és a visszamaradt olajos levet egy lapos tűzálló
tálba öntjük.
> A karfiolt a tálra terítjük és a meghámozott felszeletelt almával beterítjük.
> 2 deci kefírrel meglocsoljuk, majd a gombát a tetejére rakjuk.
> A maradék kefírrel leöntve a sütőben jól átsütjük. Apróra vágott petrezselyemmel
meghintve tálaljuk.
Szia Szaabina!
A receptkönyv meg neked(vagy valakinek innen a fórumról? Ha igen el tudod nekem is küldeni?
Előre is köszi a válaszodat
kókuszos,kakaós update süti!
3 tojás
2-2 dl natúr joghurt
vanilia aroma
1 cs. kókuszreszelék
3 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
6 púpozott ek. zabpehely ledarálva
édesítő
1 citrom héja
Elkészítés: A 3 tojás sárgáját a kakaóval,édesítővel,2 dl joghurttal,a 1/4 cs. kókusszal,a zabpehelydarával,a van. aromával,sütőporral kikeverjük.
A fehérjét kicsi sóval felverjük.Lazán,kanállal összedolgozzuk a kakaós masszával.
Kivajazott tepsiben 20 percig sütjük!(én 25*25cm-es tepsiben szoktam)
A másik 2 dl joghurtban elkeverjük a citromhéjat,még édesítőt és a kókuszt!
Ha kihült a tészta félbe vágjuk.Az egyikre rákenjük a kókuszos krémet,a másikat rátesszük a tetejére,és kész is az update csemege!:)
Ez saját recept!
Szia!
Van egy olyan fórum,hogy zabkorpás receptek!ott rengeteg update 1-es finomságot találsz!
Sok sikert!
Szia:)
Receptek között is van egy pár, meg sokunknak megvan emailen a könyve:)
Mióta norbizol?