Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nekem miért nem mondta senki... fórum

Nekem miért nem mondta senki... (beszélgetős fórum)


25. Sena (válaszként erre: 24. - Gyöngyszemü)
2009. jan. 27. 11:04
Azért a többség szerintem utánanéz hogy milyen is a szülés, legalábbis manapság már elég sok lehetőség van hogy tájékozódjunk. De azért tényleg nem ártana ha a lányoknak tartanának erről valami különórát. Bár egy fiatal lányt lehet hogy nagyon megrémítene ha órákig tartó fájdalomról beszélnének neki.
2009. jan. 26. 21:30
Ha anno elmondják mireszámíthatok, lehet belesem kezdek! Bár nekem könnyű, császáros szülésem volt. De sajna csak akkor kezdünk el olvasni rola amikor már "késő". Azt hittem jön a fájás ésmár kint is a baba, de azt nem tudtam hogy ez órákig vagy akár napokig is eltartha.....stb :-(( Ezt tanítani kellene az álltalánosban, mint órai tananyag.
23. Sena
2009. jan. 26. 21:08
Régi téma ez de azért hozzászólok. A szülésre úgy lehet legjobban felkészülni ha az ember tudja mire számíthat. Tudja mi az a vajúdás, mit jelent az hogy 3 ujjnyi tágulás, mi az a kitolási szakasz stb. Mert nekem anyukám pl annyit mondott kb hogy nagyon fáj. Hát kösz. Arról se szoktak beszélni hogy szülés után következik egy igen kellemetlen rész, a varrás és a méh feltárása amikor átvizsgálják hogy van-e belső sérülés. Nekem ezt senki nem mondta hogy ez ilyen pocsék érzés, nekem borzasztó kellemetlen volt. Pedig az ember úgy képzeli hogy kibújik a baba és ezzel vége, ott fekszünk boldogan és megkönnyebbülve.
22. ec63a7fc29 (válaszként erre: 18. - 1366d1807f)
2008. szept. 28. 09:42

Kedves EDRI!


Nekem jobb, hogy anyukám nem sokat mondott el.

Bolhából is elefántot stílusú nő, aki belépett a "Ki a betegebb" népi játékba.


Pl az első szülésemtől nem féltem volna annyira, ha nem riogatnak, hogy mennyire fájni fog, hanem valaki normálisan elmondja mire számíthatok. A férfi nőgyógyászom sosem élte át, nem is tudott ilyenben segíteni.

Amikor az elsőt szültem, a kitolási szakaszig minden rendben volt. Akkor azt mondták, toljak.

Én úgy, de úgy erőlködtem, hogy a szemem majd kiesett a helyéről, attól féltem, a halántékomon elpattannak az erek. Erre mindenki aki ott volt, csak kiabált, hogy tolja már, mindjárt kint lesz!!!

( Meg hogy milyen béna vagyok, stb...)

Erre az egyik szülésznő (aki már túl volt egy szülésen) felkiáltott: KAKILJON!!!

...erre mint egy rakéta kirepült a gyerek.


Igenis, vannak olyan dolgok, amiket át lehet adni előtte. ...és az sem igaz, hogy elfelejti azonnal a fájdalmakat.

21. 1366d1807f (válaszként erre: 19. - Kiniand)
2008. jún. 30. 21:35
Talán jobb lett volna!
2008. jún. 30. 12:35
Azért nem mondták, mert nem kérdeztél. :))))))))))))
19. Kiniand (válaszként erre: 18. - 1366d1807f)
2008. jún. 30. 12:29
A kérdés költöi volt... Miután már szültem két gyereket, van fogalmam a dolgokról. Azt hittem, ha úgy inditok egy beszélgetés témát, hogy nem csak odavágom, hanem viszek bele valami pluszt..., de itt max mindenki ostobának néz egy ilyen kérdésért! Így is feltehettem volna: volt olyan élményed, amire nem számítottál szüléssel, gyerekkel kapcsolatban és szívesen megosztanád másokkal is!
18. 1366d1807f (válaszként erre: 3. - Kiniand)
2008. jún. 25. 12:37

Neked az anyukád se mondott semmit a szüléssel kapcsolatban?


Az én időmben nem volt internet, szakkönyv se sok. Én anyukámat kérdeztem. Mégis megszületett a lányom, semmi baj nem volt. Még ultrahanggal sem nézték meg a babát!


A mi szüleink is csak megszülettek valahogy. Nem kell ebből ekkora problámát csinálni.


Hogy fáj a szülés, az természetes dolog. Én biztos, hogy nem engedtem volna epidurálást, komoly kockázatai vannak.


Viszont ahogy kibújik a gyerek, szinte el is felejti az ember lánya a fájdalmakat.

17. Sz.Csirke (válaszként erre: 16. - Kiniand)
2008. febr. 8. 19:33

Akinek nincs, az gondolom nem fog itt erre a kerdesre valaszolni.

Van mas forras is, pl. konyv...

16. Kiniand (válaszként erre: 15. - Sz.Csirke)
2008. febr. 8. 18:23
iGEN, CSAK NEM MINDENKINEK VAN INTERNET, AKI BABÁT VÁR oops caps
15. Sz.Csirke (válaszként erre: 13. - Kiniand)
2008. febr. 8. 14:38

Ertem.

En a "Nekem miért nem mondta senki..." -re reagaltam.

2008. febr. 8. 10:03
Szerintem ittt nem arra gondol, hogy a kórházban éri sugárzás, hanem, hogy valamennyire maga a beteg sugároz. Szerintem érdemes jobban körbejárni a kérdést, talán a beteg megkérdezhetné az orvosát.
13. Kiniand (válaszként erre: 10. - Sz.Csirke)
2008. febr. 8. 09:22
Szerintem félreértetted a kérdést. Én olyan esetekre lennék kiváncsi, amik Veletek estek meg és úgy gondoljátok, hogy ha erre valaki előre figyelmeztet, akkor könnyebben készülsz fel rá lelkiekben-bármiről:terhesség szülés, gyereknevelés. Csak úgy mellékesen: két gyerköcöm van, az egyik már elmúlt hatéves, elég sok mindennel tisztában vagyok. Hosszú a story miért ezt a kérdést tettem fel, de sok olyan történet van, ami nekem lehet, hogy evidens, de másnak segíthet.
12. Sz.Csirke (válaszként erre: 11. - Hoxa)
2008. febr. 7. 23:50
Hat igen. Az alapokat elmeletben lehet tudni, de biztos minden nap ezer kerdes merul fel. Ilyenkor kell a forum:) En is biztosan jovok majd minden nap:D
11. Hoxa
2008. febr. 7. 23:24
Szerintem a 9 hónap pont arra elég, hogy az ember a terhességgel és a szüléssel tisztában legyen. Ami utána jön... nos az már más tészta. :DDD
2008. febr. 7. 23:11
Miert kellene masnak kitalalnia, hogy az anya mit nem tud? Szerintem amit tudni kell, azt elmondjak, a tobbit mindenkinek sajat felelossege megkerdezni. 9 honapunk van ra, hogy informalodjunk.
2008. febr. 7. 20:47
Talán mert nem akartam hallani... vagy ha hallottam, akkor nem értettem...sokat olvastam, többek közt itt is, de igazán csak akkor értettem amikor megtörtént.
8. Hoxa (válaszként erre: 7. - 2c06527ca9)
2008. febr. 7. 10:36
Bizony, nagyon rohan az idő! :) Olyan távoli már az a kórházi ágy, mintha meg sem történt volna. Csak hát a bizonyíték itt rohangál az ember körül. :DDDDDD
7. 2c06527ca9 (válaszként erre: 6. - Hoxa)
2008. jan. 31. 15:07

Helló Hoxa :)

Én vagyok az, aki veled majdnem egy időben szült a Péterfyben, tudok akihez éjjel jött be Abkarovics doki!

Megnéztem manócskádat, Tiéd is szép nagy lett azóta, lassan két évessek lesznek :)

Bocsi, hogy nem a témához írtam!

Minden jót nektek!

6. Hoxa (válaszként erre: 1. - Kiniand)
2008. jan. 30. 14:38

Most a konkrét kérdésedtől eltekintve, úgy általában nézve, jó, ha van egy olyan barátnőd, akinek már van tapasztalata, vannak gyerekei és nagyon őszinte veled. Amikor megszületik a gyermeked, jobbról és balról is rengeteg tanácsot, észrevételt fogsz hallani, gondolom, már a terhesség alatt is találkozhattál ezzel, plusz hozzáolvasol ezt-azt, kész káosz lesz az ember fejében, hogy akkor most kinek higgyen, kinek ne...

Szerintem egy, maximum két emberben kell bízni, de abban nagyon. Ha mindenkire hallgatsz, meghülyülsz. Ha van egy olyan barátnőd, aki már szült és tapasztaltabb, olyan dolgokat is elmond, amit esetleg más anyukák jótékonyan elhallgatnak előled, és ez a későbbiekben nagy támasz lehet.

Hogy jobban értsd: anyukás közösségekben sokszor csak a jót hallod másoktól, hogy az ő gyerekük így, úgy, ez így szuper, minden oké, semmi probléma... ez tényleg gyakori. Akkor majd esetleg úgy érezheted, hogy te nem csinálod jól a dolgokat, csak neked nem sikerül. De ha van olyan ember a környezetedben, aki azt is elmondja, hogy neki sem mentek dolgok, vagy vele is megtörténtek dolgok, akkor tudni fogod, hogy így működik az anyaság. Vannak kudarcok, vannak átbőgött éjszakák ott is, ahol esetleg a külvilág felé nem mutatják. Nem te rontod el, hanem mások is hasonló problémával küzdenek.

Kicsit hosszúra és összevisszára sikerült, de remélem érthető voltam. :)

5. Kiniand (válaszként erre: 4. - 5a7f699553)
2008. jan. 30. 10:01
Én úgy gondolom, hogy ha nem ér közvetlen sugárzás, akkor nem lehet baj. Én a 20. hét környékén jártam, mikor a kislányomat baleset érte az oviban és meg kellett rötgeneznia fejét. Apa ment be vele a vizsgálóba, én kint vártam az ajtó előtt. Kis is van írva, hogy terheseknek tilos a belépés. De az ajtó le van szigetelve, sugárzás nem jöhet ki. Tudom, hogy ez csak egy alkalom, neked meg sűrűbben kéne a terápiára vinned a rokont, de szerintem nem lehet gond. Leginkább a védőnőddel kéne beszélned. Valahogy ők jobban benne vannak az ilyen kérdésekben.
2008. jan. 30. 09:33

Én kezdő vagyok a témában és én attól fél(nék), hogy nem mondják meg, hogy mikor mit lehet, mikor mit kell tenni.


Nekem a probmémám most abból adódik, hogy hamarosan egy családtagunkat nekem kell(ene) vinnem sugárkezelésre fásfél hónapig, hétfőtől péntekig. Velünk lakna addig egy egyszobás kis lakásban. A jelenlegi dokim szótlan, bár azt állítja, hogy szerinte nem lehet baj (6-7 hetes terhes körül mozgok), egy másik doki azt mondja, hogy célszerű elkerülni. Beírtam a egy-egy fórumba, ott meg mindenki elkerülné...


Persze megoldható, de hol az igazság? Most árthat egy kicsit is, vagy nem (és csak a fejemben kavarogna a gondolat, hogy mi van ha mégis...)?

2008. jan. 30. 09:25
Itt most pontosan mire gondolsz? Mi az, ami miatt, gondolkozol a témán? Félsz konkrétan valamitől, vagy csak még nem érzed magad elég éretnek? Én igazából olyan dolgokra gondoltam, mikor feltettem ezt a kérdést, mint ami velem esett meg. Két gyermekem születése két teljesen más menetrend szerint történt. Mivel első alkalommal elég sokáig elhúzódott a szülés, kaptam oxitocint, epidurált. Szinte mosolyogva született meg a lányom, hat évvel ezelőtt. Másodjára úgy felgyorsultak az események, hogy éjszaka, mikor bementünk a kórházba, nem volt ügyeletben olyan doki, aki epi-t tudott volna adni és reggel mire megérkezett az első hozzáértő, addigra pont megszületett a kisfia. Én azért viseltem nehezebben a fájdalmakat, mert számítottam az fájdalomcsillapítóra, senki nem mondta, hogy bizony előfordulhat,hogy éjszaka le kell róla mondjak. Úgy éreztem cserben hagytak és még jobban kézségbe estem. Pedig, ha előre megmondják, hogy ne vegyem készpénznek a segítséget, akkor lélekben fel tudtam volna készülni és talán könnyebben vettem volna a fájdalmat is.
2. 5a7f699553 (válaszként erre: 1. - Kiniand)
2008. jan. 29. 19:27

Szia-szia!

Szép jó estét!


Épp ezen tűnődöm én is, ugyanis épp egy ilyen döntés előtt állok, hogy kell-e nekem, vagy sem. Jó lenne, ha valaki megmondaná, vagy legalábbis segítene a döntésben.


Én nagyon haragszom a szűkszavú orvosokra. Én is igen tájékozatlan vagyok, hiába bújom én a guglit, meg a fórumokat, egy hiteles (pl. doki) ember sokat lendítene a napjaimon.


Remélem időben tájékozódok mindenről, s ha nem, akkor jól döntök. Mindenre úgysem lehet felkészülni a mai bolond, egészségtelen világban. Sok sikert kívánok Neket!


Fatraki

2008. jan. 29. 17:56

Sziasztok,

arra lennék kiváncsi van-e olyan dolog amire egyáltalán nem számítottál a terhességed,szülésed, vagy épp az újszülött babád gondozásával kapcsolatban? És ha valaki előre szól, hogy mire számíts, akkor sokkal könnyebben veszed az akadályt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook