Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nincs farsang fánk nélkül fórum

Nincs farsang fánk nélkül (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Nincs farsang fánk nélkül

10. nenne67 (válaszként erre: 6. - Rozsa3)
2012. febr. 19. 16:21
Igen,csak ennyi.Ami még jó benne,hogy nem szívja be az olajat.Másnap viszont már nem olyan jó :-(
9. nenne67 (válaszként erre: 4. - Basset)
2012. febr. 19. 16:20
Igen,így is lehet mondani.Viszont fánk lesz belőle :-)
2011. jan. 26. 22:28
dehogyis nincs!
2011. jan. 26. 20:12

Farsangi fánk ... az én bevált receptem alapanyagai ...

Hozzávalók (kb 21 db fánkhoz)

A fánkhoz:

500 g liszt

200 ml tej

40 g élesztő

50 g porcukor

60 g olvasztott vaj

5 db tojássárga

A sütéshez:

olaj

A díszítéshez:

baracklekvár

porcukor

6. rozsa3 (válaszként erre: 2. - Nenne67)
2011. jan. 26. 20:10
Élesztő? Semmi? Cukor, só se? Csak úgy kérdezem,mert lehet, hogy kipróbálom :)
5. 859d58d4d8 (válaszként erre: 2. - Nenne67)
2011. jan. 26. 19:16
Jajj de jó, ezt kipróbálom, köszi a receptet! Amúgy épp a napokban gondoltam rá, hogy sütni kellene, a gyerekek imádják!
4. Basset (válaszként erre: 2. - Nenne67)
2011. jan. 26. 18:18
Ez a sült galuska...? Érdekes...
2011. jan. 26. 16:48

A helyiség ne éegyen huzatos ahol kelesztjük, és készül a farsangi fánk.

Kanalasat szoktam inkább..

2011. jan. 26. 16:41

Fordulós fánk:2 egész tojás,2 bögre forró víz,2 bögre liszt.

A lisztre ráöntjük a forró vizet,majd belekeverjük a tojást. Kicsit folyós galuskatészta "keménységű" lesz.Ezt forró olajba szaggatjuk(bár a folyatjuk jobb szó rá),megdagad,és amikor megsült az egyik oldala,magától megfordul.Kicsi lábosban elég sütni,de tegyünk annyi olajat hogy lebegjen benne és meg tudjon fordulni.

Porcukorral,fahéjjal,lekvárral... ízesítjük.

Gyorsan készen van,és nem drága :-)))

2011. jan. 26. 16:08
A vízkereszttől, azaz január hatodikától hamvazószerdáig, vagyis a húsvét előtti negyvenedik napig tartó időszak a bálozás, mulatozás, evés-ivás ideje.
A farsang a római kor szaturnáliáira nyúlik vissza (az ókori Rómában Szaturnusz isten tiszteletére hétnapos örömünnepet tartottak). Nálunk a XIV. századból maradtak fenn az első, farsangi szokásokról beszámoló feljegyzések.

Ugrás a teljes cikkre: Nincs farsang fánk nélkül

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook