Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Néhány tudnivaló és intéznivaló a születés körül fórum

Néhány tudnivaló és intéznivaló a születés körül (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Néhány tudnivaló és intéznivaló a születés körül

7. otis
2009. febr. 20. 12:06
emiatt regisztráltál?!
6. lszandyka (válaszként erre: 2. - Kolina)
2008. nov. 26. 07:15
szia .csak egy a baj ezzekel az intézésekel.akárhol nézed nem irják menyi idöt kell várnod hogy meg kapd a pénzed.ezt ménnem lehet oda irni.szeptember végén szültem .október elején adtam be a papirokat.azota semi.meg kérdeztem a hölgyet bent kb mikor lesz belöle valami azt monta januárba kapok viszamenöleg hát ez a nem semi.elég baj ez.erre nem tudok mit mondani már.
2007. júl. 27. 11:22

helló!Szeretném megjegyezni, igen maceráns az elintézése, Nekem munkahely intézi"de Pestre küldi a központba az anyasági támogatáshoz szóló papírokat, a pénzt csak a következő fizimmel kapom meg, AZ IGAZ,HOGY HA BEADOD A PAPÍROKAT 5 napon belül KÖTELESEK ELUTALNI?

ja,és mivel eredeti anyakönyvi kivonat kell minden hova a MÁK-tól kapom külön a családi pótlékot, ezért meg kell várnom,míg visszajön Pesdtről az anyakönyvi kivonat...-szép napot!:)

2007. júl. 4. 10:58
Ciaooo:))) Egy kérdésem lenne és remélem tud valaki segíteni, hogy mi a párommal nem akarunk összeházasodni,de nem sokára jön a babynk. Viszont a hajadonsági nyilatkozaatról nem találok semmit, hogy az hol lehet kiváltani, milyen papírok kellenek hozzá, stb...Ha valaki tud akkor segítsen:)))))) köszönöm:))))))))))
2006. okt. 11. 21:58

A tgyás és a gyed esetében, ha az anyuka munkahelye tb kifizetőhely, akkor a cégen keresztül kell intézni, ellenkező esetben a helyileg illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál.


Az OEP-en ezzel kapcsolatban mindent (kinek jár, mekkora összeg stb.) mindent megtaláltok az oep honlapján.


[link]


A lap alján van a gyermekvállalás támogatása rész.

2006. okt. 11. 20:57

A legfrissebb állapot szerint (a kislányom 2 hetes) szükség van még a következőkre:


Pénzbeni juttatás:

1. Családi pótlék - Elintézhető az Államkincstárban (Lőportár u.), kell hozzá:

- újszülött TAJ száma

- anyuka TAJ száma

- eredeti születési anyakönyvi kivonat


2. GYÁS, GYES, én az utóbbiról nem tudok információkat, mert GYÁS-t igényeltem (folyamatosan legalább 180 nap megelőző munkaviszony esetén) amit szintén az EB Pénztárnál kell igényelni (TEVE u. )

- újszülött TAJ száma

- foglalkoztatói igazolás

- születési anyakönyvi kivonat

- terhes kiskönyv


Egyéb elintézendő:

1. Babának lakcímkártya (nekem a kórház intézte, elmenetelkor a kezembe adták a szül. anyakönyvi kivonattal együtt)

2. Adószám (!) Ezt bármelyik illetékes APEH kirendeltségen el lehet intézni. Tőlünk nem kértek semmit hozzá, csak be kellett diktálni a kislányunk adatait. SZÜKSÉGES A BABAKÖTVÉNY INTÉZÉSÉHEZ!


Az EB Pénztár és az Államkincstár 1 nap alatt elintézhető, de legyen ott az apukánál az anyuka személyi igazolványa és lakcím kártyája, különben mehet vissza mégegyszer.

Nem vészes a dolog, sok szerencsét mindenkinek.

1. Hoxa
2006. jan. 16. 15:28
Szerintem sok kismama és kispapa fogja a fejét, hogy mi mindent meg kell tenni, el kell intézni a születés körül. Mi is így vagyunk ezzel. Most próbálom az intéznivalókat összegyűjteni, hátha másnak is összeállhat a kép, miről nem szabad elfeledkezni és mit hasznos elintézni, hiszen pénz is állhat vele a házhoz...

Ugrás a teljes cikkre: Néhány tudnivaló és intéznivaló a születés körül

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook