Nevelőszülők (beszélgetés)
nálunk nincs csend interneten beszéltem a svédekkel ciprussal laci fiam motorozik megállás nélkül és egy maszeknál dinyét árul minden másnap ildi vezetni van a kicsik elbujtak mert igy nem kell semmiben segíteni véletlen se.. adri elaludt kati pesten én tartom a frontot itthon
Nálunk is csönd van nincs itthon a lány.
Annyira féltékeny az öccseire, hogy megtudná fojtani egy kanál vízbe. Nem akar felnőni. Mint ha ez igy menne. Valahogy megkéne vele értettni, hogy össze kéne fogniuk mint állandóan széthúzni.
♣♣Szép napot Mindenkinek!!♣♣
a tehetetlenség nem nyugalom de nem hallgat rám de már én sem tudok gyomorgörcs nélkül hozzászólni... A lányommal beszélgettem ki cipruson van egy órát s látom hogy eggyel kevesebben leszünk itthon...Ildi hozta haza a templomból a feleségemet jól vezet jól orgonál... a kicsi anita futni van 4-5 km fut minden este mostanában adri álmos és nyávog...a mamámmal és kati papájával is beszéltem mind ketten panaszkodnak nehéz idősnek lenni...
Sziasztok!
Margókám ne vedd félválról a lábadat én is tudnék szörnyüt mondani de biztos te is tudod mennyi veszély leselkedik rád... vigyázz magadra!!
Alföldi látom megnyugodtál a fiad ügyébe. Kitudja előre mi az amit ha mondunk-teszünk majd jol sül el valamikor.
Az elöbb beszéltem a lányommal. Most már bent van a koleszba mondom probáld megtalálni a jó oldalát a dolgoknak. Mondta, hogy találkozott a buszon egy volt tanivánnyal és azt mondta ez az iskola arra jó, hogy megtanulod mi vár rád kint az életbe. Ott nem olyan lájtosak a dolgok mint a többi szakmunkás iskolába elhitetik a gyerekkel. Jó lenne ha valakire már halgatna végre.
pihenj inkább és feltétlen szedj valami vér higitó vackot a lábadra az egyik nagyon sok gyerekes papa ezzel a nyavajával ami neked is van épp ugy pihent mint te és most nem mozog a fél oldala... próbáld meg irányítva csinálni hátha ülve is ugyan ugy sikerül csak nem te mozogsz a gyerekek is el tudják készíteni ha te csak mondod nekik az is elég talán... ma nagyon jó napunk volt nadrágokat vásárolgattam a lányoknak mindenki olyat vehetet amilyet akart igy hát mindenki nagyon örült , nálunk a gyerekek főznek mindig más ma rakottkrumpli volt az ebéd és az osan olcso dinnyéjét ettük hozzá az uborkát mi ott vettük nem volt drága és csak mosni kellett s be az üvegbe de ezt is a lányokkal csináltattam...kovászolják.. 2 ötliteres üveggel lett... ma már a paprika is olcsobb volt 250 és szép a paradicsom 200 is egész türhető volt...a gyerekek élvezik a nyarat egy nagy medencét állitottak a körtefa alá s egy kissebet a teraszra a kinti nagyon koszos pedig csak egy két napja lett feltöltve a teraszon ott valamivel tisztább a szürő semmit se számit... hiába megy
♣♣Szia! Picit igen,de itt az uborka szezon nem hiszem hogy hiányzott a lábamnak,de majd lesz valahogy.♣♣
Köszönöm!
remélem magadra nézve is félre teszed a gondokat kicsit.
Margókám jobban vagy??
Nagyszerű hétvégénk volt Ildi helyettesítette az orgonánál Noémit minden baj nélkül három misén is Antinak ugy látom sikerei vannak a német tanulásban és lassan a lányoknál is ...lassan elmegy egy évre...most magol.. laci dolgozik éjjel nappal mindegy hogy én mit mondok neki vettem uj fűkaszákat a kut is lassan elkészül a gyürüket teszik be a földbe...rákoscsabán is voltam de még ujpesten is a gyerekekhez svéd unokatestvérek jöttek egy pár napra ami a helyzetünket könnyiti és neheziti is adrit most hozta a lányom ebben a percben ő remek gyerek még az indulás pillanata nincs eldöntve csak az hogy megyünk. a buszt átnézetem előtte...reggel vásárolni du a tóra megyek közben a Tinyei háznál vágatom le a füvet ma barackot szedtünk kb két háromszor öt kilot a gyerekek megették lekvárnak nem lett az idén...nagyon ritkán tudok leülni egy kicsit mert még olyan sok az elintézni való az ut előtt ami rám vár pihenjetek a gondokat fére ugyse tudjuk megoldani..megvárnak ...mindenkinek szép nyarat kivánunk pest széléről
Szia! Sziasztok!
Megjöttünk. Jó volt szép volt de egy hét elég. A szomszédok biztosan már alig várrták, hogy elmenjünk. Nemtudom mi vana gyerekekkel de alig birok velük. A nagylány is kijött tegnap a nyaralóba 5perc mulva már magánkivül orditott az öccseivel. Akkor megfogtam a fiukat elvittem sétálni őket akkor meg az volt a baj, hogy miért nem őt viszem akkor azért kiabált. Annyira ideges, hogy alig lehet hozzá szolni mikor megjön az iskolából. Mindent és mindenkit -gyülöl-ezek az ő szavai. Mondom neki mond meg mit akarsz. Akkor azért mérges, hogy mért várom el egy 17 éves lánytól, hogy tudja mit akar. Még egy hét és itthon lesz agusztusig. Valahogy lekell csillapodnia mert ez igy nem megy. Mivel a kicsi miatt amugy is örökké résen kell lennünk. A nagyra nem tudok annyira figyelni. De ő ezt nem veszi tudomásul.
összetörhetném de nem ez a megoldás az eszére lelkére nem hat semmi...dolgozik egyik barátjával ami nem is baj de sajnos a barátokra és nem ránk hallgat abban a korban van amit kihagynék ha lehetne mert persze mikor majd jól porul jár mint nem egy két gyerek akor ezek a hibák nem nagyon javíthatok...majd lesz valahogy ildi is lassan de jogsit szerez hétfőn reggel lesz a vizsga... szerencsére a mamám jön s talán rá jobban hallgat mint miránk...nyaraljatok jól pihenjetek...gyogyuljatok...
Szia Marika! örülök, hogy erre jársz!
Annyira furcsa, hogy nem tudod megtiltani a motorozást... Neked aztán már van tapasztalatod bőven! Mást sem csinálok mint csak tiltok valamit de mindig megszegik... De holnap ujból kezdjük..
Köszönöm, hogy válaszoltál, igy már el tudok valamerre indulni, mert az a célom hogy törvényes keretek között mindkettönknek meg felelő megoldást találjak !Bizony az én gyerekem is buta döntést hozott és hamar rá jött De szerintem titokban tudta hogy ránk minden esetben számithat , nem csak mint nev szülőkre ......legyen kevés munkád és sok örömöd gyermekeidben még egyszer köszönöm:marcsi
minden olyan joggal rendelkezünk amivel a gyerek javát lehet szolgálni szerintem mért ne fizethetnél albérletet ha telik... de amit én leirtam ugy értelmeztem hogy az életkezdési segélyét megpróbálták kivetetni vele... szerencse ha nem...ha a gyerek javát szolgálja és te vállalod,hogy felügyeled szerintem ennek semmi akadálya sem lesz amig igazából tanul...nem irigyellek... nekem is hazaszaladt mérgében anita de már köszönő viszonyban is alig van a vérszerinti rokonokkal...pedig ő rá se nézett soha senki és kiváncsi is akor lett rá valaki mikor már dolgozni tudott...
Laci motorozik minden tiltás ellenére ...
mi megvagyunk a boszankodást nem tudom kihagyni nem tudom közömbösen csinálni,pedig ugy kéne a gyerekeket kiviszem du ként a tavakra uszni rengeteg a dolog amit mindig csak tolunk magunk előtt....
Sziasztok!
Igaziból csak holnap leszünk én csak soronkivül vagyok itthon. Egész jól eltelt a hét. Most lehet 2 hetet unatkozni. Bár csak a fiuk voltak velünk de ez is elég ahoz, hogy nagyon összevesszenek!
Alföldi nemérgelödj! Margókám ugye pihenteted a lábad?
Majd a jövőhéten többet irok puszi nektek!
Szia Köszönjöm aleveled ,azt hiszem nem fogalmaztam jól A srác tanul még ,fél évi bizonyitványát vitte ott elvégzete az év másik felét megbukott ithol válalja az gégi iskolája a pótvizsgát Nem vett fel semmi pénzt (nem volt rá idő ) Mi egy percig sem gondoltuk hogy menni készül mert semmi jel nem mutatott rá De ez már a múlt ,Ma be ment az ottani gyámhivatalhoz ahol jegyzőkönyvbe mondta hogy vissza akar jönni és kérte hogy vegyék vissza a randszerbe csütörtökön meg lesz a határozat (ezek rendben vannak a sulit is elintéztük) én azt szeretem volna Töled kérdezni hogy ha albérletbe megy itt a mi városunkba amit mi fizetnénk az ellátmányábol az törvényes e? vagy egy fedél alatt kell élnie velünk ???erről tudsz e valamit?De nem gond ha semmit mert itt helyben is utánna tudok nézni csak biztosra akartam menni mert nem biztos hogyminden hivatal segitő szándékú Üdv Marcsi
mostmár csak ketten vagyunk itt, tegnap annyi bosszuságot ettem hogy az agyvérzés határán lehettem a kezelhetetlen fiam,megmagyarázhatatlan modon egy motorral került elő 17 éves s hiába papoltam egésznap hogy jogsi nélkül ne furikázz csak ajtócsukodás és motorozás követte mondottakat .. hát ez igy ment egész nap... anti viszont intenziv németoktatáson van reggeltől estig...és egész jól birja... ildit körberajongják a fiuk csak imádkozni tudok hogy ne ugorjon valamelyik karjába... a kicsikkel kijárok a partokra nagyon élvezik az uszást esténként...most egy pár napig mi se leszünk helyemre a mamám jön mig oda leszek a gyerekek mellé legalább is azt igérte hogy az itthonmaradtakkal megprobál ő lenni..remélem te jobban vagy vigyázz magatokra pihenj....
♣♣Jó pihenést,várunk vissza.Szia♣♣
Sziasztok! legyen szép hetetek!
Megyünk ki a nyaralóba egy hétmulva jövök!! Addig is vigyázzatok magatokra!!puszillak benneteket!
♣♣Szép napot,és vidám hetet Mindenkinek.♣♣
Már mi is vágyunk a tó partra majd holnap. Anagylány vissza ment gyakszira de annyira utálatos volt az indulás utolsó óráiban velem meg a tesóival... A férjem ilyenkor ki sem bújik az odujából mert nem viseli a veszekedést. Nekem muszáj ott lenni. olyan furcsa kislány állandóan ideges feszült olyan igazi sárkány.. Remélem kinövi egyszer...
a sogornőmnek saját nyaralója van,ott is nekünk nagyon aranyos testvéreink vannak a gyerekek fellépése pedig a multévi sikerek miatt van.általában mivel a világ minden táján jelen vagyunk összeszoktuk hangolni kinek mi a jó ....ez a szerencse...a gyerekek már most mennének de még van egy két dolog amit elötte el kell rendeznem ,még vagy tiz nap mulva tudunk csak elindulni...adig viszont kiviszem öket a tópartra
Sajnálom akik küldik azok is kapják valakiktől a fiam meg csak 1 hétmulva jön nyaraln azt megkérdezem de nem akarom nagyon őt sem terkelni mertannyit dolgozik had pihenjen egy kicsit...
Mé hétfőn megyünk megint 1 hétre a nyaralóba.Aztán a fiamék nyaralnak 2 hétig. utánna megint mi jövünk.
A Spanyol nyaralás biztos nagyon klasz lesz. Milyen jó, hogy vannak emberek akiksegitenek, támogatnak titeket. Igazán nagyon örülök neki.Annyira megérdemlitek!!!
valakiz nem ismersz aki megmondja közülük... Megkaptam a Nil palmerasi kulcsokat enyém a nyaraló jul és aug ban is ugy hogy egy hoszabb időre elmegyünk valószinű még nincs döntés..de jólenne a gyerekeknek és nekünk is...ez a közvetlen tengerpart spanyolországban és mindennel felszerelt légkondi stb ahová készülünk az ablakok a tengerre néznek...még egy pár nap s gondolom neki lendülünk...
nekem is azt ugy küldik én csak továbíton..
idáig nem boldogoltunk pedig te annyi ilyen hangos üzenetet tudsz küldeni...gondoltam megirod hogy kell...
Szia Alföldi!
Bocsi, hogy tegnep nem irtam de nem volt szabad gép. A zene nem jött át. Probáltam csekélyke tudádásomat latba vetni de sehogy sem ment. Szivesen meghallgattam volna....
azt hittem felkelek és a használati utmutatokat itt találom leírva töled hogy hogy kell egy cd dalait levélbe tenni de hát egy betű sincs... ma a tatai tohoz viszem a lányokat evezni....csak előtte főzünk valami jót...
♣♣Sziasztok,szép napot,kellemes hétvégét Mindenkinek.♣♣
További ajánlott fórumok: