Nem tudunk összeköltözni (beszélgetés)
Felesleges eladni a meglevőt, azért hogy az árát tartósba lekösse. Mint megmaradó ingatlan tulajdon, annak az értéke jobban nő, mint a betéti kamat.
Adják ki bérbe, és attól még mehetnek nagyobb városba, nagyobbat bérelni. A kérdés, hogy ott találnak-e munkahelyet, a gyerekeknek iskolát... necces egy nagyobb albérletért mindezeket feladni.
Ebben biztos vagyok. De régen ugrott az ingatlan, az adósságot pedig még évekig vitte magával. Ennek vége.
Nem védendő a bankokat, de amíg árverezésig eljut egy ügy, nagyon sok mindent tehetne maga a tulajdonos is. Nyilván ne általános, de ismerek néhány esetet, ahol az érintett nem hogy a telefont nem vette fel a banknak, de a leveleket sem nyitotta ki. Csak azt szajkózta, hogy a qvaannynnát az összes rohadéknak 🙄
Mennyire ismered vajon a párodat ? Csak 1 éve laktok együtt, ez kevés ilyen nagy döntéshez. Mit csinált több, mint 40 évig ? Miért Nálad laktok a kis lakásban ? Neki nincs lakása ? Milyen munkája, állása van ? Jól keres, és ez hosszútávon is várható ?
A fia hétvégén egy vendégágyon is tudna aludni,ami összecsukható. Van felfújható vendégágy is, egyik barátnőmék ilyet vettek szükség esetére.
Egy 15 éves srác miatt vennél fel 30 milliós hitelt ??? Én se miatta, se az apja miatt nem vennék fel egy forint hitelt sem !!! Te jól megvoltál a gyerekeddel, nem Neked kell másik lakás ! Oldja meg a párod ! Teljesen kizárt, hogy a lakásomat eladnám ilyen helyzetben ! Foggal,körömmel ragaszkodj a lakásodhoz !
A párod nem bátor, hanem vakmerő, talán felelőtlen, meggondolatlan ! Ebben a gazdasági helyzetben, óriási infláció mellett életveszély felvenni 30 milliót ! Mindenre gondolni kell, még hosszantartó betegségre is, és hogy lenne fizetve a hitel ?
A gyereked felnevelése, taníttatása is lehet még 10-15 év ! Sok pénzbe kerül.
Összefoglalva: a lakásom maradna az enyém, hiszen ez a Tiéd volt, mielőtt megismerted a párodat. Semmiféle közösbe nem tenném be ! És férjhez se mennék hozzá, mert nem tud reálisan gondolkodni, nehogy valami nagy adósságot vegyen a nyakába, aztán fizetheted Te, vagy Te is. És eszedbe ne jusson pl. kezességet vállalni neki !
Nagyon vigyázz arra, amid van !!!
Nem mindig. De mostanában annyira ingadozik a tőzsde, hogy jobb az ingatlan. Pörög is a piac, mint a villanyóra, két ingatlant vittek el az orrunk elől az elmúlt két hónapban.
Szerintem a bitcoin még mindig jó egyébként.
Mennyivel nagyobbat szeretnétek?
+1 esetleg +1,5 szoba nem kerül +30 millióba még pesten sem.
Pesten egy külvárosi egy szobás lakás kb 30 millió. 2-2,5 szobást már 40 körül is lehet kapni. Ez csak +10 millió. Nem értem miért kellene 30 millió hitel. Főleg egy kisvárosban.
Nekem mondod?
15 éve fizetem és a maradék 5 évet kitolták 7-re!
Ugye ezt te se gondolod komolyan?
Akkor inkább adja ki a lakást, az jobban tejjel", mint bármilyen betéti kamat.
De inkább csináljon azt, amit akar.
Mennyibe kerül az ingatlan,amit vennétek?Mennyi az önerőtök?
Mennyi a max.törlesztőrészlet amit ki tudtok fizetni?
Ha egyedül kellene azt fizetni,menne? Úgy,hogy mellette nem nyomorogsz?Van nagy értékű kockázati életbiztosításod illetve egyéb befektetésed,arra az esetre, ha ne adj isten valami történne veled?
Ha az utolsó 3 kérdésre nem a válaszod,akkor én nem merném felvenni.
További ajánlott fórumok:
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Ti így belemennétek az összeköltözésbe?
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Mi az, ami rávehet egy pasit az összeköltözésre?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva