Nevelőszülők (beszélgetés)
Sziasztok!
Sok hozzá szólást elolvastam,érdekes mind.Volna még ezekhez pár kérdésem.Irna nekem valaki akár privibe is,hogy heves megyében hol lehet nevelőszülőnek jelentkezni?Mennyibe kerül a tanfolyam,és hány gyermeket kapunk ha vége a tanfolyamnak?A gyermekek számát mihez mérik?
Előre is köszönöm,ha akad valaki aki erről a témáról priviben is levelezne velem azt megköszönöm.
Sziasztok.
szeretném,ha ezt elolvasnátok!!!!!!!!!!!!!!!!
2010-03-01 21:10
Semlegesnem: betört a gender az óvodákba
„A szakmai szervezeteket megkerülve a kormány arra kötelezte az óvodákat, hogy módosítsák nevelési programjaikat, és tudatosan kerüljék a gyermekeknél a nemi sztereotípiák erősítését” – írja a Magyar Nemzet.
„A kormány nemrég kiadott rendeletével titokban úgy módosította az óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló jogszabályt, hogy arról nem kérte ki a szakmai szervezetek véleményét. Valószínűleg nem véletlenül járt el így, hiszen a módosítás ellen a pedagógusok döntő többsége tiltakozik. A rendelet értelmében ugyanis a következő nevelési év kezdetéig úgy kell módosítani az óvodai nevelési programokat, hogy a jövőben az óvónők tudatosan kerüljék a nemi sztereotípiák erősítését”
Mert „mit is jelent a gyakorlatban a nemi sztereotípiák kerülése? Például azt, hogy a mesében nem apának és anyának, hanem egyes és kettes szülőnek kell hívni a családot. Vagy azt, hogy a jövőben be kell avatkozni a gyermekek játékába, ha a kislány túl sokat babázik. Ebben az esetben meg kell próbálnunk rávenni, hogy játsszon inkább a markolóval. Nemi sztereotípia a lányos öltözködés, a szoknya, a hosszú haj, a masni és a lakkcipő is. ”
Papp Kornél, a református zsinati oktatási iroda vezetője a Magyar Nemzetnek leszögezte: „a jogszabály támadja a család intézményét, annak tudatos szétverésére törekszik, ami szöges ellentétben áll a keresztény ember világképével. A gyermekek fele már most sem teljes családban nő fel, a pedagógustársadalom elnőiesedett, így a fiúk egy része már jó ideje csak az óvodában ismerkedhet meg az apaképpel. Ha ezt is elveszik tőlük, akkor a felnövekvő generáció már nem lesz tisztában azzal, miért érték a hagyományos családban élés és a gyermekvállalás, illetve miért alapvető, hogy az apa férfi legyen, az anya pedig nő. Papp kijelentette: a kormány ezzel a lépéssel tudatos támadást indított a család mint intézmény ellen, és a hagyományos anyakép és apakép lerombolására törekszik. Ez végzetes következményekkel járhat, hiszen egyre több lesz a nemi identitását kereső felnőtt, aki nem él majd családban. Hozzátette: az ember egymagában sokkal jobban manipulálható, mintha egy közösség, legfőképp egy erős és összetartó család tagja. ”
„Szakértők szerint az ominózus mondat jogszabályba emelése nem más, mint a gender ideológia oktatásba való becsempészése. A gender ideológiát a Szociális és Munkaügyi Minisztérium saját honlapján népszerűsíti az esélyegyenlőségi tervek címszó alatt” – írja a lap. Az Oktatási Minisztérium ugyanakkor az újság kérdésére adott válaszában azt írja: „a nemi sztereotípiákkal kapcsolatos mondat a legnagyobb félremagyarázás mellett sem jelentheti azt, hogy az óvodának feladata a nemi szerepek eltakarása, a nemi identitás megszüntetése. Fontos ugyanakkor, hogy már az óvodában el kell kezdeni a gyermekek ráébresztését arra: nincs alá- és fölérendeltség nő és férfi között”. A cikk szerint „a tárca konkrét példát is hozott a negatív sztereotípiákra: ilyen, amikor azt mondjuk, hogy a tipikus férfi erős, célratörő. A tipikus nő gondoskodó, kedves, visszahúzódó. A nő főz, mos, takarít, a férfi karriert épít és pénzt keres, eltartja a családot. A minisztérium leszögezi: egy modern társadalomban a nevelés során kerülni kell ezen nemi sztereotípiák erősítését. ”
Magyar Nemzet/Magyar Kurír
hú ha! Mi az, hogy ugy menekitették ki? Te jó ég!
Jó éjt!
sok-sok,erőt és egészséget kívánok nektek ehhez a nehéz,ám gyönyörű feladathoz.....sok türelmet,és kitartást is mellé...!!!!!!!!!
mindenkinek jó pihenést ,és jó éjszakát kívánok...
Persze van segitségem akit a TEGYESZ fizet,ő a lányom.
Mindenkinek szép estét ,és jó éjszakát.
köszönöm szépen a nevében is ...
azt mondták a netesek, hogy nem nálunk van a gond hanem a toronynál...már nagyon hiányzott...
sziasztok,néha vagyok csak,mert megint gyarapodtunk gyerek létszámmal.Most van egy 2 hetes,1 hónapos,7 hónapos,2,5 éves,3,5 éves,és a múlt héten jött egy 15 éves nagy lányzó aki csak 3-4 hétig marad,mert nev szülőtől kellett SOS kiszabaditani,pedig annyira jó lelkű és aranyos lány,tanárok és a lelki pásztor mindenki összefogott a segitségére.
Ezért nem érek ide minden nap,mert nagyon elfoglalt vagyok.
De a mai napom jól sikerült,mert a 2 fiúnak ma volt a felül vizsgálata és hál istennek le mondtak róluk a szülök,és örtökbe fogadhatóvá váltak a gyerekek.
Puszi mindenkinek,és ha nem is irok de néha át olvasom az irásaitokat.
legalább valaki örül nekem!!!
ma tánc!!!
este még jövök.
Sziasztok! bobimami de jó, hogy jöttél!
Gina nemvagy irigylésre méltó helyzetben most. De azt hiszem elég határozott vagy ahoz, hogy meg zabolázd a kis vadócokat. Az ügyintézés kishazánkban fel ér egy sport teljesítménnyel.kitartás!
Az elöbb irt sms a lányom, hogy rosszul van haza jöhet e? Nem is tudom mit csináljak! Tudom, hogy semmi baja csak hétfő van..:(((
Itt vagyok, most van pár percem. Hát mai nap első felét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam szétválogatni a fiúk ruháját. Persze nem volt könnyű, hisz nem voltak valami segítő készek. Sőt alap járaton nem valami szófogadóak.Ha el akarok érni valamit, akkor minimum 2-szer kell szólnom, s csak az erélyes hangra hallgatnak. Az meg nem igazán jellemző rám.
Hát a ruhák java a kukában végzi az biztos. Foltosak, szakadtak, ki vannak bolyhozódva, stb. De nem jutottam a munkám végére, hisz jött a nagylányom is a 2 éves unokámmal. Aki persze rögtön felpörgött, és neki állt bunyózni a nagy fiúkkal. Hát őt kellett valahogy lecsitítani. No meg a legkisebb fiút rá kellett venni, hogy levágjuk a haját. Végre emberi külseje lett. A nagy lobonc alatt nem is látszott hogy milyen szép kisfiú.
S ráadásul ebédet is kellett főznöm.
Délután meg a nagy fiamhoz mentünk látogatóba, ott van egy 6 hónapos unokám.
Aztán haza, vacsi, fürdés, fektetés. Persze még fel kell mennem, hisz ide hallom, hogy nem is alszanak.
Szegény páromra nem is jutott időm a mai napon. Pedig ő is igényelne most egy kis kényeztetést. Hisz rövid ez az egy hét, amit együtt lehetünk. Őt még jobban kifárasztotta a zsivaj, mint engem.
No holnap megyünk megint ügyeket intézni. Szurkoljatok, hogy sikerüljön.
helló!megjött a gépem.
ügyes és sokkal gyorsabb lett,úgy ,hogy itt vagyok!!
ma nagyon szép volt a mise nálunk,a Kalocsai érsekkel együtt,tartotta a tisztelendő.....
lassan magam maradok..:(((((((
Annyira sajnálom, hogy a Zsani megsértődött. A bobimami gépe is elment a doktorbácsihoz..:(((igy magamra maradok..:((kacsa mama, gina anyus, alfőldi hol vagytok?
halihó
elment nyaralni az internetünk, nem tudom mikor lesz megint, addig sajna hiányolni fogtok...
aszta!! enm irigyellek..:)
szép napot nektek!!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Hát megjöttek. Túléltük az első estét, de nagyon fárasztó volt. Kb. este 6-ra értek ide. Ömlesztve hoztak vagy 7-8 zsák ruhát ami a fiúké. Amit ugye ma állhatok neki szétválogatni és elpakolni. De az átadás sem volt zavartalan. Kb. 4 kg iratanyag amit tételesen át kellett vennem. Viszont az egyik fiúnak hiányzik a lakcím kártyája, a másiknak az iskolai bizonyítványa, a harmadiknak meg oltás könyve. No most így hogy menjek intézni a bejelentkezést meg az iskolai beíratást?
Aztán este még szülinapot is ünnepeltünk. Volt is vita, hogy miért kapott a Miki ajándékot. Nagy volt a pörgés, a kicsi Krisztofer folyton azt kérdezte, ki lesz az éjszakás. De este 10-kor sikerült fürdés után ágyba dugnom őket.
Ma jön a pakolás meg a beszélgetés a fiúkkal. Délután meg mennünk kell a reptérre, mert egy hétre jön haza a párom.
nálunk sem volt vacsi,csak mindenki bevágott egy bögre,mézes málnás citromos teát és irány az ágy .
Cintia sincs jól ,már ágyban van,pedig pénteken meg szombaton,9óráig fent maradhatnak,de már a Regi is alszik.......én is megyek,mert valami miatt én is olyan fáradt vagyok..
mindenkinek ,nagyon jó pihenést,és jó éjszakát kívánok.......
nagyon szépek voltak...
Már panaszkodott nekem is az imrus, hogy nem érzi jól magát. Az én gyermekem jól van de vacsit azt nem kér..:))
sziasztok! Már senki nem jön erre?
Az iskolába véget ért a farsang. A kisfiam mint katica" teljesen fel van pörögve.
Ki merre jár?
Sziasztok!
:))
Sziasztok!
Mi a véleménytek? Ismerek egy kisfiút (4 éves), nevelőszülőknél van. Az édesanyja közben hozzájárult a titkos örökbefogadásához. Az édesapja egyáltalán nem látogatja..Elérhetelen, senki nem tudja merre van. Ismeretlen helyen tartózkodik. Szerintetek örökbeadják, vagy marad ott, ahol most van 20 éves koráig,esetleg nevelőintézetbe kerül? Köszönöm!