Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Német kalács recept

A Német kalács hozzávalói:
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojássárgája
késhegynyi fahéj
reszelt citromhéj
4 teáskanál kakaópor
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg mazsola
12,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj


A Német kalács elkészítési módja:
A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A német kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook