Nevelőszülők (beszélgetés)
sziasztok!!!jobban vagy már?????nálunk nincs baja senkinek ,csak piszok álmos vagyok.egész éjszaka mászkáltam az ól meg az ágyam között ,de egy darab malac sem született.mondtam neki ma már egyedül csinálja,mert én már ki nem megyek hozzá......
na sziasztok!megyek Imruskáért és utána irány táncra mind a 3 -csemete.megint bicajjal,megyek mert apa elment az autómmal Szegedre.....visszafele
meg séta ..úgy 2-km kb este még jövök!!!
Sziasztok!
Hát a mai napom rosszul indult..Hajnalra nagyon görcsölt a hasam..stb...nem tudom mit ettem össze másnak nincs baja..na megyek nyögni majd este jövök!Szépnapot!!
sziasztok, lehet, hogy azért nincs itt mert ott gyönyörködik bennük.:))
a képeket köszönöm, nagyon jók lettek, remélem szép napook lesz!!!
sziasztok !mindenkinek jó éjszakát,............
remélem reggelre már lesznek kis .malackáink .
igen Zsani,Imi nagyon örül ,a szemüvegnek .azt mondta,hogy vigyáz rá ,és majd jó lesz neki,ha kamionos lesz ....(((addig csak néha teszi fel))))
jó éjt,sziasztok!!!!!
sziasztok..
jó hozzátok jönni egy fárasztó nap után...
mi is anyósoméknál voltunk ebéden, de előtte láthatás, utána meg elmentem a záródogámat legépeltetni, most értem haza,
holnap jövök, jóéjt anyukák...és leendő anyukák..:)))
Sziasztok!!
Na én is ide értem!
Annyi szépet irtatok, hogy csak irulok -pirulok!! Az érdem nagy része a Bobimamié a finom kajáért. Nagyon örültem nektek olyan büszke voltam, hogy ilyen jó, kedves emberek megtiszteltek a látogatásukkal. Nagyon jó ez a net sosem talákoztunk volna és az nagy kár lenne!! A gyerekek aranyosak. A kicsifiam teljesen szerelmes a Bogiba már az esküvőt tervezi!!:)
A rengeteg csoki is szép emlékeket hagyot mind kettőbe. Nem győztek mesélni a nővérüknek aki azzal viszonozta, hogy ő még jobban érezte magát, még finomabbakat evet. Na meg persze egyáltalán nem hiányoztatok -mondta a tesóinak ami megint veszekedést hozott.
Ma megint kicsit elbeszélgettem a lánykával.. aztán mi marad meg benne ki tudja? Nehéz a kamasz élet.
Szóval nagyon köszönök mindent mindenkinek!!!!!!:)
Ha a jóIsten mgengedi látjuk még egmást!!
Jó éjt nektek!!
Majd holnap jövök!!
sziasztok!elmentünk a mamikat megköszönteni .azután engem köszöntöttek a gyerekeim.((igaz ,hogy én nem bort,hanem virágot kaptam))))és nagyon-nagyon,örültem neki....most fürdés és hajmosás van .
közben rohangálunk az ólba, mert születési örömök elé nézünk ugyanis ,most fog meg elleni a disznónk ((fufu))).tényleg hol van mindenki????????
Jóreggelt! Én voltam este az utolós most én vagyok az elsőő:)))Minden kedves anyukának küldöm! "Fáradt kezedre könnyesen hajolva
Megköszönöm néked az életet,
Az, álmaim s fehér szívedből nőtt
Meséidet, a tündérszépeket" Puszi Mindenkinek!
Sziasztok!
Mi is szerencsésen hazaértünk kb fél órája! Nagyon szépen köszönjük ezt a csodálatos napot, nagyon jól éreztük magunkat! Egész úton a arról beszélgettünk, hogy milyen nagyon jó volt! Reméljük hamarosan ismét találkozhatunk veletek! Millió Puszi, és szép álmokat kívánok Mindenkinek! Holnap majd jövök! Jó éjt:)
sziasztok!
szerencsésen hazaértünk teli szép élményekkel....
mindannyian nagyon jól éreztük magunkat és ezt nektek köszönhetjük...nagyon örültem, hogy sikerült személyesen találkozni és nagyon remélem ez a kapcsolat csak erősödni fog...
köszönjük a vendéglátást, lúdanyó és a többieknek is azt a kedves , meleg fogadtatást., a finom ebédet......
a lányok egy része majdnem egész úton beszélt, az élményeiről, és, hogy mikor fogunk mi titeket vendégül látni...
nagyon bizom benne, hogy mi is viszonozni tudjuk majd nektek ...
jóéjt mindenkinek
sziasztok!gondolom még az úton levők mostanában nem,jönnek..nagyon jól éreztük magunkat.köszönöm mindenkinek ,hogy eljöttetek ,a majálisra,és hogy megismertük egymást.köszönjük lúdanyónak a meghívást
és a vendég látást.mindenkinek,jó pihenést!!!holnap
horgász nap!!!!!sziasztok.....
mivel csak három helyre másolom ezt gondolom nem zárnak ki érte...: de ha véletlen még is ugy sincs elég időm gyakran a gépnél lenni:Anyák napi rózsaszál /Csépány 2008-03-28 20:53
Nyílik a tavasz .Nyilik az ég. Nyilnak a rózsák és nyilnal a szivek .Anyáknapja van ma.A köszöntök már elhangosztak.Felszáradtak a meghatotság könnyei. A szivemben még vissza hangzanak , Mécs versének gyönyörű sorai :,,Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna s ezer hálamalom csak zsoltárt mormolna az én köszönetem úgy is kevés volna Hogy ha a föl minden szinmézét átadom az ő kedvességét meg nem hálálhatom,ez az én bánatom harmadik bánatom.
Ünnepi ebéd. Kint madárdal, bent kanál csörgés , halk beszélgetés . Az asztalon a párolgó étel , égő gyertya , és egyetlen szár piros rózsa .A kis kert legszebb rózsaszála . Rajta gyöngyszemek. A
köszöntö,, kisember" és a megköszöntött édesanya ,
könnyei. Olyan szép minden .Együtt a család . Együtt az asztalnál , együt szivben lélekben .Ott leng közöttük a béke angyalok . de ott rettenkedik az ördög is .Bele bújik a " kisemberbe
aki , ki tudja milyért megrángatja Ágika cofját.
A gyertya tovább ég, de a mécses el törik. Ágika nem sír , visit mint akit nyúznak. Nagyi vígasztalná kedves " rózsaszálát " . Így becészte unokáját , de az még hangosabban zokog . Nagymama
villámló szemekkel fordul Lackó felé: " legalább
anyák napján hagynátok bákát egymást ! " A kis bűnösnek nem tetszik a feddö szó .Összeránytya szemöldökét és hangosan sziszegi : Meddig tart még ez az anyák napja? Soha nem lesz vége? A vázából kirántja a rózsát és dühötten kivágja az ablakon. Döbbent csend.Egy nagy csattanás. Egy rettenetes atyai pofon. Az első . Apa soha nem ütötte meg egyetlen gyermekét sem, de most elragadta az indulat. Atya és nagyi egyszerre sírja apa felé: Ne bántsd , ne bántsd ! ( Az atyai szív már ilyen ) Az apa ki megy az udvarra fölveszi a letörött fejü rózsát be hozza. Megcsokolja. Megcsokolja felesége kezét is ( Milyen szép: közel 20 év után) Át adja a virágot.
Fiad helyet én kérek bocsánatot... A bünös magába roskadtan de dacosan ül.Tizen évesen talán legnehezebb beismerni, hogy hibáztunk .Sötét lesz a szobában. Felhö vonul a nap elé az arcokról lehervad a mosoly . Elhallgat a madár dal is .A futó felhöből néhány szem eső hull a kerti vírágokra. Mintha valaki sírna az égből Az ebédnek és a jó hangultnak vége. Az asszonyok rendet teremtenek.Valamiféle rend teremtödik a kisember lelkében is ,aki most már nem annyira dacosa inkább valami bünbánat félét érezve ül az asztal mellett. Apa megérinti a vállát. GYere ki a kertbe ! A rózsák között kis pad. A szülök kedvenc tartoszkodási helye. Már amikor ráérnek,
és amikor nyílnak a rózsák. A szoba ablakán át éppen arra a rózsára látni .Lackó elforditja a fejét. Hosszú , hosszú csend után apa szólal meg:
Látod mit tettél?
A kis embert elfutja a könny. Most oldodik benne minden .-Sajnálom apuka, bocsánetot kérek! Apa magához öleli a kis bünöst. Én is sajnálom azt a pofont. De ne feledd anyák napja addig tart amíg él az édesanyád . Fujd ki magad, és menyj be anyádhoz . Vigyél neki egy másik szál rózsát. De ne pirosat , fehéret! Igen fehéret ,mert ez a békének és a szelidségnek a színe...
Sok- sok tavsz múlt el az óta. sok rózsa hullatta el szirmait . Az a rózs tő már régen ki veszett, de él utodaikban az új hajtásokban oltásokban . Apukából dédapa lett aki unokának és rózsának szenteli életét. Anyuka el ment . Sírjáról soha nem hiányoznak a rózsák. Az egykori kisember nagy ember lett . Fő mérnök . Ritkán tud hazamenni, de évente legalább kétszer ki megy az édesdanya sírához. Mindenszentekkor és anyák napján. Most is anyák napja van.A fő mérnök úr volvoját a temetön kivül hagya . Oda sétál a sírhoz. Egyedül . (csak az emlékek kisérik . Annak a régi , fájó anyák napjának az emléke. A kezében egyetlen piros rózsa . A sírnál csendben ímádkozik. Valahol madár dalol. Az égen felhők szállnak . Szállnak mint az évek, színte észrevétlenül. Éppen 40 éve volt az az anyák napja . a deresedö hajó férfi megcsokolja a rózsát , megsimogatja a keresztet , amelyen egyetlen szó áll . Édes anyánk . Egyszer majd oda kerül a másik szó is . Édes apánk.Megcsokolja az arany betüket is . Ezek a csokok persze édes annyjának szolnak , mint ahogy az a néhány forro köny csepp is ami a rózsára perdülve gyémántként ragyog az égö szirmokon . El helyezi a rózsa szálat. Még egyszer megsimogatja a síremléket . Körül néz. Egyedül van. Szinte csak maga eklé suttogja :
Anyuka! Apuka tévedett , amokr azt mondta akkor , hogy az anyák napja addig tart amig édesanyánk él . Tovább tart. Addig amig mi gyerekek élünk .
A fuó felhőből néhány szem eső hullt a virágokra. Vagy talán az égből hulltak le a boldogság könny csepjei édesanyja szeméből? Ki tudja.
Vannak még , lehetnek még csodák.
Csépány László
anyáknapján sok dallal verssel ilyenkor sokszor készült egy egy müsor... a 11 gyerek előadásásban kulturházakban templomokban idősotthonokban
megyek aludni, mert holnap korán kell kelni:)))
sziasztok...
megint itt vagyok ,igaz ,hogy a filmből nem láttam
egyetlen kockát sem,mert kisfiam haza esett a horgászatból,mi meg apával nekiláttunk a szórakozása eredményét ,megpucolni.így legalább nem kell holnapra a fagyasztóból kivenni a halat ..frisset főzök.. már álmos vagyok .sziasztok!!
sziasztok!!!
készülünk a majálisra ezerrel.5 tepsi pogácsát ,sütöttem .ahogy sült ,úgy gyűlt a család apraja
nagyja körém,az illatra még az elején azt hittem ,hogy az egész utcának elég lesz a pogácsa,de a végén már rá kellett szólni a bandára hogy majd ,
holnap lehet kint folytatni a pogácsázást...
holnap jó idő lesz :::rövidgatyós,pólós,:::idő.
holnap fojtatjuk,most sürgős ,tv néznivalóm van,
a kedvenc színészemmel (RTL CLUB))imádom
meg azután holnap korán kelek még rengeteg dolgom lesz semmit nem raktunk még be a kocsiba remélem
felét nem hagyjuk itthon annak amit vinni akarok
jó éjszakát !még lehet hogy a film után be nézek
hátha valaki még nem alszik ..sziasztok!!