Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nem bejelentett munkaviszony? fórum

Nem bejelentett munkaviszony? (beszélgetős fórum)


1 2
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Scherlock)
jan. 22. 14:53
Mindenképp ! 😆
jan. 22. 14:29

Kedves fi!


Várjuk, miket felejtettél még el? :D

jan. 22. 13:36

És úgy jöttem el , azt elfelejtettem írni, hogy 3 hónap múlva ha beindul rendesen a cég még visszamehetek .

Ezekután ? 😂mit hisz , vissza is mennék ? A teloszámot egyből kitöröltem .

jan. 22. 13:18
Ha egyszer nekem visszakellett fizetnem 3x 22.800 ,- ft ot , ( szoc segély ) 67 ezer körüli összeget , mert be voltam elvileg jelentve 3 napra mikor kezdtem volna egy helyen , de hétvégére esett így nem mentem , akkor akit november óta alkalmaz azt meg én fogom megkérdezni , hogy 3 hónap munkaviszonyánál vajon neki kell e visszafizetni 3 havi teljes munkanélküli segélyt , mert akkor sem tartom igazságosnak ezt ! A navnál meg csak egy kérdést megér egy telefont az ilyen “ cég “ vagy minek is nevezzem
40. sanyinak (válaszként erre: 39. - Hpetra22)
jan. 22. 11:40
Viszont jó lenne megszabadulni az ilyen másokból nyerészkedő vállalkozóktól!
jan. 22. 10:36
Hát ez elég sz@r ügy, de jól már nem tudsz járni. Éreztem már én is így, hogy valakit úgy isten igazából megfingatnék a navval, de hallgattam az eszemre és inkább nem tettem. Én hagynám a fenébe a jelentgetést, abból se sül ki semmi jó rád nézve.
38. Scherlock (válaszként erre: 20. - Gabbbicica)
jan. 22. 10:20
Ezt sose fogja belátni.
37. Scherlock (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 10:19

Talán kissé túlagyalod.


Mi lenne, ha egyszerűen keresnél egy másik helyet?

36. Scherlock (válaszként erre: 5. - Andi6020)
jan. 22. 10:18
:)
jan. 22. 08:57
Előttem meg kerültek oda emberek pont pár napja . Nekik tud munkát biztosítani . ……… 🤔🤔hagyjuk is ……….
jan. 22. 08:55
Pestről jött le vidékre egy héten 1-2x a betanító . Akik helyben voltak azok meg próbáltak szintén tapasztalatot átadni vagy elcseszni direkt a gépet , de a pestinek az ugye nem tetszett , hogy mások is oktatnak úgymond . A gép se volt a legmodernebb szoval összetett történet ez
33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - Bichi)
jan. 22. 08:52
Üveggravírozás . Azt 1 hét alatt nem lehet megtanulni mikor 3 évig tanulják / tanították anno a szakmunkásképzőkben .
32. Bichi (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 22:59
kiváncsi lennék, mi lett volna a munkaköröd, mert én hogy nem takarítanék ablakot, meg irodát csak azért, mert nem biztosítják a betanulást, az tuti. Nem csoda így, hogy semmibe sem vesz...
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Sanyinak)
jan. 21. 18:50
Köszi ! Jó hosszú cikk :)
30. sanyinak (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 17:56

Én biztosan kérnék rá egy vizsgálatot!

[link]

jan. 21. 17:26
És dolgozik a cégnél olyan alkalmazott, aki munkanélkülin van , ott meg akkor bejelentés nélkül szintén dolgozik , feketén . Azt mondták páran ha nem jelentik őket be , ők is elmennek munkanélkülire. Most én is nyomjak fel mindenkit ? Megtehetem ezekután , ha velem így kitoltak . De akkor fizethetik vissza visszamenőleg a munkanélküli segélyüket !
jan. 21. 17:15
De a kirúgás valódi oka ez lehetett , de ô nem erre hivatkozott, hanem arra , hogy még nem indult be eléggé a munkafolyamat amire felvett engem , nincs aki betanítson , mert az az ember heti 2x ha eljön a céghez , és azt mondta max 3 honap mulva érdeklődjek , most ezekután 🤔duma ….
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Napsugár8)
jan. 21. 16:48
Miután kirúgott , már feljelenthetem , úgy gondolom . Ha ellenőrzi a nav őt , vagy bejelenti addigra a többi dolgozót , vagy megbüntetik akkor , ha őket sem
26. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 16:37
Az még nem! De ha kiderülne esetleg, hogy nem vagy bejelentve, és ennek nyomán feljelented a munkáltatót, szinte biztos, hogy abban a percben megszűnik a munkahelyed. Jogos lenne, és én is azt mondanám, csakhogy a jog!!! már régen nem a dolgozó érdekeit védi. Ezért aki olyan helyen lakik, vagy olyan helyzetben van, hogy szüksége van a jövedelemre, az bizony gondolja meg alaposan, feljelenti-e a munkáltatót, vagy elfogadja a fekete jövedelmet...
jan. 21. 16:36
Mármint az ügyfélkapun ne nézegessük , mert odajött kérdezni , hogy honnan veszem h nem vunk bejelentve .
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - ,zumba)
jan. 21. 16:33
Engem ! Hogy a párommal mi azt ne nézegessük , mivel a párom segített eligazodni benne . Ahhoz semmi köze nem lett volna …. Könyörgöm , mint utólag kiderült a fônök jobb keze kérdezte . Aki utólag beköpött .
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Napsugár8)
jan. 21. 16:06
Az szembeszáll a munkáltatóval aki megkérdez egy fontos dolgot mielôtt munkába áll ? Mert tisztában akar lenni dolgokkal ? Gondoltam egyértelmű a bejelentés . Ha szóbeszédet hallassz jóhogy kérdezel , mi az igazság benne
jan. 21. 15:39

Igazatok van, akik azt mondják, hogy célszerű utána nézni a dolgoknak, hogy mindenki legyen tisztában saját pillanatnyi helyzetével.

De azt is tudni kell, hogy a munka törvénykönyve már régóta nem a dolgozók és a munkáltatók kölcsönös felelősségét, jogait és kötelezettségét taglalja, inkább csak a munkáltatókét sorolja.


És aki azt tapasztalja, hogy a munkáltatója még azt a minimális kötelezettséget sem teljesíti, ami rá hárulna, és ez miatt szót emelne, előtte alaposan nézzen körbe, hol talál magának másik munkahelyet. Ha majd egyáltalán talál magának.

Mert a mai világban a munkáltatók között is jön-megy az infó az egyes munkavállalók magatartásával, viselkedésével kapcsolatban. Minden munkahelyre több a jelentkező, és kedvükre válogatnak közöttük.

Enni pedig kell, a gyereknek cipőt venni kell, stb. stb. Sajnos ez van most. Ez a megalkuvás, a szemethúnyás, a szó nélküli továbbállás magatartás a dolgozók napi megélhetési kényszerének kihasználásából ered. Akár tetszik, akár nem, célszerű alaposan átgondolni, mielőtt valaki keményen szembeszáll a munkáltatójával.

21. Bichi (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 15:38

Navot lefizetni? Hisz online látsz mindent, nagy értelme nem lenne.

Fel lehet jelenteni, ha ettől jobb lesz a lelked, de gondolom se munkaszerződésed, se semmid, ebben a helyzetben az ő szava a tieddel, ha kimennek, és ott bejelentetleneket találnak, akkor szerencséd van...

jan. 21. 15:36
Tematol fuggetlenul ha FI ezt a stilust engedi el a munkahelyein is, akkor se fonokkent, se munkatarskent nem szeretnek vele egyutt dolgozni.
19. ,zumba (válaszként erre: 13. - Andi6020)
jan. 21. 15:29
Azért nem megbízható valaki, mert van neki is érdeke egy munkaviszonynál?Ha engem ilyen alapján minősítenének megbízhatatlannak, én lépnék ki.
18. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 15:23
Téged támadtak, hogy ügyfélkapun meg lehet nézni? Sajnálatos ,hogy ennyire tájékozatlan emberek vannak, aztán majd nézhetnek nagyot.Akinek van ü.kapuja, nem árt ha néha utána néz a dolgainak.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Enissa)
jan. 21. 15:19

Lehet a navnál is “ nagy “ az ismeretsége. Vagy lefizeti őket vagy nem tudom hogy működik ez tényleg.

Vagy nem tetszett a pofàm azt beköptek a főnöknek egyből az meg ugrott egyből

16. Enissa (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 15:16
Kb. így. Még nem jelentettem be senkit, nem tudom, de a NAV-nál megkérdezed, kinek kell írnod, megfingatják.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Enissa)
jan. 21. 15:13
Az mind pénz a munkaügyi bíróság , nekem fizetve . Navnak hol kell jelenteni ? Hogy van egy xy cég aki baszik bejelenteni a munkavállalóit vagy hogy gondolod pontosan ?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook