Nem tudok két egyforma nudlit szaggatni. (beszélgetés)
Dehogy aggódok. 😀
Elfogy nem egyformán is. Akinek nem tetszik, egyen mást. 🤷♀️
Legközelebb próbáld meg úgy csinálni, ahogy itt ajánlgatjuk...
No, persze, ha nem lesz egyforma, hát nem lesz. Nem dől össze a világ!
igazad van.ilyemin aggodni,hogy 2 nudli nem egyforma?!ertelmetlen!
Kellene?
Nézd, 650 ft/kg akciósan a gonocchi például a Lidlben, most vettem pár napja. Ami nudli gyakorlatilag. Mind egyforma, nincs benne semmi más, csak mait te is raknál bele és dolgozni sem kell vele.
ez legyen a legnagyobb bajod!
Szerintem ez pont jó. A nudli is olyan , mint a falevelek.Nincs két egyforma...:)
Kukorica liszttel is fincsi lehet.
A lekvárral lecsurgatva, nagyon jól hanzik.
Feltétlen! Te aranyos vagy, megérdemled. Láttam egy készítési módot kukorica liszttel, ezért még fontolgatom mivel is legyen. Minimális liszt kell bele, majdnem mindegy mi lesz az.
Nekem is küldjél légyszíves.
A címem, túl az óperencián.
Így van! Senki nem nézki a tányéron egyformák-e. De kb. úgyis egyformák. :)
Talán zablisztből is lehetne csinálni. Én a napokban csinálok is, megkívántam. Mákos nudli kis lekvárral lecsurgatva.
Nem baj, ízre legyen jó. Én kinyújtom, csíkokra vágom, a csíkokat kisebb darabokra osztom és megsodrom. Mehet a főzővízbe.
Szerintem azért írtam szaggatást, mert tépkedtem es arra asszociáltam.
Hát persze, csak a sorrendre azért vigyázzál: a tésztából egy nagy hengert formázol, azt felvagdosod, megsodrod a darabokat - és mehetnek a lobogva forró vízbe.
(Szaggatni is lehetne, de emígy egyszerűbb.)
Sodortam és tépkedtem vagy vágtam, ahogy jött.
Férj nem is ismerte, de tetszett neki.😀
Magyar neve is van, igaz, nem szalonképes: angyalbögyörő.
És nem szaggatni kell, erre vigyázz!
Igen, én is ezért nem csinálok, egyébként nagyon szeretem. Ja, és azért is nem mert bármennyi lenne egyszerre betolnám mindet.
Nézd, (1.5 perc) [link] Őt nem zavarja hogy nem egyforma.
Én hosszabb és kicsit vastagabb rudakat sodrok mint a csaj, aztán késsel kb. egyformára feldarabolom. A darabkákon lökök egyet a deszkán a tenyeremmel, és kész. Egyformák.
Mikor még fiatal voltam és lelkes, én is megcsináltam. Azóta nem is ettem nudlit, valahogy kiesett az érdeklődési körből - bár most jut eszembe, hogy gyors ch, szóval felejtős 🫤
Annál finomabb, minél szabálytalanabb! ❤️
Anyu még ennyit sem pöcskörészett vele. Elsodorta kerek, fél cm vastagságú lappá, azt négyzetekre, majd csíkokra vágta. Igaz, így sarkai lettek a tésztáknak, azaz nem kerek keresztmetszetű, elfogyott nagy duzzogva :)
Nem a nokedlit szoktuk szaggatni? A nudlit meg giliszta alakúra sodorni és feldarabolni?
A szaggatóval szaggatott nokedlik véleménye szerint, a núdlit addig kell sodorni, amig egyformának néznek ki.
További ajánlott fórumok: