Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem hozza az újságokat a Médialog fórum

Nem hozza az újságokat a Médialog (beszélgetős fórum)


1 2
2013. jan. 2. 16:31

Sziasztok!

Valami komolyabb dolog lehet a háttérben. Én lassan 1,5 éve foglalkozom az újságok kézbesítésével egy Pest megyei nagyobb város egy bizonyos részén. A MédiaLog egyik alvállalkozójától kapom meg reggelente a lapokat és a "szállítólevelet". Az én területemen nincsenek komolyabb kézbesítési gondok -vagy csak nem tudok róla?- de elég fura, hogy a nyáron több budapesti kerület alvállalkozója is beintett a MédiaLog-nak (valami szórólap-terjesztési vita kapcsán) egyik napról a másikra. Aztán októbertől átadták a Postának a Magyar Nemzet kézbesítését. Ma reggeltől pedig -mint utólag megtudtuk- a Sanoma kiadó lapjait sem a Médialog azaz mi visszük ki. Pedig ha minden igaz a Sanomának is van érdekeltsége a Médialogban. A változásról előre az engem foglalkoztató alvállalkozót nem értesítették így ő sem tudott nekem szólni... (Ő is csak pislogott mikor kérdeztem, hogy Magyar Hírlap miért nincs? Aztán napközben kiderült, hogy még jó néhány heti- és havilap is elkerült a Postához)

Az utóbbi időben a reklamáció kezelés sokat romlott a MédiaLognál amint hallom mindkét irányban. Volt pl., hogy többször szóltam amiatt mert nem tudok valamelyik lépcsőházba bejutni ezért csak a reklámújságokhoz vagy a kilincsre tűzve tudom otthogyni az előfizetett lapot és kértük, vegyék fel a kapcsolatot az előfizetővel (mivel mi csak címet és nevet kapunk, semmi más infónk nincs róluk), kérjenek kapukódot vagy kulcsot. Válasz persze 0. Vagy volt, hogy olyan címre kaptuk az újságot ami már nem a mi körzetünk és hiába szóltunk, hogy írják át máshová de továbbra is nekünk hozták a lapot.Aztán ráírták a szállítólevélre, hogy reklamált az ügyfél de továbbra sem történt semmi. Mostanában olyan is volt, hogy régi előfizető mondjuk 1-2 napot késett a befizetéssel így elsején még lemondásként szerepelt a listában de 3-án már küldték neki az újságot csak elfelejtették feltüntetni, mint "új" előfizető. Akkor is nekem kellett utánajárni, hogy most akkor vajon kié lehet az előző nap(ok)hoz képest a + újság. Azt pedig már csak hab a tortán, hogy ezelőtt reggel 4 körül már megkaptuk az újságot. Aztán lett belőle 1/2 5 mostanában pedig sokszor 5 után kapjuk csak meg de elvárják, hogy 7-ig végezzünk (Esőben, hóban, fagyban, jeges úton is!)

Az a legrosszabb, hogy mindezeknek az előfizetők és mi "GYP-s" kézbesítők isszuk meg a levét. PEdig sem az előfizető sem a GYP-s nem tehet semmiről!

A kézbesítők védelmében had hívjam fel a figyelmeteket egy-két apróságra:

Mi hajnalban, sokszor vak sötét kivilágítatlan utcában visszük az újságot. Ezért ha valahol nincs egyértelműen (sötétben is jól láthatóan) feltüntetve házszám (netán utcanév) akkor könnyen előfordulhat, hogy a szomszédhoz kerül az újság. A legjobb, ha a postaládára jól láthatóan, olvashatóan rá van írva az utcanév, házszám, esetleg az előfizető neve vagy az előfizetett lap(ok) neve(i). Ez egy kb. 5 Ft-os vinyettával és egy filctollal kivitelezhető...

Ha valakinek a postaládája "elzárva" (lépcsőházban, zárt udvarban vagy hasonló helyen) van az mielőbb valahogy próbálja meg felvenni a kapcsolatot a lap terjesztésével megbízott céggel -vagy ha van alkalma akkor a kézbesítővel hajnalban- és elárulni, hogyan lehet hozzáférni a postaládájához.

56. toby (válaszként erre: 55. - Gyöngybagoly)
2012. dec. 14. 15:29
Szerintem a Praktikát amúgy sem a Médialog terjeszti, mert nincs ott a honlapjukon. Úgyhogy sztem nyugodtan előfizethetsz rá. :-)
55. Gyöngybagoly (válaszként erre: 43. - Toby)
2012. dec. 14. 14:43

Na végre valami jó hír! :-)

Hétfőn jön a postás, meg is fogom kérdezni tőle.

Lehet, hogy megint előfizetek a Praktikára?!

:-))

54. toby
2012. dec. 14. 14:26

Sziasztok!


Az ismerősöm, aki a napilapokat nem kapta meg most szólt, hogy értesítették a kiadótól, hogy dec. 17-től a posta veszi át az újság kézbesítését, addig ne mondja fel, mert most már biztos rendben lesz. Plusz a kimaradt lapokat kompenzálják és adnak még 1 hónapot. Úgy látszik feleszméltek az újságok. :-) Jó lenne, ha az ilyen Médialoghoz hasonló bűntanyasi együttesek meg eltűnnének.

2012. dec. 13. 11:02

Meg tudlak érteni. :)

Persze tudom, hogy a pénzről szól az egész, csak nem mindegy, hogy jövöre hány előfizetőt vesztenek emiatt, mert hosszú távon biztos nem növekedés, hanem csökkenés lesz az előfizetők táborában.

52. toby
2012. dec. 13. 10:38

"A lapjainkat 2013. januárjától a Magyar Posta fogja kézbesíteni. Reméljük, januártól már nem lesz problémája az Önnek járó magazinok kézbesítésével."

Ja még annyit: Biztos hogy nem lesz, mert nem fizetek elő, döntöttem.

51. toby (válaszként erre: 46. - Gicus86)
2012. dec. 13. 10:38

Hogy országosan visszakerül-e nem tudom. A Sanoma ezt írta: "A lapjainkat 2013. januárjától a Magyar Posta fogja kézbesíteni. Reméljük, januártól már nem lesz problémája az Önnek járó magazinok kézbesítésével."

Én ezt úgy értelmezem, hogy az ő termékeiket az egész országban a posta fogja terjeszteni.

Aztán, hogy más kiadók hogy döntenek, ki tudja.


Miért variálnak? Azért ahol mindenhol, míg meg nem szívják. Gondolom a Médialog a Posta alá ígért, csak nem bírt teljesíteni, mindenhol kell a profit, persze, hogy a kiadók az olcsóbb terjesztőt választották, és itt is érvényesült az olcsó húsnak híg a leve mondás.

Mint ahogy mindent átvisznek Kínába a minőség meg olyan-amilyen. A részvényesek pénzt akarnak látni, ez pedig költség csökkentéssel jár, csodák pedig nincsenek, tehát a minőség rovására megy.

50. Bojszi (válaszként erre: 49. - Toby)
2012. dec. 13. 10:33
:D:D
49. toby (válaszként erre: 48. - Bojszi)
2012. dec. 13. 10:32
Biztos a "dolgozói kedvezmény" miatt kapod meg a lapokat. :-)
48. Bojszi
2012. dec. 13. 09:55
Én azért előfizettem náluk idén, mert rohadt közel lakok és úgyis tartozom 1-2 embernek még egy fogsor rendezéssel. Ha netán nem kapom meg a lapot, beszaladok és rendezem az adósságom :D:D Mondjuk én szerencsére megkapom az újságomat.
47. Bojszi (válaszként erre: 45. - Toby)
2012. dec. 13. 09:53
Anno a kollegám ment be dolgozni a ML-hoz, a buszon beszélgetésbe elegyedett egy idős nénivel. A mami meglátta az emblémát a kollegám pólóján, majdnem verekedés lett belőle. Én a szomszédaimnak sosem mertem megmondani hol dolgozom. Már nem ott vagyok, de máig se mondom meg :D:D
46. Gicus86 (válaszként erre: 44. - Bojszi)
2012. dec. 13. 09:44

Nekem se kell bemutatni... :D

Elvállalnak mindent, de kapacításuk nincs rá... Országosan kerül vissza minden a postához, vagy csak Pest megyébe?

Nem is értem minek variálnak, mikor jól működött előtte a terjesztés, az átállás is nehézkes volt... Kíváncsi leszek, hogy itt is visszakapják e terjesztést..

45. toby (válaszként erre: 44. - Bojszi)
2012. dec. 13. 09:39

Hát ez van, de velem ezt 1x lehet megcsinálni, ezután tuti nem fizetek elő, úgy sincs annyi időm, hogy ezeket olvasgassam, inkább veszek egy jó könyvet, meg olvasom a neten, ami érdekel. :-)

A legcikibb, hogy szerencsétlen kézbesítők szívnak gondolom, meg az előfizetők, egyesek meg "Kő" gazdagok lettek belőle. :-)

44. Bojszi (válaszként erre: 43. - Toby)
2012. dec. 13. 09:08
Nekem nem kell bemutatni őket :) Sajnálom, hogy így jártál...
43. toby (válaszként erre: 42. - Bojszi)
2012. dec. 13. 08:58

Zaklatom, de fél napig nem tudok ülni a telefonon, azért mást is kéne csinálnom... :-)Ráadásul tegnap olyan mérges lettem, az oldalukon ott van, hogy 5-ig van ügyfélszolgálat, felhívtam őket 16.03-kor, erre mondja a gépi hang, hogy 4-ig vannak, máskor akkor hívjam őket ejnye-bejnye. Kb. ilyen hangsúllyal. :-)

Egyébként már annyi a reklamáció, h. hiába hívom őket, várakoztatni sem enged, azt mondják, minden üi. foglalt, a várakozás több, mint 10 perc, ismételjem meg a hívást később.

Viszont ma reggel válaszolt a Sanoma, vizsgálják az ügyet, és január 1-től ismét a Posta fog terjeszteni. :-)

42. Bojszi
2012. dec. 13. 07:46
Én dolgoztam a MediaLognál sok évig. Azt javaslom közvetlenül őket zaklasd telefonon és határozottan követeld a lapodat. Kötelesek pótolni természetesen.
41. toby
2012. dec. 12. 22:42

Gicus, koszi a magyarazatot (gyp-s) :-)

Hat majd meglatjuk mi lesz, az biztos, hogy sokan nem fognak elofizetni ezek utan.

2012. dec. 12. 22:33
Vagy oké, nem tudja reggel 7-ig teljesíteni a feladatot, de akkor napközbe vigye ki a lapot, azért ne legyenek már ennyire lusták, ez pofátlanság. Ne hosszabbítgassa az előfizetést, hanem bírja rá a terjesztőt a munkára, amivel megbízták és gondolom fizetik, még ha nem is keresi halálra magát, de hajnali pár órás munka, mondhatni mellékállás..nem ördöngősség. Olvasni kell tudni, meg ismerni a körzetet, amit ráosztottak.
39. Gicus86 (válaszként erre: 37. - Toby)
2012. dec. 12. 22:23
Nem is értem, hogy lehetnek ennyire elnézők, azért segíthetnének neked az illetékest megtalálni, valakihez minden hajnalba kimennek a lapok, tehát ott a felelős...oké nincs elég terjesztő, de akkor ne reklámozzák az előfizetést, ha nincs aki teljesítse a szolgáltatást, amiért előre fizettél.
38. Gicus86 (válaszként erre: 37. - Toby)
2012. dec. 12. 22:15
Gyps= szellemileg korlátozott
37. toby (válaszként erre: 36. - Pocak Cukkerfield)
2012. dec. 12. 22:01

Hat igen, ez a gaz. En is ezt kozoltem a kiadokkal, es egyszeruen megdobbenek, hogy semmi valasz. Majd ha lejar az elofizetes, akkor fognak nyomulni, hogy ilyen-olyan kedvezmenyt adnak, csak hosszabbitsuk meg. Azt leshetik. Fura, hogy ezt meg merik tenni, hiszen sztem evrol evre csokken az elofizetok szama, ahogy a neten egyre tobb minden font van. Ezert napi lapra sem fizetek elo, mert a napi hireket a neten lecsekkolom. De vannak magazinok, amik nincsenek neten. Ezert fizettem elo. Raadasul mar tobb eve elofizeto vagyok, es megsem akarnak megtartani.


Szerinted mit lehetne tenni? Mert en mar ahova lehetett irtam, telefonaltam. Komolyan mondom, mar a rendorseg fordult meg a fejemben.


Mi az a gyp-s egyebkent?

2012. dec. 12. 21:38

Hozzánk sem hozza..... elkaptam az újságkihordót, aki egyébként gyp-s, ő mondta meg a Médialog nevét. Többször telefonáltunk és mindig azt mondták, hogy meghosszabbítják az előfizetésünket. Párom veszekedett velük, hogy minek hosszabbítja meg, ha nem kapjuk meg... így is- úgy is meg kell venni, holott éves díjat fizettünk be, ami nem két fillér.

Nekünk kipostázták a hiányzó lapszámokat, de hogyan..... két újságot kaptunk, ráadásul ugyanazt.

Az biztos, hogy mi még egyszer tuti nem fogunk előfizetni semmire.

35. toby (válaszként erre: 34. - Gicus86)
2012. dec. 12. 21:21

Persze, telefonaltam, 2x sikerult elernem oket, eloszor azt mondtak, potoljak, masodszor, hogy nincs eleg kezbesitojuk. Mondjuk ez hol erdekel engem? Azota semmi. Aztan emailben megfenyegettem oket, hogy megyek ide meg oda, akkor azonnal visszairtak, hogy a terjeszto teruleti felelosenek tovabbitjak a panaszt. De hogy az ki, arrol egy szot se irtak. En azt ki nem deritem, hogy milyen CsalezLopez Bt az alvallakozo. Az onkormanyzat itt semmit nem tud, katasztrofalis.

Mar egyebkent a rendorsegben gondolkodok, hisz vegulis megloptak...

Bocsi, nincsenek ekezeteim.

2012. dec. 12. 20:15

Telefonon probáltad már őket elérni?

Sajnálom, hogy ennyire semmibe veszik az ügyfeleket, ámbár nem lehet azt sem tudni, hogy esetleges nem fizetés állhat az alvállalkozó és a MediaLog között, nem az első eset volna...és ezért visszatartják a lapokat, mivel ingyen senki nem dolgozik..de persze ténylegesen nem tudom, hogy miért van ez így nálatok?! Mindenesetre azért a helyedbe kideríteném, hogy ki foglalkozik a terjesztéssel nálatok, esetleg önkormányzat?

33. toby (válaszként erre: 31. - Gicus86)
2012. dec. 12. 19:14
Egyébként amit írsz, én is olvastam a panaszokat, csak sajna attól nem leszek beljebb. Mert olvastam, hogy más is lemondta, megítélték a kompenzációt, aztán azóta várja...
32. toby
2012. dec. 12. 19:13
Már az egyiket lemondtam, ami nemrég lett sajnos 4 hónapra meghosszabbítva. No válasz....
2012. dec. 12. 18:31
Körbe néztem a neten, mások is panaszkodnak, hogy látszat ügyfélszolgálatot tartanak fent, meg csak sablon emaileket küldenek...Nem tudom ezekután ha esetlegesen lemondanád, kapnál e visszatérítést. Bár hozzáteszem, jogos lenne a követelésed.
30. toby
2012. dec. 12. 18:28

Egyébként kis városról van szó

szóval télleg nem tanya. :-)

29. toby (válaszként erre: 28. - Gicus86)
2012. dec. 12. 18:27

Megnéztem:

Nincs információnk általános kézbesítési problémáról.

2012. dec. 12. 18:13
A medialog oldalán van olyan menüpont ahol meg lehet nézni, hogy az adott napon környéken volt e valami akadálya a kézbesítésnek.. És még erre mondják, hogy színvonalas terjesztés?! Akár személyesen is bemennék... :D Ne húzkodják már be az újságot, amire előfizettél.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook