Ne az abortuszt válaszd... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ne az abortuszt válaszd...
Nem tudom, nálad mi a szint, nem is érdekes a vita szempontjából.
A minimum kritériuma a biztonságos megítéléséhez elég változó, így a túl éles megítélése, hogy mi felelős és mi nem, egyáltalán nem objektív.
Lehet, hogy csak nem értem mire gondolsz.
Tételezzük fel, hogy a cikkíró kibékül a gyerek apjával és boldogan élnek. Minden körülmény adoot és jó lesz a gyerekneveléshez. Ez esetben miben fog jelentkezni a gyereket ért "hatás"?
"ha van esze a mufurchoz, a gyerekhez is legyen,"
és ha még sincs esze a gyerekhez, akkor kvázi egy "idióta" kezébe adtál csak azért is alapon egy gyereket, akinek a nevelése felelősséggel jár, aztán egy ilyen esetben nem mindig/többnyire nem lesz fáklyásmenet a gyerek élete... és ez a "tartsd meg ha már dugni tudtál" elvvel nem csak az anyát bünteted
"Az ember egyik pillanatról a másikra lesz barom, agresszív, alkoholista, utálatos, stb. Most akkor mégis csak vannak jelei?"
tuti vannak előjelek, kérdés hogy a "felek" megismerték-e egymást kellőképp mielőtt hoznak egy ilyen felelősségteljes döntést vagy csak úgy bummbele összehoztak egy gyereket lesz ami lesz alapon
Ami a kismama korát illeti, röhej vagy nem ez a trend, a világ ezt diktálja. Én is azt vallom, hogy a gyerekem járt volna sokkal jobban ha 10 évvel idősebben szülöm meg, sokkal több mindent tudtam volna/tudnék neki adni, egyszerűen több időm, élettapasztalatom, "értékem" lett volna amit közvetíteni tudok felé. Pedig nem voltam olyan húúú de fiatal, meg éretlen sem 24-25évesen, de azért mégis így érzem.
Ami meg a másik megismerését illeti, akkor már 6-7 éve "nyúztuk egymást" az apjával és az hogy maximálisan meg- és kiismertem pozitívumaival, hibáival, gyengeségeivel együtt (na jó azért még mostanában is meg tud lepni, de nem pálfordulás van) volt az a pont amivel egyértelművé vált, hogy bár nem terveztük, de megtartom; közösen, felelősségteljesen megbeszélve az apjával, ha már a védekezésnél felelőtlenek voltunk, legalább így utólag
Szerintem az első esetben sem várható el és az nem lesz jó a babának, ha büntetésként "akkor neveld is fel" képpen indul az anyánál.
Nem értek egyet azzal, hogy aki sexelni tud az gyereket is tud nevelni. Messze nem.
Elég kategorikus ezt így kijelenteni, hogy a baba kárára. Honnan tudod mit hoz a jövő, kérdezem ismét.
Én még mindig fenntartással fogadom ezt a cikket, annyira ellentmond a hangulata az elsővel.
Ha erőszakból fogant, az nem azért történt, mert felelőtlen volt a nő, szerintem egy ilyen esetet már önmagában nehéz feldolgozni, van elég baja.
Nem én határozom meg mikor, de én így gondolom és kész, szerintem így lenne a helyes.
Tartsad te is tiszteletben az véleményemet légyszi.
Másról beszélünk. Én ezt arra írtam, amikor az anxa jusztis megtartja a gyereket, amikor erről csak egyedül ő döntött, mert a gyereket kompenzációnak használja, mint az itteni esetben is.
Ha jön a gyerek és a u apával nem lehet együtt élni, ezért az anya egyedül fogja nevelni, az sokkal jobb a gyereknek, de itt nen erről volt szó és az meg hogy a gyereknek ne a lesz majd szüksége az apjára, azaz nem találkozhat vele a z pedig egyszerűen csak önzőség az anya részéről és csak önajnározás, hogy ő ezért mekkora hős.
További ajánlott fórumok:
- Mit szólsz ahhoz, hogy a kormány szigorítani akarja az abortuszt?
- Megbántam az abortuszt! Merjek szülni még 41 évesen?
- Hogy 'éltétek' túl az abortuszt?
- Nem akarok abortuszt, de
- Magán nőgyógyász kb. mennyiért vállal abortuszt, mindennel együtt?
- Ma tudtam meg, hogy állapotos vagyok ez már biztos, mindenki az abortuszt emlegeti körülöttem, mit tegyek?