Nem számítanak az anyagiak? Sok múlhat rajta nagyon is! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem számítanak az anyagiak? Sok múlhat rajta nagyon is!
Szia!
Nem olvastam el egy hsz-t sem, csak a cikket ezt előrebocsátom. Az első dolog, ami megütötte a szemem az, hogy X ezer ft tartozásotok van, a férjed kap napi 5-6 ezer ft-ot, te meg gondolom gyes+családi, ami olyan 35-40 ezer között lehet, és ennek ellenére hitelt akarnátok felvenni? :O Azt vajon miből fizetnétek vissza? Értem én, hogy nem szeretnétek albérletbe menni, bár nem tudom miért. Illetve miért kéne albérlet ha van hol laknotok? El kéne kezdeni a tartozásokat visszafizetni apránként szerintem. Tudom, hogy nagyon nehéz a mai világban stb, de nézd csak meg, hogy egy 1,5 hitelnek mennyi a havi törlesztője. Azt inkább törleszd be a gázszámlába.
Tényleg nem akarok bunkó lenni, csak manapság mikor sorra dőlnek be a hitelesek és ráadásul egyet már ti is bebuktatok, plusz van egy rakás tartozásotok, még akartok pluszban? Ezt a gondolkodás módot valahogy nem értem...
Kétszer átolvastam a cikket, valahogy nem gömbölyű a történet számomra.
A fotók alapján már egész nagyok a lányaitok, nekik már elvileg joguk lenne dönteni melyik szülőnél kérik az elhelyezést.
Nem értem hogyan maradhattál a volt férjed lakásában, még akkor is, ha az szolgálati? Szidod a férjed, de beleolvastam a kiírt fórumjaidba és a kocsiját is a nevedre íratta. Tényleg számomra érthetetlen a történet.
Miért érdekel kivel él a volt férjed, már nem a tiéd, nagykorú döntse el ő kit szeret.
Az anyagiak bizony számítanak nagyon. Nem vagy egyedül a problémáddal sajnos.
Semmi közöm hozzá, de leírtad a cikket, ezért a véleményem leírom.
Felelőtlenség volt egy babát a világrahozni ilyen körülmények között. Akármilyen indokot írsz, hogy a baba apjának is joga van saját gyermekhez. Úgy gondolom aki úgy szül gyerekeket, hogy nem tud a számára alapvető dolgokat megteremteni, magának is hazudik, hogy szereti. Sosem értettem meg azokat a nőket, hogy merő "szereteből" szülnek gyerekeket, miközben éheznek, fáznak és még jövőképük sincs. Olvastam már itt sok fórumot, hogy nők mindenkit hibáztatnak szerencsétlen életük miatt, csupán magukba nem néznek, hol és mit rontottak el. Kívánom, hogy ennek a babának legyen szép élete ne keljen a szülei miatt hiányt szenvednie semmiben!!!
Nem értem hogy mersz hitelre gondolni, a hideg ráz a hitel gondolatától is.
Most van fedél a fejetek felett, de csupán a rezsiből milyen adósságot generáltatok. A banki kamatokba belefulladnátok, hiszen akkor is lennének kiadásaitok. Enni, ruházkodni, rezsit fizetni kell,muszáj és muszáj lenne a kamatos hitelt is törleszteni, de miből ha a gázt nem tudjátok fizetni? Egyébként nincs olyan törvény, hogy télen nem lehet kikötni a gázt?? Méltányossági kérelmet esetleg megpróbálhatnátok beadni.
A családsegítő is szokott ilyen esetben segíteni a számlákat rendezni, igaz együtt kell működni velük, de ez a legkevesebb.
Azért még szerencsés vagy, hiszen van mobilod, neted,tévéd. Sajnos sok embernek ez sem adatik meg. Mindig próbáld az élet szebbik oldalát nézni, hányan vannak mélyszegénységben és nevelnek nagyon beteg gyermeket, miközben ők maguk sem egészségesek. Egyből szebbnek látja az ember a világot és a pénz tényleg másodlagos lesz,akkor is, ha a hiánya sok problémát jelent.
Én nem tudok olyan okot elképzelni, hogy a bankárok zsebeit hízlaljam :-)Etudom én magam is költeni a jövedelmem :-)Ha nem volt pénzem, nem vásároltam. Így aztán már rég nincs anyagi gondom:-)
A fórum indítónak ís segiteni akartam első felindulásomban, de nem lehet rajta..
:-)
Ez a hobbim:-)
:-):-)
A veszekedés ugy kezdődött,hogy visszaütött :-):-)
Ennek örülök :)))
Mondtam, hogy boszi vagyok. :P
milyenkölykök!!
milyenanyavagytee!!
:D
Csak az ne hulljon. :)
Pedig te várod. :)
Nem kell szítani a feszültséget, hiába igyekszel, nem leszünk mérgesek :))
Hull a pelyhes. :)
További ajánlott fórumok:
- Valóban azok az anyák, feleségek, akik teszik a kötelességüket áldozatnak számítanak?
- Vagyontalan emberek emberi értékei nem számítanak?
- Szerintetek mennyire számítanak a kilók?
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Ha nem számítana a pénz, mivel foglalkoznál legszívesebben?
- Ha gyes alatt szülnék mi alapján számítanák a 2. babánál a tgyás-t és a gyed-et?