Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak recept

Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak recept


Elkészítési idő 40 perc

A Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak hozzávalói:
20 dkg liszt
5 dkg darált törökmogyoró
1 tk szódabikarbóna
8 dkg barnacukor
1 ek vaníliás barnacukor (házilag készítem kikapart vaníliamaggal)
1 csipet só
2 tojás
2,5 dl főzőtejszín
0,75 dl olaj
6 dkg 70-80 %-os étcsokoládé apró kockára vágva (keserű)
6 dkg aszalt meggy apróra vágva (savanyú)
6 dkg aszalt cseresznye (édes)
rózsabors (csípős) vagy chili


A Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 160 fokra, alsó-felső sütésnél 180 fok. Kivajazzuk vagy papírral kibéleljük a sütőformát.
A szódabikarbónát és mogyorót belekeverjük a lisztbe. Frissen őrölünk bele ízlés szerint rózsaborsot vagy chilit és hozzákeverjük a csokit és aszalt gyümölcsöket is.
A tojást, a tejszínt, sót, cukrot, olajat alaposan elkeverjük, majd ebbe öntjük a lisztet, és csak annyira keverjük össze, hogy egyenletesen elkeveredjenek a hozzávalók, különben sűrű, nehéz lesz a végeredmény.
20-25 perc alatt megsütjük, majd 5-10 perc pihentetés után könnyen kiszedhető a formából.

Ha véletlenül valakinek nincs muffinsütője, akkor egy kis tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a papírformákat úgy, hogy két papírt hagyunk egymásban, hogy erősebb tartása legyen.

12 db-ra elegendő a tészta.


Érdemes belekóstolni a tésztába a csípőssége miatt.
Belemárthatjuk rózsaborsos vagy chilis csokiba is, ha még módosítani szeretnénk az ízén.
Tejszínhabos, vaníliás rózsaborsos lattéval is szervírozhatjuk, attól függően hogy sikerült beállítani a csípős íz harmóniáját.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 1. 14:44
A négy ízű pikáns muffin kalandoroknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook