Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » NAV értékbecslés szerződéskötés után fórum

NAV értékbecslés szerződéskötés után (tudásbázis kérdés)


1 2
15. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 14. - Simple)
okt. 17. 23:31
Nem. Semmi ilyet. Az előszerződésben is csak az van hogy tehermentesen adom át a házat, meg további követeléseim nincsenek. Meg nem is lesznek. Meg nem is változtatok a feltételeken. De hát ez így nem annyira oké. Mert most néztem az itteni eladó ingatlanokat, egy 1960 körül épült vályogház kerül annyiba itt. Fele ekkora lakótérrel. Attól félek hogy megütöm így a bokámat. 15 % 2-3 millió forint nyereségnél vagy haszonszerzésnél azért nem kevés pénz. Asszem annyi most az illeték mértéke. Pláne így hogy tényleg nagyon baráti áron jutottak hozzá.
14. simple (válaszként erre: 12. - Csenge(ttyű))
okt. 17. 23:23
Eladáshoz kötelező az energetikai tanusítvány, amit a tulajnak kell elkészíttetnie. Ezt sem mondta az pügyvéd? Enélkül nem is lehet adásvételt csinálni.
13. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 11. - Bözsi néni)
okt. 17. 23:17
Na, akkor még jól járunk. A tesóm is benne van az ügyletben, csak ő elajándékozta az ő részét. Gondolom neki azért csak nem kell már fizetni.
12. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 10. - Simple)
okt. 17. 23:15
Energetikai tanúsítvány? Azt kinek kellett volna felmutatni? Nem értem. Nem vágom ezeket a dolgokat, bocsánat. Akik megvették azok tisztában voltak a ház állapotával, mert családtag. Az egyikük. Közmű tartozása meg nem volt a mamának, az rendezve lett. Nincs semmi fotó előtte a házról. Mikor rögzítették a hivatalban a hagyatékba kerülő javakat, akkor ennyire értékelte fel az ügyintéző. Még a tatánál, 2012-ben, most meg nem is vacillált rajta. Mi meg nem kértük hogy változtasson rajta, mert már akkor tervbe volt hogy családon belül adjuk el, aztán minek emeljek az árán ha nem muszály. De ezek szerint mégis az, mert a NAV beleszólhat. Kisember ezekkel a dolgokkal nincs tisztában, nem minden nap adok el házat, fogalmam se volt hogy ez így müködik, csak most hogy olvasgattam a neten.
11. Bözsi néni (válaszként erre: 6. - Csenge(ttyű))
okt. 17. 22:43
A vevőnél is megállapíthatják, hogy túl alacsony az ár. Neki vagyonszerzési illetéket kell fizetnie, szóval annak az összege se mindegy a NAV-nak.
10. simple (válaszként erre: 8. - Csenge(ttyű))
okt. 17. 22:29
Előtte lévő állapotáról nincs dokumentáció? Fotók vagy bármi? Energetikai tanúsítvány is kellett az eladáshoz, gondolom ott is valami rossz eredmény jött ki ha ennyire el volt hanyagolva az ingatlan.
okt. 17. 22:05
Nem is '90. Akkor épült kb. a ház. 2000 környékén költöztek bele a nagyszüleim.
8. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 7. - Simple)
okt. 17. 22:04
Oké, köszi. Rákérdezek. Mindenről számlájuk van úgy tudom. Csak az ablakcsere került 1 millába. Szóval így is tömérdek pénzt költöttek rá. Nem akartam épp ezért se felverni az árát. Ha a reális értékét nézi a navos, akkor azt mondom nagyon szemetek. Mert az egy dolog hogy viszonylag új építésű ház, de '90 körül költöztek bele a nagyszüleim, addig senki nem lakta, ők meg semmit nem költöttek rá már utána. Egyedül az ereszcsatornát cserélték ki a házon, mert volt a házra biztosításuk, aztán jégkár miatt fizetett nekik a biztosító. Nagyon kacifántos egy dolog ez, nem is igazán értem, na de majd rákérdezek tényleg az ügyvédtől. Ő csak tapasztaltabb már ebben.
7. simple (válaszként erre: 4. - Csenge(ttyű))
okt. 17. 21:58
Értelek. Nem tudom, mert simán hihetik azt is, hogy csak papíron adtad ennyiért. De ha te is és a vevő is azt mondjátok, hogy ennyi volt a vételár, és az ügyvéd is megerősíti akkor szerintem el kell fogadják. Nyilván ha kimennek ellenőrizni és látnak egy csilli villi felújított házat, az igen gyanús, de ha az új tulaj mindent számlával tud bizonyítani, és hogy ezek. afelújítások már az ő idejében keletkeztek akkor nem tudnak belekötni. Az ügyvéddel beszélj szerintem.
okt. 17. 21:47
Fogalmam se volt, hogy utólag kijöhet a NAV ellenőrizni. Ezt még az ügyvéd se közölte velem, de gondolom azért mert ő a vevő érdekeit képviseli.
okt. 17. 21:44
Ja, nem mondtam. 6 milláért ment el. Pontosabban a feléért, mert a másik fele a tesómé, de ő elajándékozta a részét másik tulajnak.
okt. 17. 21:42
Értem. Ekkora különbség azért nincs. Ez a ház falun van. Krva nagy különbségek vannak ház meg között itt. Van 6 millióért is ház, meg van 23 milláért is. Félkészen szinte. Évek óta árulják, de a kutyának se kell. Ha itt az ember túlakar adni vmin, azt csak áron alul tudja megtenni. De itt most nem erről van szó egyébként. Családon belül adtam egy házat, aztán mivel ennyi volt megjelölve ingatlanértékként a hagyatékin, nem is gondolkoztam azon hogy menniyért adjam el. Csak hát ez a becslés ez már nem mostani, a nagyapám halálakor becsülték fel ennyire, ami 2012-ben volt, aztán ugyanígy lett hagyva most a nagyanyám halálakor is. Egy ugyanilyen építésű ház itt faluban, kb. egy időben is épült a kettő, 3 éve 7.5 milláért kelt el, azóta meg csak feljebb mentek az ingatlanárak, vagy nem? Persze költve is lett a házra, de ezt már a mostani tulaj intézte (ablakcsere, felújítások stb..) nem kevés pénz ment rá. Előszerződésünk van még csak, a tényleges még csak ezután lesz, de már kifizette a ház árát. Amin nem is igazán akarok változtatni, lehet már meg se tehetném, de ráfizetni se szeretnék a dolgokra, így is rosszul jártam, ha úgy nézzük. A számlákat a felújításokról ilyenkor számításba veszik, lehet azt kérni mondjuk hogy az ügyvéd írja bele a végleges szerződésbe hogy a ház lelakott állapotban volt, aztán a felújítás miatt lett ennyi az ára, amennyi?
3. simple (válaszként erre: 1. - Csenge(ttyű))
okt. 17. 21:28
A nav nem hülye. Ha van egy 50 milliós ház, és azt eladod mondjuk 45 millióért azt nem nagyon firtatják. De ha 10 millióért, akkor bizony lehet számítani erre.
2. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 1. - Csenge(ttyű))
okt. 17. 20:20
Mármint nem piaci értéken hanem forgalmi értéken adja el...de gondolom így is érthető a dolog.
okt. 17. 20:18
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ha vki áron alul, vagy becsült piaci értéken ad el egy ingatlant (örökölt ingatlan), olyan áron ahogy rögzítve van a hagyatékadó végzésben, de mondjuk a ház piaci értéken jóval többet ér, számíthat arra hogy házhoz megy a NAV ingatlanbecslés címszóval? Mert ugye így ők elesnek egy bizonyos adóösszegtől. Volt már valakinél hasonló dolog, vagy tud ilyenről?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook