Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nőnek lenni! fórum

Nőnek lenni! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Nőnek lenni!

1 2
2012. júl. 12. 13:29
jó lenne már....
2008. febr. 21. 00:36
villers-el értek egyet, azzal a kiegészítéssel, hogy egy nőnek a szellemi, inteligenciabeli gyarapodását sem szabad elhanyagolni. Ismerős házaspár esete lebeg a szemem előtt, ahol a feleség pedáns, tiszta, állandóan takarít, csak olyan pletykás és csúnya szájú, intrikus, hogy a férje ezért nem megy vele sehová!
2008. febr. 15. 11:49
Szerintem a legfontosabb, hogy nő maradj. Ha a férjed hazajön egy nőt lásson, ne egy anyát, vagy háztartásbelit. Én 15 éve vagyok együtt a férjemmel, van egy 10 éves kisfiam, és még soha nem látott kinyúlt plóban, és lukas tréningnadrágban, még akkor sem, ha a füvet nyírom, vagy épp a kerítést festjük. Mindig úgy vagyok otthon, hogy ha bárki jönne,vagy ki kéne szaladni valahova, ez ne zavarhasson. Soha nem vagyok otthon mosatlan, festetlen hajjal,és egy alap smint (szájfény, szempillaspirál is minden reggel felkerül. Egyébként a legtöbb nő azért hiszi, hogy a párja lusta, mert még soha nem mondta el neki, hogy néha segíthetne, hanem csak magában morog. Ha elmondod, hidd el segíteni fog...
50. Vörös Oroszlán (válaszként erre: 49. - Herengtimea)
2008. febr. 13. 07:54
Te boldog vagy?
2008. febr. 9. 11:18
Mindig tulbonyolitsuk a dolgokat,pedig a valasz mindig egyszeru!!!A valasz a boldogsag,ha egy no boldog minden megy magatol!!!
2008. febr. 8. 14:23
Öröm,és keserv egyszerre,de nem lennék pasi:)Már így jó,hogy nőnek születtem:)
2008. febr. 7. 15:46

Én 22 éves vagyok, már több mint 5 éve boldog párkapcsolatban élünk a Kedvesemmel. Főiskolára járok (nappalin), mellette részmunkaidőben dolgozom (100km-re a sulitól), és a hétvégéimet tudom csak Párommal tölteni (újabb 200km). Szóval a fél életemet utazással töltöm a város 3 pontja között (ez heti cirka 500 km-t jelent). Mikor ő is vizsgázott, akkor a hétvégéimet pihenés helyett én is mosással, főzéssel, takarítással töltöttem, mint minden normális ember. De mióta véget ért a vizsgaidőszak érvénybe lépett a megállapodásunk, melyet még az elején kötöttünk.

Én nem leszek cseléd, hanem barátnő (egyszer talán feleség). De amíg nem tudunk rendesen együtt élni, az ujjamat sem vagyok hajlandó megmozdítani a lakásban :). Tehát azóta mikor ott vagyok, ő mos, főz takarít rám, és természetesen magára is. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb megoldás. Hiszen, ha ő is megtanulja ezeket az alapvető dolgokat, akkor a későbbiekben sem fogja elfelejteni, és segíteni fog. (bár, néha nagyon nehéz megállni,hogy ne segítsek neki főzni, de már-már "rámparancsol", hogy meg nem merjem pucolni a krumplit, mert az az Ő dolga) :) Remélem jól csináljuk...

46. Minina
2008. febr. 2. 00:23
Nnna tessék, éppen szétmenünk...
45. Minina (válaszként erre: 43. - Robcsika)
2008. febr. 1. 22:23
ugyeugye?:)
44. andix (válaszként erre: 33. - Vörös Oroszlán)
2008. febr. 1. 21:13
Sziasztok.Nagyon érdekes ez a téma és sok oldalról lehet megközelíteni.Az én párom négy év után most jött haza külföldről.Eddig egyedül neveltem a fiaimat ami nehéz volt.Mire a nagyobnak véget ért a hisztis korszaka kezdte a kisebb.Megvolt a mi kis napirendünk de ha apa hazajött kéthetente a munkából mindent lehetett nekik csinálni,mondván alig látja őket nem szab határokat.Most hogy hazajött még egy feladat szakadt a nyakamba,de azzal nyugtatom magam hogy a párom anyukája három gyereket nevelt,háztartást vezetett,a földbe dolgozott és kibírta.Ha kérdezem hogy volt energiája csak az a válasza:a gyerekek mindenhez erőt adnak.Nagyanyáink is bírták meg az ő nagyanyái is csak más világ volt.Nekem az ad erőt hogy ha ő bírta én is bírni fogom.Ha másik oldalról nézem jó sorom van mert a nagyobbik fiam rengeteget segít a ház körül,sőt van amikor már rá kell szólnom hogy ez még neked nehéz ne csináld.A páromnak pedig ha türelmesen és kedvesen szólok mindent megcsinál.A titkot pedig ne keressétek mert azt senki nem találja.Nézzétek mindennek a jó oldalát
43. robcsika (válaszként erre: 42. - Minina)
2008. febr. 1. 18:45
GRATULÁLOK!!!!!!!Jobb és finomabb az étel ha ketten főzitek, a legtöbb esetben!!!!ügyes......
42. Minina
2008. febr. 1. 00:53
Hát, igazából én is csak 20 éves vagyok, de azért van hozzáfűznivalóm. Én sajnos egy olyan nőci vagyok, aki imád főzni, csak éppen magának nem hajlandó, mert inkább dolgozik(a fősuli mellett). De ha a pasim feljön hozzám a hétvégére, akkor 3 fogásos ebéddel várom. Jó, persze, elrontom ezzel, DE: ha másnap éppenséggel főtt kaját akar enni, olyan a világon nincs hogy addig ül a fenekén amíg főzök. Pucolja szépen a hagymát, meg egyéb olyan feladatot adok neki, amit simán meg tud csinálni. Úgy gondolom, hogy ha ehhez hozzászokik, nem lesz akkora gond a későbbiekben hogy elvárja a kiszolgálást.
41. robcsika (válaszként erre: 39. - Kriszta75)
2008. febr. 1. 00:16
Olvasva ezeket a sorokat, én annyit fűznék hozzá, nem lepődnék meg rajta sőt valószínű hogy idő kérdése és a férjed visszatér vagy legalábbis visszaszeretne térni hozzád!Sajna ilyenek vagyunk mi, főleg aki nem tapasztalt eleget, ami újdonságként hat rá azért képes feladni azt a jót és biztosat ami addig volt, mert ha kicsit kiélte volna magát , tudná hogy az a pár alkalom esetleg jó szex nem éri meg azt amit elvesztett!!Kicsit érdekes ez a fenéknyalás.Mert mivel nem kértek rá, te tettél így hogy a kedvében járj, de ha eltúlzod akkor visszaélhet vele.Tarts be szerintem egy egészséges határt a későbbiekben nem mindig úgy lehet minket meglepni vagy gondoskodni rólunk, ha mindent megadnak nekünk, szeretünk harcolni és szeretünk kicsit megküzdeni minden apróságért.És egy észrevétel, most kellene belehúzni, megmutatni milyen jól érzed magad függetlenül, megmutatni hogy nem törtél meg foglalkozni magaddal sport utazás kikapcsolódás bármilyen formája, kis idő múlva nézd meg a reakcióit, kedvezőek lesznek ha visszaszeretnéd szerezni, szerintem....!Amúgy tanulópénznek is felfoghatod, a későbbiekben miket ne kövess el, mindig tudunk tanulni!Csak ne ezek a gondolatoklegyenek a meghatározók egy esetleges másik párkapcsolat alkalmával.
40. robcsika (válaszként erre: 23. - Denique)
2008. febr. 1. 00:03
Értelek,mert alapvetően bennetek van egy olyan motor ami beindul és aktívan pörög ha egy nőnek családja van... de minden motorhoz kell egy fékező berendezés is, ami lassítja nehogy túl pörögjön...jó esetben ez a férfi vagy férj barát!!A párodnak nem biztos hogy az a pihenés ha a tévé elé esik be vagy elmegy sörözni, lehet jó kikapcsolódás számára ha a gyerekeivel lehet és vigyázhat rájuk!!!Így ő kipiheni magát, te pedig magadra is fordíthatsz időt!
2008. jan. 31. 21:55
A férjem elhagyott egy másik nő miatt, aki nem szép, nem főz, nem háziasszony tipus, a lányom nálluk volt a hétvégén kérdeztem mit ettél, amit mama fözött mert a "szépség" kijelentette, hogy nincs kedve főzni, és az exem rávágta nem baj, majd eszünk amit anyám hoz. Házasságunk alatt ilyet én nem mondhattam, sőt minden nap főzni mosni takarítani kellett, és megis elváltunk. Szerintem nem jó, ha kinyaljuk a feneküket, baromira visszaélnek vele.
2008. jan. 31. 18:45
Én minden pasit elhajtok, akiről kiderül, hogy nem engem akar, hanem hogy kiszolgáljam. Én nem azért jöttem a világra, hogy egy pasinak legyek az alárendeltje! Én csak az egyenjogú párkapcsolatokban hiszek! Inkább vagyok büszkén egyedül, sem mint megalázva egy párkapcsolatban!
2008. jan. 31. 14:24
És szerintem ezt a titkot senki nem tudja...ez így van rendjén.Ez az élet egyik fő törvénye...nehogy félreérts, nem az, hogy csak a nő dolgozik sokat, a férfi pedig csak lustálkodik. Szerintem ez a legszebb dolog a női létben,az, hogy nélkülünk semmi sem lenne igazán. Ez eléggé feministán hallatszott...nem annak szántam:-).De termézetesen a férfi is jelentős részt kell vállaljon a mindennapok "túléléséhez" szükséges munkákban.
2008. jan. 31. 14:15
Ahogyan Ákos is mondta, a nő a világ mozgatórugója...
35. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 33. - Vörös Oroszlán)
2008. jan. 31. 12:04

Sziasztok!

Érdekes hozzászólásokat olvastam... A titok? Szerintem a párválasztásnál kezdődik. Sajnos annak idején nekem nem sikerült, minden rám szakadt, és nem voltam kellőképpen határozott. Most pedig válunk...

Két gyerekünk született, a 8 óra mellett még végigcsináltam egy főiskolát is. Volt olyan, hogy mikor elmentem tanulni (vidéken volt a főiskola, 240 km-re az otthonomtól), mindent megcsináltam, rendbetettem, stb. Mire hazajöttem, egy pohár vizet is úgy tudtam engedni a csapból, hogy előtte kicsit ki kellett pakolni a szennyest a mosogatóból. Ez volt a konyha, a többiről nem is beszélek.

Szóval már az elején tisztázni kell, hogy minden két emberen múlik, és ki kell vennie a részét mindkét félnek a házimunkában, a gyerekek körül. Ehhez a későbbiekben is ragaszkodni kell, mert egyébként belefulladsz a teednőkbe.

34. 0c97fbb607 (válaszként erre: 33. - Vörös Oroszlán)
2008. jan. 31. 11:35

Hogy tudjuk azt mondani,most nem.

Ha épp fáradt egy nő ahoz ,hogy vacsorát csináljon ,akkor ne hajszolja bele magát egy bonyolult ételelkészítésébe,mert "muszály",hanem csináljon pár szendvicset ,vagy tojásrántottát,az is megteszi.

Ha xy elhív gyümölcsöt szedni a hegyére,de mi mást terveztünk holnapra,ne érezzük kötelességünknek,hogy elmenjünk.(még ha anyósról,vagy a saját szüleinkről van szó akkor se)

stb stb stb.

Aki házvezetőnőt játszik az letében,az azért teszi,mert Ő akarja így.Kicsit visszás,hogy ezért egy másik embert tesznek felelőssé,vagy okolják a férjüket érte.

33. Vörös Oroszlán (válaszként erre: 29. - 0c97fbb607)
2008. jan. 31. 11:05
És persze azt kell mondanom neked is igazad van!Hát akkor hogyan tovább?És mi a titok?
32. Vörös Oroszlán (válaszként erre: 28. - Dundy)
2008. jan. 31. 11:04
Szerintem te jót akartál!
31. Vörös Oroszlán (válaszként erre: 26. - Dundy)
2008. jan. 31. 11:03
Tökéletesen igazad van!
30. Vörös Oroszlán (válaszként erre: 25. - 0c97fbb607)
2008. jan. 31. 11:02

Igazad van és én is így gondolom!Jó hogy úgy érezzük nők vagyunk és a mi dolgunk a háztartás a gyerekek stb.ezt én is élvezem és szeretek másokról gondoskodni,vacsit főzni tiszta meleg kuckót teremteni...Csak akkor van a baj,ha én is fáradt,kimerült vagyok,ha éppen nincs hozzá kedvem,ha szeretnék olvasni/amit imádok,de nincs rá időm/verset írni,szellemi dolgokkal foglakozni,vagy csak nézni a tv-t stb.Mert akkor baj van,mert lehet hogy a család is fáradt és valakinek meg kell tennie ugye a többiekért.Ráadásul én most itthon vagyok a fiammal és nem dolgozom,és akaratlanul is azt gondolják több időm van.Aki Gyesen van erről tudna mit mondani!

Ha majd dolgozni kezdek akkor munka után sem könnyű mindenre időt teremteni.Hát ezen gondolkodom mostanában elég sokat!Hogyan kellene jól csinálni,és azért írtam hogy igazad van,mert tényleg sok múlik a szervezésen,azon hogy ne kényeztessük el a család férfitagjait,csak azért mert férfiak.Nekik is segíteni kel és ha mind a ketten dolgoznak vagy tanulnak ne legyen az hogy mi nők mosogatunk a férfiak nézik a tévét,jobb lenne ha észrevennénk a másikat és segítenénk.A lányom most tanulja töriből és az jutott eszembe "közteherviselés"persze rossz a párhuzam,de jó lenne ha mi nők is el tudnánk ezt érni.Rengeteget tudnék még erről írni,de sajna megint mennem kell!

29. 0c97fbb607 (válaszként erre: 28. - Dundy)
2008. jan. 31. 08:57

Akkor tudod mi a következő lépés?:)))))

Mindenki úgy alakítja az életét,ahogy akarja.Ha eddig a megfelelni vágyás hajtott és erre rájöttél,akkor ideje változtatni egy két dolgon,nem?

Amiket megtettél,te tetted meg,mondhattál volna nemet is.

De még most is megteheted.

Törődj magaddal !

28. dundy (válaszként erre: 27. - 0c97fbb607)
2008. jan. 31. 08:55

Hát persze4

én vagxyok a hibás, mást se hallok.Az a probléma, hogy mindig kiszolgáltam és a kedvére tettem?Soha nem vitt bacsorázni,nem tudja a névnapom stb,stb,

27. 0c97fbb607 (válaszként erre: 26. - Dundy)
2008. jan. 31. 08:49
De ugye tudod,hogy te vagy a hibás ebben és nem a férjed?:)
26. dundy (válaszként erre: 24. - Alice5821)
2008. jan. 31. 08:36

Szia!

ne tedd. Én ezt tettem.21 év házasság után csak 1 csicska vagyok. utálom,terhesen (mert itthon voltam)palántáztam, fát metszettem.Ja és naponta 20x hánytam.Ne tedd. Az a férfi aki ezt akarja az nem szeret.Tedd fel neki a kérdést.Házvezetónő+szerető+családanya+egyéb(kellőképp qrva)ha ennyi mindent tud finansírozni akkor tegye.Ez működik érzelem nélkül is.

25. 0c97fbb607 (válaszként erre: 24. - Alice5821)
2008. jan. 31. 08:27

Ne legyen lelkiismeret furdalásod,mert azért,hogy nő vagy,nem feltétlen csak a te dolgod.

Próbáld úgy szervezni a dolgokat ,hogy egy héten kétszer,mind a hárman együtt takarítjátok ki a házat.

Hárman sokkal gyorsabb ,klasszabb az egész:))

2008. jan. 31. 08:24

Én még csak egyetemista vagyok, kedvesemmel élek, és van egy lakótársunk. Sokszor alig győzök utánuk rendet rakni, takarítani, vizsgák előtt a konyha...inkább nem is folytatnám :)

Mindig van valami, amire nem marad időm, vagy magamra vagy a tanulásra, arra, hogy haza menjek hétvégén... Ha valamelyik srác nagyon tündérkedvesaranyos és elmosogat helyettem, lelkifurdalásom van, hogy az én dolgom lett volna, szégyelem magam és arra gondolok, legközelebb jobban igyekszem, hogy ne fajuljon odáig a konyha, hogy valamelyik fiút már zavarja. Én is megkaptam már: "Azért főzhetnél többször!" Szívesen mondanám én is valakinek:"Bemehetnél heLyettem vizsgázni!"

Mi lesz, ha dolgozok és egy seregnyi gyerek rohangál körülöttem?!? Ó, pedig semmire nem vágyom jobban, mint hogy minta háziasszony legyek! Olyan kétségbeejtő belegondolni, hogy inkább megyek is tanulni, egytől vizsgázok.

Azért én szeretek nőnek lenni és amellett, hogy félek tőle, nagyon vágyok rá, hogy feleség, anya stb. legyek.

Szerintem elég, ha mi tudjuk, hogy ez mind együtt nehéz.

Meg ha belenézek azokba a mackó szemeibe, úgyse tudok rá haragudni... :)

Mindenesetre nagyon tanulságos volt ez a cikk és jó volt érezni, hogy nem velem van a baj, hanem ez valahol így van rendjén! :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook