Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ne egyél semmit! fórum

Ne egyél semmit! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
85. 9f86e86d50 (válaszként erre: 39. - Selena78)
2013. febr. 13. 00:29

A tej önmagában rossz:


[link]

84. 6b006fc769 (válaszként erre: 83. - Csipkerózsika)
2013. febr. 13. 00:00
Ennek így marhára urban legend szaga van.
2013. febr. 12. 23:47

A szárazanyagtartalomról volt szó. Kötekedhetsz még egy darabig, de sajnos nem tudom megmondani neked milyen anyagról van szó, nincs mintám belőle, meg laborom sincs itthon, hogy kielemezzem.

De olyan embertől tudom, aki dolgozott vele, hogy a liszt egy részét bizonyos helyen helyettesítik valami mással, ami - nem tudom, hogy mi, de - NEM LISZT. És ez nem érinti a többi receptúra szerinti hozzávalót.

82. bd5e718401 (válaszként erre: 79. - Globus)
2013. febr. 12. 23:10

400 gramm liszt, 500 gramm víz, 10 % mianeve (élesztő, só, veszélyes ipari termékek).

Vizuálisabbaknak: durván 1 liter liszt, 0,5 liter víz, erről a 10 %-ról nem beszélünk.

Ebből kenyér lesz? De tegyük fel, hogy igen. Akkor a víz kerülendő összetevő?

81. 6b006fc769 (válaszként erre: 49. - Githaj)
2013. febr. 12. 22:52

Forrás?

Ha valami bioegészséges zöldtápcsatorna munkacsoport, akkor nem győzél még.

80. ebe5acb8e6 (válaszként erre: 77. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 22:51
Levegő. Még jó hogy kilóra mérik! :)
79. globus (válaszként erre: 77. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 22:47
Víz, vagy egyéb folyadék, amivel összegyúrják.
78. pandoracic (válaszként erre: 76. - 91d4989ab9)
2013. febr. 12. 22:46
Ez egész jó fórum.
77. bd5e718401 (válaszként erre: 75. - Csipkerózsika)
2013. febr. 12. 20:48

Én csak egy példát írtam térfogatnövelő szerre.


Tényleg szeretném tudni, hogy szerinted mi teszi a kenyér felét liszt helyett.

76. 91d4989ab9 (válaszként erre: 1. - 9f86e86d50)
2013. febr. 12. 19:02
borzasztó:) már minden hüle topicnak te vagy a szerzője?:)
75. Csipkerózsika (válaszként erre: 74. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 18:25

Nem sütőporról volt szó, de nem vitatkozom tovább, mert nem érdemes. Nem akarlak - és valószínűleg nem is tudnálak - meggyőzni.

Mindenesetre van olyan kenyér, amit én nem eszek meg, ennyi.

74. bd5e718401 (válaszként erre: 71. - Csipkerózsika)
2013. febr. 12. 18:11

Ha szárazanyagról beszélünk, akkor tömegről van szó, az anyagmegmaradás törvénye szerint egy kilogram nyers tésztából hozzávetőleg egy kg kenyér lesz. Némi gáz halmazállaputúvá vált anyag hagyja a tésztát (pár kidurrant CO2 buborék és egy kevés víz), de ez nem számottevő.

Próbálj meg 60 deka sütőpor és 40 deka liszt keverékéből bármit sütni, és rájössz a tévedésedre!

73. 661e5a20a8 (válaszként erre: 72. - Globus)
2013. febr. 12. 18:09

Ahogy mondod. Nyáron falusi túrizmus keretén belül találkoztam embereekkel, akik mindent megtermelnek maguknak, a zöldséget, a húst, megcsinálják a tejtermékeket, még a kenyeret is ők sütötték.

Egyik sem panaszkodott, hogy nem adott a tehén elég biifidusz esszenziszt a joghurthoz. :DDD

72. globus (válaszként erre: 69. - 661e5a20a8)
2013. febr. 12. 17:57

Ez sajna nem vicc, vidéken sokan így csinálják :)

Sőt egyre divatosabbá válik.

2013. febr. 12. 17:53

Természetesen tisztában vagyok a gyártási térfogatnövekedéssel. Az arány a sütés előtti szárazanyagtartalomhoz képest számítottan igaz, tehát van, ahol a liszt nagy részét térfogatnövelőkkel helyettesítik, ennyi. Ez nyilván nem az összes gyártóra igaz, mindenki evett már jobb, kevésbé jó és szánalmasan rossz minőségű kenyeret is...

Miss Kiss! Örülj neki, hogy jó helyen dolgoztál!

Egyébként itt senki nem fél a bolti kajától, de az ipari gyártással együtt jár, hogy belekerül(het)nek egészségre káros anyagok is az élelmiszerbe. Ez a fórum témája.

70. bd5e718401 (válaszként erre: 67. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 17:41
Az elején érdekelne, hogy a kenyérhez mérten logikus tömegről beszélünk, vagy esetleg térfogatról, mert akkor tényleg lesz lényeges váltás a dagasztáskor meglévő, majd kelés, sütés utáni érték között.
2013. febr. 12. 17:40
Szerintem, aki ennyire fél a bolti kajától, kapálja magának a krumplit, fejje a kecskét meg a tehenet, és szeresse pocakot. Komolyan mondom, sokszor már nevetséges.
2013. febr. 12. 17:37
Én pl. dolgoztam pékségben, és azóta is eszek kenyeret :DDDDDDDDDDDDDD
67. bd5e718401 (válaszként erre: 66. - Csipkerózsika)
2013. febr. 12. 17:34
Akkor kérlek, mondd el, hogy mi a kérdéses 60% 80%-a.
66. Csipkerózsika (válaszként erre: 51. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 17:26

Minden tiszteletem az OÉTI-é és a Magyar Élelmiszerkönyvé, ugyanakkor ahogy más előírásokat, jogszabályokat is megszegnek, illetve megkerülnek, ezeket éppúgy...

Hivatkozhatsz bármilyen törvényre, mind tudjuk, hogy aki dolgozott már valamilyen élelmiszer feldolgozó, vagy termelő egységben, azoknak a zöme nem eszi meg többet az ott gyártott készterméket.

65. bd5e718401 (válaszként erre: 63. - Githaj)
2013. febr. 12. 17:13
Én is értelmesen írtam, te is azt kezdesz a leírtakkal, amit szeretnél.
64. bd5e718401 (válaszként erre: 61. - Githaj)
2013. febr. 12. 17:11
Érdemes elolvasni az élelmiszerek jelölésére vonatkozó szabályoka. Nem vészes terjedelmű, a lényeg durván 10 oldal. Azon felül vannak még nyalánkságok, de ha azon átfutott valaki, akkor átlátja a különbséget az alapvető fogalmak között.
63. githaj (válaszként erre: 60. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 17:09
Azt hiszem értelmesen írtam le amit írtam, Te meg értelmezd ahogy akarod.
62. bd5e718401 (válaszként erre: 58. - Ebe5acb8e6)
2013. febr. 12. 17:07
Én dihidrogán-monoxid függő vagyok.
61. githaj (válaszként erre: 59. - Bd5e718401)
2013. febr. 12. 17:06
Lehetséges, nem vitázom ezen, azt irtam be amit olvastam.
60. bd5e718401 (válaszként erre: 56. - Githaj)
2013. febr. 12. 17:06

Én fejből tudom azt a három ízesítő vagy készétel otthon, amiben van ízfokozó, de ezt tudtam akkor is, mikor megvettem.

A nálad háromból három nem azt jelenti, hogy az üzletek polcán háromból három.

59. bd5e718401 (válaszként erre: 55. - Githaj)
2013. febr. 12. 17:03

(alsóindexet nem tudok írni)

C47H48N3O7S2Na - nátrium kazein

C5H8NO4Na - nátrium-glutamát


Más vegyület. De hogy ennél nagyobb hibát kiemeljek, az ízfokozók egy csoport, a Na-glutamát egy konkrét vegyület.

58. ebe5acb8e6 (válaszként erre: 25. - 6b006fc769)
2013. febr. 12. 16:56

Legjobb példa erre a dihidrogén-monoxid


[link]

57. ebe5acb8e6 (válaszként erre: 1. - 9f86e86d50)
2013. febr. 12. 16:55
A nátrium-glutamát egészségre veszélytelen ízfokozó. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.
56. githaj
2013. febr. 12. 16:55
Megnéztem három féle fuszerkeveréket ami itthon van és kettoben benne van az E 621-nátriumglutamát.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook