Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem szeretem a karfiolt és a brokkolit, mert nem lehet... fórum

Nem szeretem a karfiolt és a brokkolit, mert nem lehet... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
2022. nov. 23. 05:56
Én nagy brokkoli fogyasztó vagyok, imádom. Sosem találtam benne semmi élőlényt. Mondjuk nem is vizslatom, max több fehérjét viszek be vele a szervezetembe 😄.
41. Napsugár8 (válaszként erre: 40. - Channa*)
2022. nov. 22. 10:41

Úgy csináltam neki helyet, hogy a szilveszterre vásárolt bőrös malachúst megsütöttem, és mint nagyanyáink, amikor még nem volt hűtő, olvadt zsírral légmentesen lezárva a normál hűtőben várják az új évet. Ha van hűvös kamrád, ott is tárolhatod.


Máskor is csináltam már így, hogy a sültet így tároltam, de tanultam: nem egyetlen nagy edénybe raktam most le az összes sültet, hanem ami kb. 1-2 evésre elfogy, akkor nem az egészet egyszerre felmelegíteni, és ismét csak felönteni...

40. Channa* (válaszként erre: 38. - Napsugár8)
2022. nov. 22. 07:57

Köszi!


Karfiolt még nem tettem el sosem fagyasztóba, más zöldséget viszont én is így szoktam.


Sajnos nincs hely a hűtőmbe most, mert bevásároltam karácsonyra, de jövőre téliesíteni fogok én is karfiolt:D

2022. nov. 21. 13:56
Én ritkán találkozom oda nem illő dolgokkal. Szeretem mindkettőt, sajnos, mint más is, elég drága, így ritkán kerül asztalra.
38. Napsugár8 (válaszként erre: 37. - Channa*)
2022. nov. 21. 13:40

Rózsákra szedem, megmosom, megszárítom és bezacskózom. Amik szép nagyobb rózsák, azokat külön zacsiba, majd rántani, az apróbbakat is egy zacsiba csak annyit, amit egy-egy főzéskor elhasználok. Ezeket akár levesbe, vagy rakottan, bárminek.


Van aki előtte blansírozza, én minden zöldséget nyersen rakok el, használat előtt nem kell megvárni hogy kiengedjen, azon nyomban rögtön bele a forrásban levő levesbe, vagy éppen sós vízbe (ha a kirántás előtt egy kicsit át akarom forralni) Ez esetben megmarad minden zöldség eredeti roppanós állaga, ahogy főzés után nyáron is.


Így meg van az az előnyöm is, ha a tavaszi hűtő-olvasztáskor (6 havonként) még van zöldség-készletem, azokat akkor blansírozom, és utána még nyugodtan vissza fagyaszthatom. :))

37. Channa* (válaszként erre: 36. - Napsugár8)
2022. nov. 21. 11:44

Ilyenkor van karfiol szezon. Mi ilyenkor szoktunk rengeteg karfiolt enni:D


Télire elrakni?

Hogy csinálod?

36. Napsugár8 (válaszként erre: 35. - Alessandro)
2022. nov. 21. 11:14

Virslit? Érdekes, soha eszembe nem jutott volna. Biztosan nem lehet rossz úgy sem.

Az idén még én is csak most vettem, valaki a határban felszedte a termést, és megszórta a várost. Akármerre megyünk, 400/kg-ért adják. Eddig 8-900/kg-nál olcsóbban nem láttunk. Most beraktam belőle közel 3 kg-ot télire, és még futotta 2 tányérnyi pörköltre is. :))

35. Alessandro (válaszként erre: 33. - Napsugár8)
2022. nov. 21. 09:27

Biztos finom lehetett, bár én még szeltem volna bele egy pár virslit is. Amúgy imádom a karfiolt is és a brokkolit is. Én még soha sem találtam bennük "senkit". :)

Amúgy a brokkolit nyersen is megszoktam enni alapos tisztítás után. Rántva mindkettő nagyon finom, csak sajnos elég drágán adják "őket".

2022. nov. 21. 07:47

Én a karfiolt nagyon szeretem. A brokkolit nem.


Van egy kis fóbiám, ezért én nem pucolok ilyeneket, azaz amiben lehetnek kukacok, hernyók, stb.

Ezt mindig a fiúk csinálják. Megpucolják, szétszedik és forróvízben átmossák, én meg megfőzöm;)


Ha a fiúk nem elérhetőek, akkor vagy nem főzök ilyeneket vagy átjön a barátnőm, tesóm vagy bárki és megpucolja:DDDDDD

33. Napsugár8 (válaszként erre: 32. - 820e00bff1)
2022. nov. 21. 07:37
Tegnap én is karfiol pörköltet főztem. Meg szoktam dúsítani egy kicsit karikára szelt répával-gyökérrel, és a legvégén tejfölös habarást rá, hogy ne igazán leve, inkább szaftja legyen. Főtt tésztát csináltam mellé. Fejedelmi kaja!
2022. nov. 20. 20:35
Mindkettőt szeretem. A karfiolból főleg karfiolpörköltet szoktam főzni, a brokkoliból meg krèmlevest főztem règebben. De a brokkoli csak sós vízben megfőzve is finom.
31. Epresturmix (válaszként erre: 25. - F7f780f355)
2022. nov. 20. 20:27
Csoda. Mert szinte semmit nem szeret. Falnak megyek ettől. Már mondtam neki, hogy egyen fényt! 😀
30. vigyefene (válaszként erre: 27. - Timycat)
2022. nov. 20. 20:24
Éttermi kaját pedig akkor különösen ne egyen, de én itt most befogom.
29. tien (válaszként erre: 27. - Timycat)
2022. nov. 20. 20:21
" megengedett békaszázalék"😁😆🐸
2022. nov. 20. 20:10

A karfiolt és a brokkolit el lehet készíteni úgy, hogy finom legyen. Önmagában elég íztelen zöldségek.


Én még nem találkoztam se féreggel, se bogárral, amikor daraboltam. Ritkán volt olyan, amikor nem volt egészen friss, hogy volt rajta egy két sötétszürke folt. Azt levágtam róla. Ennyi!

27. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 20. 20:05
Otthon karfiolt, brokkolit simán lehet mentesíteni az oda n való dolgoktól, de ha neked ez kiveri a biztosítékot akkor ajánlom, hogy ne vegyél semmilyen gyorsfagyasztott cuccot sem, ott van ún. "megengedett békaszázalék". Fogd fel úgy hogy fehérjeforrás.
26. tien (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
2022. nov. 20. 20:04

Teszek bele még egy kis sárgarépát és borsót is .

Szigorúan nokedlivel a végén mielőtt behabarom.

Nem tudom ,hogy mennyire autentikus az én leveském ,de így szoktam csinálni.

25. f7f780f355 (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
2022. nov. 20. 19:59
Nyah, akkor ez nem is ritka😎😎😎
24. Epresturmix (válaszként erre: 15. - Tien)
2022. nov. 20. 19:58
Az enyémnek is a tejfölös karfiol leves a kedvence. Szerintem hetente megenné.
23. tien (válaszként erre: 22. - F7f780f355)
2022. nov. 20. 19:56
Egy italra ,igen 😉
22. f7f780f355 (válaszként erre: 21. - Tien)
2022. nov. 20. 19:53
Te meg leugrottal felonteni a garatra?🤪
21. tien (válaszként erre: 19. - F7f780f355)
2022. nov. 20. 19:47

Kocsmába!

(éppen szerelt egy kasszát )

20. tien (válaszként erre: 16. - Mimóza07)
2022. nov. 20. 19:45

Ja , mikor két kiló karfiolt panírozok be.

De az az átszellemült mosoly ,hogy végre ehet rántott karfiolt és sokat!😁

19. f7f780f355 (válaszként erre: 15. - Tien)
2022. nov. 20. 19:43

Nekem eddig minden faszim fújt a karfiolra meg nem ettek , meg apam is ruhelli a karfiolt foleg rantva.

Hol szereztel ilyen urat?

En imadom, milyen jo h most csak magamra fozok😀😀😀😀😀

2022. nov. 20. 19:24
Én szeretem őket. Megmosom, aki meg benne maradt, így járt. 🤷‍♀️
17. sanyinak (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 20. 19:21
Na és mi a gond, vegán vagy? 😁
16. Mimóza07 (válaszként erre: 15. - Tien)
2022. nov. 20. 18:52
Mert tudja mi a jó. :)
15. tien (válaszként erre: 10. - Mimóza07)
2022. nov. 20. 18:50

Karfiolt rakottan ,levesnek ,rántva 😭

A férjem tudna ezen élni.

Volt ,hogy tejfölös karfiol levest

, rendelt' tőlem rántott karfiollal.Gyáá😁

14. globus (válaszként erre: 12. - 55Judit)
2022. nov. 20. 18:42

Tudom, ismerem 😁 nálunk még a rengeteg virágszirom is, ami rájuk hullik az akkor nyíló gyümölcsfákról. Meg a homok, sár, ráveri az eső.

Ha most azt mondom, mennyire finom, kiröhögnek. Pedig igaz.

13. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 20. 18:40
Szeretjük mindkettőt. Cseresznyénél sem zavar a "lakó".
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook