Nők segítségét kérem akik fogamzásgátlót szednek! (beszélgetés)
Mondjuk sokan sokfélét mondanak, pl azt is hallottam, 3 évenként tartsunk 3 hónap szünetet, de olyat is hallottam, hogy ez felesleges.
Én is így gondoltam, hiszen csak felbolygatod a szervezetedet: épphogy hozzászokik ahhoz, hogy nem szeded, aztán megint szeded, és akkor meg azt kell megszoknia.
De ezt mindenkinek egyénileg kell megtapasztalnia, lehet nekem is kellett volna a szünet, és akkor nem elégeli meg a szervezetem.
Tényleg nem tudom.
De én soha többet, ez biztos :/
Egy hormonvizsgálatra azért elmennék a helyedben pár hét múlva.
Én 5 évig szedtem gyógyszert, egyik napról a másikra elkezdtem rosszul lenni. Pont ilyen tüneteim voltak nekem is, zsibbadás, szédülés, fejfájás, talán hajhullás is volt korábban, de nem vettem komolyan. A szívem is furán kezdett el verni, mintha kihagyott volna néha néha.
Hát elhiheted, nem kérdeztem meg a dokit, hogy abbahagyhatom-e, én bizony nem vettem be belőle többet. Nagyon megijedtem.
Másnap persze elmentem dokihoz és azt mondta, nagyon jól tettem, hogy abbahagytam. (A levélből max 6-7 szemet vettem be)
Elküldött neurológiára, vérvételre, stb, szerencsére nem volt bajom, de az azt követő fél évben annyit szenvedtem, amíg rendbe nem jöttek a hormonjaim, hogy csak na.
Én ha tehetném, mindenkit lebeszélnék az antibébiről.
Persze, amúgy nagyon kényelmes, és nem is biztos, hogy mindenkire így hat, de ha nem muszáj szedni, szerintem próbáljon mindenki más megoldást keresni :)
Bízzunk benne, hogy ez a pár nap nem okozott komoly változásokat! Szerintem azért ez a valószínű.
Tényleg keress másik dokit!
Nekem anno nem kavarta meg a ciklusom, hogy a levél közepén abbahagytam a gyógyszert. Remélem neked sem fogja.
Esetleg nem gondolkodtál még más védekezési módszeren? :)
Szia! Most ebben a pillanatban rakd le ezt a gyógyszert! Egy szemet sem többet! Nem véletlen van leírva, hogy ilyenkor abba kell hagyni!
Én régen jártam egyszer így, abba is hagytam azonnal a gyógyszert.
A másik gyógyszert is felejtsd el egy időre!
Várj meg szerintem pár ciklust, és utána kezdj esetleg egy másikat, vagy a régit, ha az bevált...és keress egy lelkiismeretesebb orvost!
jobbulást!
Egyetértek Boszy28-cal, semmiképp ne kezdj bele másik tablettát szedni ciklus közepén, főleg nem konzultáció nélkül - más a hormontartalom stb.stb. Egyébként én is yasminelle-ről váltottam dienille-re - azóta is iszonyú migrének gyötörnek két hetente...
Én most akarok áttérni a nuvaring-re, hátha beválna.
Szerintem így biztos nem, várd meg a ciklusod végét, és a köv. cikluskor kezdd el régit. Ez az én véleményem.
De előtte mindenképp keresd fel a dokidat!!!
További ajánlott fórumok:
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak...
- Profi angolos segítségét kérem
- Akik 40 felett fogamzásgátlót szednek....
- Akik szednek fogamzásgátló tablettát és...
- Hogyan hozzam előre a menstruációmat egy héttel, fogamzásgátló segítségével?