Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nők a volán mögött! fórum

Nők a volán mögött! (beszélgetős fórum)

1 2
2008. nov. 30. 12:05
Sajnos rossz a mondás, mert nagyon sokan vannak akik szeretnek vezetni, de félelmetes a stílusuk és a tudásuk.
2008. jún. 2. 16:04

Az én oktatóm mindig azt mondta, hogy aki szeret vezetni, az tud is.


Szerintem egyébként a női sofőrökkel kapcsolatos előítélettel van a baj. Sokszor megkapjuk, hogy "Ez is nő!" Emiatt alakult ki sok nőben a gátlás, a félelem.


1996 óta van jogosítványom. Kb. 10 éve vezetek napi rendszerességgel (átlag 100 km/nap), és élvezem. Egyszer voltam sértettje egy balesetnek, amikor telezöldem volt, és valaki balra nagy ívben elém kanyarodott. De ez sem tartott vissza az autótól.


Ha kocsiba ülök, azonnal lenyugszom.


Szóval türelem, csajok! Ne foglalkozzatok az előítéletekkel!

2008. máj. 20. 01:56
Olvasgattam miket írtatok és eszembe jutott életem első önálló útja.Én 30!!! évvel ezelőtt szereztem jogosítványt, akkor még nem voltunk sokan nők a volánnál.Átvettem a jogosítványt, el nem tudom mondani milyen boldog voltam vele.Szépen eltettem a táskámba, épp hogy masnit nem kötöttem rá,indultam dolgozni,na, bemutatom a kollégáimnak, mert mindig cikiztek amikor tanultam, ugyanis javarészt férfiak voltak.Kimegyek a kapun, akkorát nyaltam, hogy a szomszéd lépcsőház kapujában landoltam.Akkor látom, hogy tiszta jégpálya az út, ónos eső esett, de rendesen. Az utakon sehol autó,na gondoltam tiszta a terep,irány a garázs, mert én gyalog nem tudok menni egy lépést sem.Volt egy udvara a háznak és ott voltak a garázsok, a miénk is.Szépen nekikászálódtam, kihoztam a kis 1200-es Zsigulit és szépen elgurultam vele dolgozni.Beérek a munkahelyem kapuján,egy nagy sportegyesületnél dolgoztam,egy szál autó sincs az udvaron, pedig mindenki autóval járt.Na, gondoltam ennyire izgultam, hogy elnéztem az órát? Bemegyek, mindenki ott van,döbbenten néznek rám, aztán elmondták,hogy azt nézték az ablakból, ki az az őrült, aki ilyenkor autóba mer ülni,de arra álmukban sem gondoltak, hogy egy friss jogosítványos nő és egyedül.Kérdezték, hogy mertem ilyen időben kocsival jönni.Hogy mertem? Hát gyalog nem tudtam egy lépést sem tenni!Volt röhej rendesen, aztán azzal cikiztek, hogy mennyi horpadás lett az autón, amíg ideértem. Nekem több sem kellett, kizavartam az összes pasit a jégre és mondtam nézzék meg és addig be nem jönnek, amig hangosan ki nem jelentik, hogy egy sem.Na, akkor kivívtam a fiuk elismerését. A hazaútról nem beszélnék, mert akkor már féltem rendesen,de szerencsére minden rendben volt.Elég sokat vezetek és a mai napig is imádom, nekem minden bajom elmúlik ilyenkor.
2008. máj. 19. 23:22

Jól vezetek.Legalábbis remélem és mások is ezt mondják.És ez tényleg így is van,egész a parkolásig.Életem legszebb pillanatai közé sorolom,amikor a bmw megcsiálta azt a tolató radart,ami nem csak csipg,de belül a kijelzőn körbe rajzolva a kocsit,jelzi ,hogy melyik oldalon még hány centi szabad hely van:D:D

Egyszerűen nincs szemmértékem,ezért nem megy a parkolás,szóval szerintem a nők nagyrészének is ez a problémája,nem az hogy hülyék lennének:)

39. Akymo
2008. máj. 19. 23:00
Nő vagyok és taxisofőr :-D
38. f39a34943d (válaszként erre: 37. - 09ca1d3343)
2008. febr. 6. 06:10

Hu tükrözni tényleg rossz!

A Barkas után Ducatot kaptunk azzal jártunk keltünk a városban. Kb. ugy 3 évet asszem de lehet kevesebbet! a lényeg az, hogy a Ducato után puntót kaptam! Pillanatok alatt megszoktam, mondjuk nem az volt furcsa, hogy a ducatoval elég volt csak indexelni és huzódni beengedett mindenki, a puntóra meg rá se hederítettek szépen ki kellett várni amig valaki megszán!

A legrosszabb pillanat akkor történt amikor a thökölin mögém állt egy busz! Egyrész nagy volt mint egy állat másrészt azt hittem, hogy beállt a hátsó üléssorba. ... tul közel volt a lámpája a tükörben a ducatohoz képest! :D

37. 09ca1d3343 (válaszként erre: 34. - Vörös Oroszlán)
2008. febr. 6. 01:20

Hát,időbe tellik,amíg eltűnik ez a rossz szokás. Én emlékszem,hogy hónapokig bámultam a tükröt,ha mögöttem volt valaki,mindig elfogott a pánik,persze ilyenkor kevésbé figyeltem előre. Nem szabad! Aki mögötted van,az is figyel,ugyebár! :D


Úgyhogy,semmi gáz, gyakorlat kell és minden ok.! :)))

36. a5e77950a3 (válaszként erre: 30. - Vörös Oroszlán)
2008. febr. 4. 15:22
Sziasztok!Nekem 99 óta van jogsim és eleinte én is nagyon féltem!!Volt,hogy olyan ideges voltam ,főleg ha olyan helyre kellett mennem amerre nem vagyok ismerős hogy hánytam.De ez már a múlté.Ha engedtem volna a pániknak a mai napig nem vezetnék.Most is napi szinten vezetek és még sose volt baj(lekopogtam).Ha valami történt idáig a kocsival az a férjem volt(beletolatott a villanyoszlopba)Egyszer úgy csináltam ki a gumit,hogy egy aprócska vízcsapszerűt nem látta0m a kocsi orrától és nekimentem (nem én voltam az első!)a gumi szisszent egyet és leeresztett.Vörös Oroszlán!Én úgy szoktam emelkedőn indulni,hogy mielőtt gázt adok előtte elkezdem engedni a kuplungot.Aztán nagy gázt neki(max egy kicsit bőg,de elindul.
2008. febr. 4. 14:53

Hát,amióta betartom az 50-et a városon belül...bizony sok hapi integet nekem :D

Vajon mit akarnak? :)))

34. Vörös Oroszlán (válaszként erre: 31. - Éden74)
2008. febr. 4. 12:58

Köszönöm nektek!Tegnap vezettem és ti jártatok a fejemben!Azt gondoltam hogy ti ültök a többi autóban és hogy mindenki segít és kedves!Lehet hogy butaság,de sokkal jobb volt.

Egyébként ha nincs senki mögöttem egy centit sem gurulok hátra kézifék nélkül sem,de ha látom hogy nagyon közel állnak hozzám,akkot nagyon izgulok,mert nem akarom hogy neki menjek,meg hogy mutogasson meg integessen mert az nagyon rossz!

De kiheverem!

2008. febr. 3. 09:07

Csak 1,5 éve van jogsim de nagyon szeretek vezetni. Pedig eleinte sokat paráztam én is. Mondjuk szerintem a vizsga után még nagyon sok idő és gyakorlat kell az embernek ahhoz hogy valóban rutinos legyen a vezetésben, azt nem lehet az oktatás ideje alatt megtanulni.

A jogsi megszerzése után itthon kétszer fellöktem az udvarunkban álló virágos hordót tolatás közben. Aztán belejöttem. Bár én tükörből szeretek tolatni, nem hátrafordulva.

Én is pánikoltam mikor először mentem nagyvárosba, de ott is csak az elhatározás kell, hogy igenis meg tudod csinálni!

32. RLindi (válaszként erre: 30. - Vörös Oroszlán)
2008. febr. 2. 22:10

Ne aggódj,eleinte nekem is ez volt a parám.

Aztán egyszer csa már ment simán.

Mindenkinek máshogy jobb. Én ilyenkor nem használom a kéziféke csak a rendes féket,nekem ez jött be. majd Te is rájösz,h.jobb és menni fog csak legyen önbizalmad.

A volt férjedtől azért nem volt szép,h.leorditott...ez teljesen el tudja venni a kedvet..

31. éden74 (válaszként erre: 30. - Vörös Oroszlán)
2008. febr. 2. 21:46

szia.

Nem, nem leszel ilyen béna!Próbálj lazítani.Szeresd az autót, ne foglalkozz másokal hülyék mindenhól vannak.Rám is szoktak dudálni pedíg én oktatok is.Cáfolnám, mi nők nem vagyunk pánikolósak hiszen a gyereknevelésben is jobban megőrizzük a nyugalmunkat.

Ha nyomják rád a dudát vágd ki az elakadásjelzőt, akármi is lehet nem?Dombon felfelé húzd be a kéziféket az segít elindúlni gurulásmentesen.

Statisztikai adatok szerint a nők kevesebb balesetet okoznak, vagy szenvednek, tudod a józan ész.

Vigyázz magadra, sokat gyakorolj gyér forgalomban.

Üdv.......

2008. febr. 2. 19:55

Én 1990-ben vizsgáztam,aztán beálltam a garázsba és meghúztam az autó oldalát.A volt férjem leordította a fejem.Utána 16 évig nem vezettem és elváltam,persze nem ezért.

Most kb.egy éve vezetek,először órákat vettem,amikor beültem újra az autóba nagyon féltem,de nem volt olyan rossz mint gondoltam.Ma már nem remeg kezem lábam,és nem szorítom görcsösen a kormányt.Nagyon kell figyelni,mert minden pillanatban történhet valami váratlan.

Szerintem a nők jól vezetnek,csak akkor van a gáz,ha baj van mert szerintem mi pánikolósabbak vagyunk és rosszabbul reagálunk!Bár lehet hogy ezt is megoldja a sok rutin,ezt még nem tudom.Több aférfi a volán mögött,de ez az arány változik.

Azt nem szeretem,ha türelmetlenek az emberek,ha valamit nem csinálok olyan flottul.Nyomják a dudát rögtön,megelőznek,mutogatnak.

Amitől még mindig félek az az,ha a dombon kell elindulni fölfelé és állnak mögöttem,mert ilyenkor néha még visszagurulok egy kicsit,vagy pörgetem a motort.Vajon ez mikor múlik el?Vagy én mindig ilyen béna leszek?Másnak olyan szépen megy!

2008. febr. 2. 17:59

Sziasztok.

Én egy hői gépjárműoktató vagyok.Az a tapasztalatom, hogy független az férfi vagy nő, agy nélkül nem lehet vezetni.Volt olyan tanoló férfi aki alap dolgokat nem tudott megérteni a 25. stop táblánál sem állt meg.6. vizsgán ment át kreszből.

Most már elég az írni, olvasni tudás.Kár.........

28. 09ca1d3343 (válaszként erre: 27. - F39a34943d)
2008. jan. 27. 10:57
Szerintem fel sem vette volna, ha beszólsz...:DDD
2008. jan. 26. 14:13

Reggel hazafele jövet (nem buli munka) majdnem elütött egy enyhén világoshajú fiatal lány mert a cdjét kereste a padlón a kocsi addig meg felmászott a járdaszigetre! éééss!


ahelyett, hogy leüvöltöttem volna a fejét, hogy a fenéért ülsz volán mögé te szöke 3,14csa.

Erre a fórumra gondoltam mosolyogtam egyet és továbbmentem.

26. 09ca1d3343 (válaszként erre: 1. - Szabotimi)
2008. jan. 25. 21:12

Sziasztok!

Kb. 4 éve van jogsim. Hát, a vizsga félelmetes volt,a forgalmi ugyebár..:) Harmadszorra sikerült!

1.bukta: majdnem elütöttem egy biciklist (mentségemre legyen mondva,hogy a drági nem a 1,5 m-re lévő kerékpárúton haladt..ja,és esett az eső :D )


2. bukta : állítólag kihagytam egy index-et (szerintem megszívattak,mert annyira izgultam)


3. siker! Hát,megizzadtam...


Egy pici Opelon tanultam,nekünk kombi van. Hát, a különbség? Akkor érzed,ugye? Sokáig nem ültem be a kocsinkba,mert nem láttam az elejét,végét... Nemhogy beállni..:)

A mai napig ha viszem magammal a gyereket,néha hátranézek,hogy mit csinál, hát..nem kellene :)

Ellenben ha egyedül megyek,na az még veszélyesebb! :D

Egyszer,emlékszem szakytottam a körforgó felé,de már sehogy nem tudtam volna megállni,így kecsesen integettem az éppen ráforduló autósnak, hogy " bocsi,de én nem állok meg..."

Szerencsére nem történt baj! Azért most már nem száguldozok, ha nem muszáj...:)


Te meg gyakorolj sokat, és meglesz az eredménye! Én sokáig gyomorideggel szálltam be a volán mögé, de elmúlt...

25. atoy
2008. jan. 25. 20:59
a feleségem kimondottan jól vezet, viszont ha messzire megyünk Én vezetek mert a főutakat nem nagyon szereti/17 éves a jogsija/
2008. jan. 15. 02:45
ha bárkinek kissebbségi komplexusa lenne a vezetését illetően, jöjjön el és nézze meg én hogy vezetek.
2008. jan. 15. 00:25

Még nem volt meg a jogsim, de volt rá példa, hogy Ati átadta a volánt. Egyszer nekihajtottam a betonkerítésnek... Azóta is emlegetik... :)

Persze ilyet mostmár nem csinálok! :)

2008. jan. 14. 23:26
Még ennyi Ceglédit:)
21. Laryan
2008. jan. 14. 23:21

Amúgy én is Cegléden vizsgáztam,de nem ott tanultam,csak ott volt a vizsga!De nekem nagyon jó oktatóm volt és télen tanultam vezetni!

Szia!

20. Laryan
2008. jan. 14. 23:19
5 éve van jogsim,és nagyon szeretek vezetni.Az eleje nekem is húzósan indult,első vezetéseim: Mire átértünk a másik városba(25km)szakadt rólam a víz,minden percben azt kérdeztem a páromtól:jó helyen megyek,merre kanyarodjak,jól soroltam be,nekem van elsőbbségem,nem? stb-szóval kicsit gáz volt!Aztán egy-pár alkalommal később mikor nem volt velem a párom,és már kicsit elbíztam magam,tolattam hátrafelé ezerrel és amilyen gyorsan végighúztam a kocsi oldalát a villanyoszlopon az félelmetes volt.(A poén csak az,hogy előtte 1 héttel lett újrafestve-polírozva az autó.)Akkor nagyon megijedtem és rádöbbentem,hogy sokat kell még gyakorolnom-és a rutin,a tapasztalat a legjobb tanácsadó.Mióta megszületett a gyermekem még óvatosabb vagyok mert nagyon féltem őt és magunkat is!De sajnos nagyon sok felelőtlen ember van az úton,és ahhoz,hogy ezeket kitudjuk védeni kell a rutin!De úgygondolom,hogy női vezető is lehet JÓ!A lényeg,hogy sokat vezess,ne hagyd abba,bízz magadban és az autódban!
2008. jan. 14. 22:39
Mi is a KPM-hez mentünk, igaz nekem egy Nő volt az oktatom, valami Erzsike.
2008. jan. 14. 22:37
Úgy emlékszik, hogy ő már a KPM-nél vizsgázott.90-be és még a MOlnár volt az oktatója.
17. 95cf1e718b (válaszként erre: 16. - Szabotimi)
2008. jan. 14. 22:28
De szerintem azóta már biztos nyugdijba ment. Én még 1200. ladán vizsgáztam Katalin napon. A rutinpálya a temető mögött volt.
2008. jan. 14. 22:26
a férjem is nálla vizsgázott.
2008. jan. 14. 22:25
Szilveszterkor én vezettem haza a frontérát,remek volt,csak alig láttam ki belőle:))
2008. jan. 14. 22:23
Pedig nagyon szép hely. De elöbb csak ott gyakorolj. Én még a jó örg Bordásnál vizsgáztam. Elég jó hire volt cegléden.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook