Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nem alszik a gyermek - Cél, a túlélés fórum

Nem alszik a gyermek - Cél, a túlélés (beszélgetős fórum)


1 2
2012. dec. 15. 13:57

"..a szülő legfontosabb feladata nem az, hogy megtanítsa a nyűgös csecsemőt egyedül, hang nélkül elaludni, hanem az, hogy bizalmat ébresszen gyermekében! Arra kell megtanítania, hogy érezze:nincs egyedül! Hogy érdemes a világot megszólítani

, mert ez egy olyan világ, amelyik válaszol, ha szólnak hozzá! Lehet, hogy a ,ferberizált' gyerekek hamarabb elcsendesednek, mint a többi nyűgös baba, bár ebben sem vagyok egészen biztos. Ráadásul azonban tapasztalatot szereznek arról, hogy a világ közönyös és érzéketlen, és ezt a tapasztalatot - akarva akaratlanul - életük további éveiben folyton szem előtt tartják. Bizalmatlanokká válnak, nem kérdeznek, és ha vannak is gondolataik, elképzeléseik, ezeket nem osztják meg másokkal: - Minek? Hiszen úgysem érdekel senkit!...A segítséget, amire vágyom, úgysem kapom meg senkitől!"

(Dr. Ranschburg Jenő)

14. Cippora (válaszként erre: 13. - Savanyuaszölö)
2012. dec. 15. 12:40
Valami csak zavarja,fel kel,és nem tud magától vissza aludni.Én adnék neki cumit,hátha azzal sikerül magától vissza aludnia.Tápszeres?És amikor fel kel akkor sír is?
2012. dec. 15. 11:16

Először is köszönöm Nektek a segítő szándékot!

Szóval, a következőképpen alszunk este. Ahogy megszületett és hazajöttünk, így zajlik. Este 18 és 19 óra között fürdünk. Vacsi, majd legalább 20 percig tartani kell a sok bukás elkerülése végett. Ezalatt kellően elálmosodik, már majdnem alszik, de még ébren van. Leteszem az ágyába, ezt követően hol hosszabb (akár 1 óra is), hol rövidebb ( 20 perc) alatt elalszik. Kb két órát nyugodtan alszik, majd elkezd mocorogni, nyöszörögni, kaparászni a kis kezeivel. Van, hogy sokerül ismét elaludnia, de akkor is kezdődik az iménti folyamat. Ha kiveszem az ágyából és magam mellé teszem, még rosszabb. Mindezalatt a szemeit csak ritkán nyitja ki. Ha nem tud visszaaludni, addig megy a mocorgás, mîg eljön az idő, hogy egyen. Evés után ismét az előző alvás majd mocorgás következik. Reggel nem látom fáradtnak, jókedvű gyerek. Napközben sokszor babakocsiban alszik el, de bárhol is aludjon el fél óránál többet nem alszik.

12. savanyuaszölö (válaszként erre: 11. - Edibest)
2012. dec. 15. 11:00

Sajnálom... És Te hogy bírod a kialvatlanságot?

A Kicsi nem fáradt napközben? Mit teszel, ha éjjel ébred?

2012. dec. 14. 21:49
3 éves a lányom és még soha 1 éjszakát sem aludt végig.Ha csak 2X -3X kel fel akkor az már jó.Van,h 6X -8X is felkel.Erre nincs megoldás.Pedig kiprõbáltam citromfű teától kezdve mágneses karkötőig mindent.De hiába. Türelem!
10. Cippora (válaszként erre: 8. - Savanyuaszölö)
2012. dec. 14. 14:57
Írd le részletesen mi a gond,hátha tudunk segíteni.Nekem is nagyon rosszak voltak az első hónapok,de megtanult szépen elaludni a lányom,azóta is nagyon jó alvó már 1,5 éves.
9. szafaripók (válaszként erre: 7. - Savanyuaszölö)
2012. dec. 14. 14:30

Elhiszem...

Mennyi idős? Hogy altatod? Hol alszik? Mikor alszik? Milyen módszerekkel próbálkoztál??

8. savanyuaszölö (válaszként erre: 2. - 8b798194e3)
2012. dec. 14. 14:29
Nappal sem alszik jól, de az éjszakai a fő gond...
7. savanyuaszölö (válaszként erre: 4. - Szafaripók)
2012. dec. 14. 14:25
Lehet, félreérthető voltam... Nem a sz@r helyzeten szeretnék együtt sîrdogálni másokkal. De hiszek benne, hogy közösség képes segíteni az egyes embernek. Sokszor az is sokat számít, ha tudom, nem vagyok egyedül a gondommal. Hidd el, lassan 5 hónapja keresem a megoldást.
2012. dec. 14. 14:20
FTeki, Cippora, csupán 4 és fél hónapos a lányom. Tudom, sokan évekig küzdenek ezzel a problémával. Én pont azért keresem a hasonló cipőben járó szülőket, hogy segíteni tudjunk egymásnak, akár a gondok legelején. Esetleg tanulhatunk egymás eseteiből.
2012. dec. 14. 13:22
Mennyi idős gyerekről van szó?
2012. dec. 14. 10:16

Talán nem fog tetszeni...

De szerintem a nemalvás kérdésben nem az az első, hogy keresek még szülőket, akik hasonló helyzetben vannak, és vállon veregetjük egymást, hogy de sz*r nekünk, hanem igyekszem megtalálni az okát, hogy miért nem alszik a gyerek, és megoldom.

Persze vannak extrém esetek, betegség, stb, amikor a fejed tetejére állhatsz, de ez a gyerekek kb. 5-10 %-át ha érinti, vagy még annyit se...

2012. dec. 14. 10:13

Nem tudom, hogy a szülôi teljesértékűség egyik ismérve-e, hogy a kisgyermek tud-e aludni, vagy sem.

Egyáltalán: van-e ilyen.

2012. dec. 14. 10:09

Szia!

Éjszakai alvás?És mennyi idős?

2012. dec. 14. 10:05

Sziasztok!

Sok hasonló fórumcím található az oldalon, de elég régi dátumokkal, ezért szeretném megtalálni azokat a szülőket, akiknél aktuális ez a nehézsèg, mint a nem alvás s ennek következményei.

Ha van hozzá erőtök, gyertek, támogassuk egymást, hogy ezzel is elősegítsük gyermekeink egészséges fejlődését. Hiszen ehhez teljesértékű anyákra, apákra van szükség!


Addig is minden jót minden babànak és mamának!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook