Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Narancsos kacsa receptet keresek fórum

Narancsos kacsa receptet keresek (beszélgetős fórum)


5. 0a969f72e1 (válaszként erre: 4. - Nadri7)
2010. dec. 12. 12:21
Köszönöm, ezek is nagyon jól hangzanak! Nem is gondoltam, hogy ennyi féle képpen lehet csinálni!
2010. dec. 12. 12:15

Narancsos kacsa


Hozzávalók:


2kg-os kacsa, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1-2 dl vörös bor, 5 dkg

vaj, só, 2 babérlevél, majoránna, törött bors, 3 narancs.


Elkészítés:


A kacsa belsejét sóval és majoránnával

bedörzsöljük. A megforrósított

vajban egy kissé megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, beletesszük

a kacsát, leöntjük a borral és a fűszerekkel ízesítve jó puhára

pároljuk. Közben lereszeljük 2 narancs héját és felszeleteljük a húsát

(a fehér bundát eldobjuk) és annyi vízben, amennyi éppen ellepi,

megfőzzük. Mikor a kacsa megpuhult, leszedjük a zsírját, ráöntjük a

narancsos mártást és néhány percig együtt forraljuk. Végül a kacsát

kivesszük, egy kevés átszűrt mártásban a sütőben ropogós pirosra

sütjük. Tálaláskor a kacsa tetejére megtisztított, vékonyra szelt

narancsot borítunk és külön csészében adjuk hozzá a maradék, átszűrt narancsos mártást.



Sthal Judit féle recept


[link]


és egy másik megoldás


Na most ez nem egy gyors kaja, viszont vendégeknek igen jó, mert el süldögél magának a sütőben, nem kell ott ácsorognod mellette, míg a vendégség a nappaliban szórakozik a pároddal. :-) kell hozzá:

1 kisebb pecsenyekacsa, vagy elég a combja is, ha csak azt szeretitek

2 nagy narancs,

3 dl narancs ivólé, nekem több is elfogy hozzá

5 evőkanál olaj,

1 kis darabka zeller,

1 fej vöröshagyma,

só (ízlés szerint).


A zellert megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A megmosott egyik narancs héját vékonyan lereszeljük, a narancsot meghámozzuk és felkarikázzuk.

A kacsát feldaraboljuk, ahol csak lehet, a felesleges zsiradékot leszedjük róla és jól megsózzuk.

A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra vágjuk és a felforrósított olajon megfuttatva, rátesszük a zellert. Egy-két percig együtt pirítjuk, ezután ráöntünk 2 evőkanál narancslevet és rátesszük a kacsadarabokat. Mindkét oldalán átsütjük, majd tepsibe, egymás mellé (nem egymásra) tesszük.

A fűszeres pecsenyelevet ráöntjük, a tetejére rendezzük a narancsszeleteket és ráöntjük a narancs ivólevet. Előmelegített forró sütőben, saját levével locsolgatva puhára sütjük. Ha kell, lehet még utánaönteni narancslevet, hogy legyen szaftja.



Sok sikert

3. 0a969f72e1 (válaszként erre: 2. - Reno77)
2010. dec. 12. 12:08
Köszönöm, megnéztem őket, tényleg nem annyira nehezek. Még sosem csináltam, de karácsonyra szeretnék készíteni, remélem nem rontom el, már anyósomat "felizgattam" vele, gáz lenne ha nem sikerülne.
2010. dec. 12. 12:01

A nosalty.hu oldalon nagyon sokat találsz és viszonylag egyszerűek.


[link]

2010. dec. 12. 11:58
Keresek olyan narancsos kacsa receptet, amit viszonylag egyszerű elkészíteni!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook