Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Névváltoztatási procedúra fórum

Névváltoztatási procedúra (beszélgetős fórum)


2011. márc. 18. 19:21
Már elkezdtem, de még nem értem a végére!:(
2011. márc. 18. 15:42
Volt valaki aki mostanában csinálta végig?
2010. aug. 9. 14:34

Én is névváltozás előtt állok esküvő miatt. Úgy hallottam, hogy az okmányirodába kell menni, és ugyanúgy intézni az iratokat, mint amikor lejár a személyid, vagy a jogsid. Mindenért külön kell fizetni ha jól tudom.

Húzós lesz, ha tényleg külön kell perkálni minden iratért. Személyi, jogosítvány, forgalmi engedély. Talán ami ingyenes: Taj kártya, Adó kártya, Lakcím bejelentő.

5. Bri* (válaszként erre: 1. - Klenca)
2010. aug. 7. 21:19
Anyakönyvvezetőnél kérelmet nyújtasz be, hogy a leánykori nevedet szeretnéd viselni. (5.000 Ft. illeték). Ő ad egy utólagos bejegyzéssel ellátott anyakönyvi kivonatot, amely már tartalmazza a változást és ezzel mehetsz az Okmányirodába, stb.
2010. aug. 7. 19:37
Anyakönyvi hivatal. Ez nem olyan macerás mint hinnéd. Én anno visszavettem a lánykori nevem és azt egyúttal meg is változtattam. :)
3. Fedo (válaszként erre: 2. - Mh07)
2010. aug. 7. 17:52
először az anyakönyvi hivatalba kell bemenni.azután az okmányirodába. mindkét helyen adnak csekket. most 7000 ft-ba kerül összvissz az egész. ha megjön a személyi igazolvány az új névvel, akkor át kell iratni minden hivatalos okmányt. azok már mind ingyesek.
2. mh07 (válaszként erre: 1. - Klenca)
2010. aug. 7. 17:48

Szia!


Igaz jó néhány éve volt már, mikor velem is megesett a név"változtatás".

Akkor egyszerűen bementem a váláskor kapott papírokkal (válási anyakönyvi kivonat) valamint a születési anyakönyvi kivonattal az Okmányirodába és ott elintéztek - sok-sok ezer forint ellében - mindent.

Új személyi, lakcím kártya, útlevél. Az adóazonosító jelet az APEH-nél lehet intézni, a TAJ kártyát pedig a TB-nél. A jogsit már nem tudom pontosan, mert akkor még a jardok intézték.

Érdemes az Okmányirodánál kezdeni, ha regisztráltál a www.magyarorszag.hu-ra akkor azon keresztűl tudsz már sok mindent intézni.

Viszont ha tanácsolhatom, ha elkezded akkor egy lendülettel csináld végig, mert a régi-új azonosítók csak kavarodást okozhatnak.

Ja és ha elkészültek, akkor lehet lejelenteni a változásokat: m.hely, bank, biztosító, stb.

Kitartást!

2010. aug. 7. 17:38

Sziasztok!

De jó is annak, aki az US-ban tanúvédelem alatt áll, s a kezébe nyomnak minden új papírt, mindent elintéztek helyette...


Elváltam, s engedélyt kaptam rá, hogy a lánykori nevemet használjam az XYné helyett.


Mi az eljárás ilyenkor? Hol kell kezdeni? Mi mennyibe kerül? Hol mindenhol kell bejelenteni a változtatást? Mi a helyes sorrend? Mennyi időbe kerül a régi-új személyiség visszanyerése?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook