Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem tudom mit süssek holnapra! 8-en leszünk! fórum

Nem tudom mit süssek holnapra! 8-en leszünk! (beszélgetős fórum)


2010. dec. 30. 21:24

sajtos csiga-hamar megvan és nagyon finom!

sonkás sörkifli-macerásabb, de az is finom:-)

2010. dec. 30. 21:05

Sziasztok! Novemberben találtam egy receptet a neten Kekszes Krémes.Holnap is az lesz már meg is csináltam,mert kell puhulnia.Sütni nem kell csak a krémet elkészíteni(főzni),egyszerű gyors és finom.November óta a családom kedvence lett és most csináltam meg hetedjére.


Kekszes krémes


Hozzávalók :


1 cs. kocka alakú háztartási keksz

1,5 cs. vaniliás pudingpor

2 db tojás

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

12.5 dkg margarin

7,5 dl tej

fél csomag zselatin


Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :


Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.


Tekintettel hogy 8 fő lesz duplán számítsátok a hozzávalókat 1 cs 500 g-os kockaalakú háztartási keksz elég.

BúÉk!

14. a14deb9047 (válaszként erre: 13. - a14deb9047)
2010. dec. 30. 15:17
elnézést, a zsír mennyiségét elírtam; az 1-gyel kevesebb .(
2010. dec. 30. 15:16

Babos pogácsa


40 db pogácsa készítéséhez


finomliszt 100 dkg

főtt tarkabab 40 dkg

zsír 401 dkg

élesztő 5 dkg

tejföl 2 dl

egész tojás 2 db

só 2 dkg

őrölt bors 5 gr

Elkészítés: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.

A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Közép meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

12. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 10. - a14deb9047)
2010. dec. 30. 15:12
Hú, ez jónak tűnik!!!
11. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 1. - Hnora23)
2010. dec. 30. 15:12

Szia!!!

Süss "Tarka-barka" sütit,egyszerű,és nagyon szapora,ráadásul kinézetre is rendben van,édesnek én ezt sütök,és Néger-kockát.Ha érdekel,leirom Neked a recit.

B.

2010. dec. 30. 14:49

Az előbb olvastam, jónak tűnik nagyon:


Túrós-szalonnás csiga


35 dkg liszt

20 dkg margarin

1 cs. sütőpor

2 tojás sárgája

2-3 evőkanál tejföl


A töltelékhez


15dkg húsos füstölt szalonna

20 dkg tehéntúró

2 tojás fehérje

2 evőkanál tejföl

1 füstölthús kocka


Elkészítés


A lisztet a margarinnal, sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadunk két tojássárgát, egy kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockára vágjuk, a túróval tejföllel elkeverjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük. 3 cipóba osztjuk a tésztát, keskeny hosszú csíkká nyújtjuk. A töltelék 1/3 részét rákenjük feltekerjük mint a beiglit, majd kb 1-1, 5 cm darabokra vágjuk, és belefektetjük a tepsibe. Előmelegített sütőben sütjük addig amíg elkezd pirulni a teteje.

9. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Hnora23)
2010. dec. 30. 14:46
A naplóban találsz egy neked valót: babos pogácsa... frissen fönséges - és bőséges! Bor-sör-pezsgő korcsolyának is tökéletes.
2010. dec. 30. 14:21
2010. dec. 30. 14:21
szia!Nézz bele a naplomba-ilyen-olyan receptek, en kenyértortat keszitek;-)
6. kisnejulcsi (válaszként erre: 1. - Hnora23)
2010. dec. 30. 14:19

Sajtos rudat , vagy kiflit , vagy pogácsát :)


csinálj keksztekercset ma elkészül és tedd a fagyóba éjszakára .


Kiadós a zserbó ios , ha kell a recept ,bármelyiket leírom:)

5. Binky (válaszként erre: 3. - Binky)
2010. dec. 30. 14:17

Bocsi, ha meg édesség volt a kérdés, akkor csinálj szerintem fánkot:)

Az is ilyen újévi cucc, és egérke sem nehéz, vagy egy ricottafánk, viszont nagyon finom.

2010. dec. 30. 14:17
Vegyél leveles tésztát és azt töltsd be például virslivel, sajttal, vagy májastöltelékkel, amit kedveltek! :)
2010. dec. 30. 14:17

Virsli az tipikus meg a lencse, semelyiket sem túl melós megcsinálni. Esetleg csinálhatsz szendvicskéket is, megpirítod a kenyereket, kinyomóformával még valami jó kis formákat is csinálhatsz neki és megpakolod valami joghurtos salátával, vagy valami töményebb krémmel.

Ha van fondütök, azt is elő lehet venni.

2010. dec. 30. 14:16

[link]


Ezen az oldalon sok jó recept van én is innét szoktam sütni, pl.: a gesztenye rolád egyszerű és finom.

2010. dec. 30. 14:13
Nem tudom mit süssek holnapra! 8-en leszünk! Lécci segítsetek.

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook