Nő a szőr a nyakamon és nő létemre eléggé zavar. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
De ez azóta van, amióta tudod, hogy PCOS vagy, vagy előtte is ilyen volt?
Szokta a fodrász borotválni a nyakadat?
Én szerencsés vagyok ilyen téren. Nem vagyok túl szőrös típus, még a lábaim is alig van. a tarkómon, meg egyáltalán nincs. Nekem, rövid hajam van legtöbbszőr, és szeretem, ha jó rövid hátul. Sok fodrász szívesen leborotválná azt a néhány szál babahajamat, de mindig rájuk szólok, ha jó helyen van az ott. Sokkal világosabb is a hajszínemnél és egészen fent a hajtőnél akarnának borotválni. És amikor szólok nekik, hogy nem, akkor teljesen ki vannak, hogy miért gondolom, hogy ettől rosszabb lesz?
Na, pont azért, mert láttam már olyan női nyakat, ami hátul, szinte a hátig szőrös volt. Na ilyet, nem szeretnék.
Tehát, visszatérve a te problémádra. Gyantázd vagy epiláld. És ha a párodat annyira zavarja, akkor besegíthetne, mert úgy sem látod rendesen.
A gyantától és az epilálástól egy idő után kevesebb szőr lesz ott.
Egyébként a párodnak nem szőrös a nyaka? A férjemnek és a fiamnak is, csak gyakran (szinte hetente) le kell húzni, hogy ne legyen ápolatlan hatású.
És amit még gondolok: a PCOS szokott okozni férfias szőrösödést, mellkas, áll, köldök körül, de olyat még nem hallottam, hogy a tarkón is az okozná. Én azt gondolom, hogy a tarkón lévő erős szőrzetet a borotválás okozza, így hiába kezelnek PCOS-al, akkor sem fog eltűnni.
Gondolom ez a tarkószőr, nem most lett ott, hanem mindig is ott volt.
Ha ilyen lenne a nyakam, akkor biztos, hogy olyan frizurát választani, aminél nem zavaró. Pl. vállig érő (csak úgy fognám össze, hogy lent lenne a copfom), hogy takarja.
Kár ezért szégyenkezned! ezzel csak magadat idegesíted. Inkább próbáld meg magadban/magadon megtalálni a szépet.
Szia! Az én füleim alatt hátul nekem is van babahajam és nagyon nem tetszik. Már gondolkoztam a leborotválásán, viszont nagyon ronda tud lenni amikor nő vissza, így inkább hagyom.
Próbáltál már valamilyen hormone balance terméket? Lehet érdemes lenne kipróbálnod kúraszerűen.
Lézerrel megszüntethető, ha nem szőke, vagy ősz az állon/áll alatt.
Vagy elektrolízis (tűs szőrtelenítés) is lehetséges ez színtől függetlenül hat.
Én nem borotváálnám a helyedben, mert az erősíti. Esetleg gyantáztatnám.
Óóóó, ne zavarjon! Ez manapság nagyon trendi! Főleg az, hogy nem akarsz megfelelni a társadalmi elvárásoknak.
Tűzd fel a hajad, hogy jól látható legyen;)