Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Nepáli tojássaláta recept

Nepáli tojássaláta recept

A Nepáli tojássaláta hozzávalói:
4 főre

10 tojás
4 dl natúr joghurt
6 dkg vaj
1 tk kardamom mag
1 tk koriander mag
1 tk kömény
1 tk szárított chili - durván darált
1 citrom



A Nepáli tojássaláta elkészítési módja:
1.Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. 2.Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. 3.Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük. 4.Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát. 5.Takarékon megpirítjuk. 6.Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját. 7.Chilit darálunk rá, összekeverjük. 8.Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a kemyénytojások majd felisszák a sófelesleget!). 9.Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük. 10.Ráhelyezzük a félbe vágott keménytojásokat. 11.A maradék szószt egyenletesen szétterítjük a tojásokon. 12.A fogyasztók elől elrejtve legalább két órán át érni hagyjuk.

/Kardamom magot bioboltokban általában lehet kapni./


Kategória: Tojásételek receptjei


A nepáli tojássaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook