Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp. recept

Narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp. recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp. hozzávalói:
Tésztához:
-6 egész tojás
-8 ek. zabpehely liszt (lehet helyettesíteni zabkorpával abból csak 5-6 ek. kell vagy tk. liszttel abból szinték 8 ek)
-3 ek. natúr kakaópor (én CBA-sat használok)
-kb 3 ek. folyékony édesítő (porból 2 púpozott ek.)
-2 ek. zsírszegény tejföl (10 vagy 12%-os) vagy natúr joghurt esetleg kefir.
-egy cs. sütőpor
-4 ek. meleg víz
-2 ek. olívaolaj

Krémhez:
-2 cs. 250 g-mos túró (ha lehet akkor zsírszegény)
-egy kis pohár zsírszegény tejföl vagy natúr joghurt (kb 2 dl)
-ízlés szerinti édesítőszer
-egy teáskanál vanília aroma (esetleg vanília rúd belseje)
-egy fél csomag zselatin

Gyümölcszseléhez:
-5 dl narancsos üdítő vagy szörpös víz (édesítőszeres szörpöt használok hozzá)
-2 cs. tejszín vagy vanília ízű pudingpor
-ízlés szerint édesítőszer


A Narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp. elkészítési módja:
Tészta: A tojások sárgáját elkeverjük az alapanyagokkal, a fehérjékből habot verünk, a végén ezt is hozzáadjuk és kb. 20 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben közepes fokozaton (kb 170 fok) A sütő ajtaját ne nyitogassuk! A krémhez valókat egy tálban jól összedolgozzuk, a zselatint az utasítás szerint elkészítjük, a krémhez adjuk és egy fél órára hűtőbe tesszük. A zselé: Az üdítőből kiveszünk kb egy dl-t és ezzel csomómentesre keverjük a pudingport, a többit felforraljuk és a kikevert pudingporos cuccal összefőzzük, hagyjuk jól besűrűsödni. Összeállítás: A tésztáról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt és rácson hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt megkenjük a túrós krémmel, erre kerül a kicsit kihűtött, de még kenhető narancsos zselé. Végül a sütit hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a narancsos zselé.

Ha zabkorpából készítjük el a tésztát akkor gyorsan dugjuk sütőbe (fontos, hogy előmelegített legyen a sütőnk) mert a tészta aljára gyorsan lesüllyed a zabkorpa. Zabkorpából azért kell kevesebb mint lisztből mert a zabkorpa ügyesen megszívja magát nedvességgel.
Darált zabpehelyből is elkészíthető, ami nem ugyan az mint a zabpehely liszt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook