Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » "Nemcsoki" húsvéti ajándék gyerekeknek - majdnem ingyen cikk

"Nemcsoki" húsvéti ajándék gyerekeknek - majdnem ingyen


Úgy gondolom, a húsvétnak nem csak a csokoládé nyulakról kell(ene) szólnia a gyerekek számára.

Bemutatok egy ötletet, amit az utolsó pillanatban is meg lehet valósítani és majdnem nulla Forintból kijön.

"Nemcsoki" húsvéti ajándék gyerekeknek - majdnem ingyen

Korábban láttam már hasonló megoldást, tojásokból növesztett kis növénykéket és jól ismerem a harisnyába kötözött "fű-fejeket" is. Ez az ötlet ennek a kettőnek a kombinálásából született.


Azért tetszik, mert meglepetést tud okozni a gyerekeknek és az ünnep elmúltával is élmény marad. Egyrészt a saját feladat és megoldás örömét, ahogy a földet a tojásba kell juttatni, másrészt a várakozást és a megfigyelést, hogy mikor bújnak ki a növények. :)


Hozzávalók:

- Tetején feltört tojás (Sütemény sütésekor gondoljunk rá, hogy óvatosan nyissuk fel a tojást!)

- Festék (Bármilyen jó!)

- Szemek (Ha nincs ilyen otthon, akkor festhető, rajzolható is)

- Föld

- Mag (Fűmag, vagy bármilyen mag, a képen mustármag látható - gyorsan kinő :))

- Zsenília drót (ha nincs, akkor bármilyen szalag)

- Cellux

- Ragasztó

- Papír

- Filctoll


A tojásokat mossuk ki és fessük be. Én nem használtam speciális tojásfestéket, hanem egyszerű akrilfestékkel festettem be őket.

Amíg száradnak, addig készítsük el a nyuszis zacskót! Egy egyszerű nylon zacskóba töltöttem virágföldet. Cellux segítségével kötöttem be a zacskó száját. Ugyanígy hátraragasztottam a két csücsköt, hogy kerekebb legyen a "fej".


A zacskó összekötött szája köré tekerjünk zsenília drótot, amiből alakítsunk ki két nyuszifület is. Ha nincs ilyen drót otthon, akkor lehet rá kötni egy szép nagy masnit (ebben az esetben lógó fülü nyulat kapunk).

Ezután vágjuk le a felesleges nylon részt és ragasszunk orrot, szemet, szájat a nyulra. Mivel volt itthon fehér filctollam, ezzel még könnyebb volt ezt a feladatot kivitelezni.

Orr helyére mehet akár egy plüss pompom is, ha van.


A tojás még szárad... Akkor jöjjön a tartója. Ehhez egy színes papírból vágjunk csíkot és ragasszuk össze gyűrű alakúra a tojásra szabott méretben és a ragasztó megszáradásáid rögzítsük csipesszel, vagy gépkapoccsal, különben szétcsúszhat. Ha van otthon kapcsozógép, azzal még könnyebb összeilleszteni a csík végeit, akkor a ragasztó el is hagyható.


Ha ez is megvan, jöhet végre a tojás. Megszáradt! Ragasszunk, vagy rajzoljunk rá két szemet és szájat. Tegyük a tartóba.


A mag számára is készíthetünk egy kis papír borítékor, én ezt majd külön adom oda, amikor megtöltik a tojásokat földdel, mert félek, hogy szétszóródik. :)


Remélem, sikerül kedvet csinálnom hozzá, hogy ti is összedobjatok egy ilyen tojás-fejet a gyerekeknek, unokáknak. Higgyétel el, megéri ez a pár perc, mert a saját készítésű ajándékban több szeretet rejlik a gyermekek számára, mint a polcról levett csoki nyúlban, ami pár perc ízélmény után máris elfejelthető.
Írta: anyuka75, 2014. április 19. 09:08
Fórumozz a témáról: "Nemcsoki" húsvéti ajándék gyerekeknek - majdnem ingyen fórum (eddig 3 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook