Nem értem, sokan miért nem szeretnek főzni. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Lehet azért mert többfélék vagyunk és más dolgokat szeretünk...? Azért ezt nem olyan nehéz megérteni, van aki szeret takarítani, van aki nem, van aki szeret főzni, van aki csak sütni szeret...
Amúgy jól főzök, mindkét szülőmtől azt láttam hogy szeretnek főzni, de ettől függetlenül én nem szeretek. Mondjuk inkább a főzés mint a takarítás, mert azt viszont egyenesen rühellem. :D
Ki mit hozott itthonról, Anyukája mire tanitotta vagy épp mire nem.
Anyukám htb. volt mindig, úgy nőttünk fel, hogy mindennap frissen főzött étel várt minket. Párom szintén.
Kiskorom óta érdekelt a sütés-főzés, gyakorlom azóta is.
Egyet nem szeretek, kitalálni, hogy mit főzzek😃
Sütés a hobbim😃
Vasalást hanyagolom😃
Mosogatással sincs bajom, nincs gépem.
Portörlést kihagynám az életemből😃
Ugyanez. Mire jönnek, terített asztal. Míg itt vannak, minden étkezésre új + csomagolás.
Viszont cserébe utána egy hétig nincs főzés, maradékokkal tele a hűtő.
Dettó.
Háromféle kaja figyel a hűtőben.
Tök egyszerűek ,de finomak.
Legalább hétfőig nem kell főznöm.
Utálok főzni, 52 éves házasok vagyunk, 52 éve főzök. Unom, elegem van, de a férjem imád vásárolni és enni is.
Gyerekeim összesen kb. 10 évig voltak kollégista üzemmódban. Minden hétvégém a főzéssel telt, úgy hogy vittek is ételt.
Utána hazajártak ritkábban, akkor is.
Majd jöttek az unokák és a kívánságlisták.
Örülök persze hogy vannak és van akinek készíthetek, de szoktam mondani, hogy én ajándékba legalább 1 hét én időt kérek, amikor nem kell főznöm. Eddig süket fülekre talált a kérésem.
Nem szeret a főzős műsorokat sem. Nem értem mi a fenét lehet szeretni rajta.
Idő rabló.
Főzés helyett annyi minden mást lehet csinálni.
Én meg azt nem értem, hogy sokan, miért nem szeretnek vasalni.
Enyém is bevásárol. Oda megy és azért, ahová/amiért küldöm. Leteszi az asztalra, onnantól semmit. Viszont enni szeret.
Nálunk rendes mellett még fut tej-tojás-gluténmentes szekció is...
Az a legjobb, amit mindenki ehet. Ha nem válogatós.
Én nem hogy nem szeretek, egyenesen utálok!
Előszöris: találja ki az ember, hogy mit főzzön, amit mindenki szeret a családban és nincs sok meló vele. Aztán mindent előkészíteni, pepecselni, csomó edényt összekenni, aztán elmosogatni, elpakolni... Egy órán keresztül szenvedsz vele, aztán elfogy 10 perc alatt. Utána megint mosogatás, pakolás. Ennél jobban már csak a porszívózást utálom! 😢
Mindig mondom a családnak: számomra az az ünnep, ha nem kell főzni!